Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • trialboj

    őstag

    Kölcsön kaptam egy roadbikeot, hogy kipróbáljam mekkora királyság minimális ellenállással és súrlódással száguldozni.
    Az volt a terv hogy ráülök és legalább 5km/h-val gyorsabb leszek mindenhol, amit abból következtettem hogy eddig mikor cseréltünk egy túra közben, lazán mentem 40et néhány percen keresztül...

    Aztán most mikor elindultam hamar jött a felismerés, hogy ez nem teljesen így van, mert hosszabb ideig nem olyan egyszerű tartani a sebességet, főleg mikor kiértem a senki földjére és az autók sem ösztönöztek hogy siessek. Nagyon hamar elfáradtam és már alig ment 30/32vel a tekerés, amit teljesn kudarcnak éltem meg, mert a 29es bringával is lazán tartom a 30at.

    Egyedül az emelkedőkön jött össze a látványos gyorsulás, de ott is azért mert nem igazán volt mászó sebesség, szóval vagy 20 al tekertél, ami kényelmes pedálfordulatot jelent, vagy 17el, de akkor már szenvedősen fordult körbe. Az első út kb arról szólt hogy minden nagyobb kőtől v repedéstől féltem, nehogy defektet kapjak v elessek.

    Ma volt a 2. túra, itt már nem volt komolyabb elvárás, csak hogy az előző időket javítgassam, és nagyjából sikerült is. Összegzésképp, rendkívül kényelmetlen, szenvedős, de nem olyan fárasztó, viszont a teljesen más geometria miatt új érzés(a design pedig a vékony kormány és gumi, szuper jól néz ki). Tisztelet azoknak akik ilyen bringán tolják, és élvezik is :)
    Én strava nélkül már első kör után vissza adtam volna, most viszont az a cél, hogy felállítsak pár PRekordot magamnak, amit szezon végére el kell érnem a montival. Arra mindenképp jó volt, hogy tapasztaltabb bringás lettem és értékelni tudom ezt a fajta stílust is.

    "Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

Új hozzászólás Aktív témák