Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Laox

    aktív tag

    válasz Zola007 #69432 üzenetére

    Szerk.: Inkább offtopicba rakom. :)

    Ezt nyilván sokan tudjátok, de azért leírom a beszélgetés folytatása végett: szerintem nem lehet összehasonlítani a kalóriabevitelt a két sportág között. Itt profi sportolókról beszélünk, a kerékpárosoknak nagy terhelés van órákon keresztül, így csak addig esznek sokat, egy testépítő viszont már kb. 4 hónappal veresny előtt elkezd durván enni, hogy azt az óriási izomtömeget felkészítse.

    "Jay 2003-as Arnold Classic-on elkönyvelt győzelme előtt követett étrendje igen ösztönös. Ha azt nézzük, milyen sokat variált napról napra, lehetetlen egy étkezésről étkezésre történő lebontás, de Jay elmagyarázza, hogyan is csinálta.

    "Napi hatszor étkeztem, a kalória-bevitel 1600 és 4500 kcal között mozgott. Alapvetően két különböző napom van a diéta alatt. Az alacsony szénhidrát/alacsony kalória napon 300 gramm fehérjét, 300 gramm szénhidrátot és nagyon-nagyon kevés zsírt viszek be. A magas szénhidrát/magas kalória napon a fehérjét 200 grammra csökkentem, a szénhidrátbevitel pedig 700-800 gramm közé emelkedik. A pihenőnapok mindig alacsony kalóriájúak és minden harmadik, vagy negyedik napon szoktam magasat tartani. Mindkét napon óramű pontossággal két és fél óránként eszek."

    Jay proteinforrásai mindkét napon három helyről jöhetnek: fehérjepor, tojásfehérje és hal. Egyáltalán nem eszik vörös húst, csirkét vagy tojássárgáját versenyre készülés alatt. A szénhidrátforrások rizs, zab, rizsszelet és zöld zöldségek, de az edzések idején egyszerű szénhidrátokat is fogyaszt, mint mézet, almaszószt és banánt.
    A szénhidrátbevitelt Jay mindig az edzésekhez igazítja. Ha például magas szénhidrátos napja van, akkor 200 grammot edzés előtt, 250 grammot pedig utána fogyaszt. A délutáni edzés előtt 100 és 150 gramm az arány. A maradék 100 grammot a nap folyamán elosztva, főleg zöldség formájában viszi be.
    Jay 11 liter vizet iszik naponta.
    Ha Jay elkezdi a felkészülési diétát, nincs csaló nap, de egy csaló étkezés sem, amíg a show be nem fejeződik. "Minden halat a szabadban sütök egy George Freeman grillsütőn, mert ha odabent csinálnám, bebüdösítené az egész házat. A rizst rizsfőzőben készítem és egész nap eszegetem. Általában a lehető legfrissebben szeretem az ételeket, ezért akkor szoktam megcsinálni, mikor el is fogyasztom."

    Az izomömeg nem csak az edzés alatt éget sokat, hanem ugye van az afterburning effekt (ami diétának nagyon jó), meg úgy alapműködésben is rengeteget eszik, így a bodybuildereknek minden nap rengeteget kell enni. Nem beszélve mondjuk az erőemelőkről, ugye ott volt Fekete Laci, aki egy ültő helyében megevett 3-4 egész csirkét.

    Tömegnövelés alatt 10e kalóriát is megesznek naponta (1kg rizs, 1 kg csirkemell, 30-40 deka zabpehely).

    Más izmok, más felkészülés, más fenntartás.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák