Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz Sleek #69318 üzenetére

    "Nekem ráállt a szervezetem a viszonylag pontos evésekre . Ha bringázás előtt nem eszek nekem nagyon lezuhan bringázáskor a vércukrom. Közel ájulásig. Erdőben egyedül meg nem jó móka.
    Nem betegség ez a vércukor zuhanás csak mindenkinek máshogy reagál a szervezete."

    Mivel hosszú idő óta ahhoz szoktatod a szervezeted, hogy folyamatosan el van látva relatív nagy mennyiségű szénhidráttal (és nem csak nap közben, hanem közvetlen terhelés előtt és után is), lövése sincs mit csináljon, ha hirtelen nem kap belőle. Ha alacsony a testzsírszázalékod, az még tovább ront ezen. Tény, hogy nem betegség, de azért annál szerintem rosszabb a helyzet, mint hogy simán csak "mindenki más".

    "Egy normálisabb szalámi 2000-2500ft /kg
    Azt tele van minden szemét maradékkal."

    Egy normális szalámiban nincs semmi szemét, elég szigorúan szabályozva van, hogy mi lehet benne.

    "Ha vége a túrának akkor egy adag tejsavó fehérje(200-230ft az egy adagos fehérje)
    Ehhez tolnék gyorsan felszívódó 30-40g szénhidrátot majd rá fél óra múlva megint szilárd étkezés. Rizs csirke kombó."

    Ha elmegy egyet kirándulni, akkor a túra után nehogy már ilyeneket egyen :) Üljön be egy étteremben, vagy sok boros pincében is szolgálnak fel kaját, aztán egyen egy jót :)

    Nem állítom, hogy teljesen hibás az étkezésed, és ne lehetne így táplálkozni, de meglehetősen speciális és átlagember számára egyoldalú. Ráadásul ha nincs hozzászokva ilyen táplálékkiegészítőkhöz, akkor könnyen okozhatnak hirtelen hasmenést (nem azért, mert bármi olyan lenne bennük, hanem mert szokatlan a gyomornak), ami egy túra közben nem túl szerencsés :) Szóval ha csak az a kérdés, hogy elmegy valaki túrázni (szóval nem amatőr sportolásnak akar nekiállni vagy étrendet váltani), akkor egyen olyan dolgokat, amiket megszokott, csak kb. vigyen be annyi kalóriát ami kell ahhoz, hogy ne éhezzen el...

    ShiTmano:
    Jah, a szükséges mennyiségű fehérjét be kell vinni. De ha nem (amatőr/profi) body builder vagy, akkor a szükséges mennyiséget bőven be lehet vinni sima kajákból, nem kell hozzá semmi tejsavópor.

Új hozzászólás Aktív témák