Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ilyen_85

    senior tag

    Sziasztok!

    Szeretnék segítséget kérni tőletek, egy jó hónapja gondolkozom azon, hogy felhagyok a bkv-val. (bkk ha úgy tetszik)

    Ezért elkezdtem gondolkozni egy új bicikli vásárlásán (1. probléma), eszembe jutott, hogy van nekem otthon egy évek óta nem használt biciklim.

    Múlt hétvégén otthon voltam és jól körbe is fényképeztem, hogy majd felteszem apróra az árát kipótolom és veszek belőle valami modern csodát. A fényképezés közben megakadt a szemem egy matricán, amit eddig majd 15 év alatt egyszer sem vettem észre. (2. probléma)

    lehet ez karbon?

    Így most elgondolkoztam azon, hogy talán érdemes lehet a vázat (és a villát?) meghagyni és normális alkatrészekkel felszerelni, mert a külsőkön és a rég tönkrement km óra "érzékelőjén" kívül még minden gyári.

    A bicikli egy Schwinn-Csepel Cserkész típusú szerintem olyan 15 éves darab lehet, abban teljesen biztos vagyok, hogy még általános iskolába jártam mikor kaptam.

    Tehát a kérdéseim szépen sorban...

    Biztos vagyok benne, hogy egy ilyen idős bicikli váz, már ha tényleg carbon az alapanyaga, nem olyan minőségű mint a mostani biciklik, ettől eltekintve érdemes lehet megtartani, vagy adjam el és vegyek egy újat?

    Illetve Budapesten szeretnék biciklivel munkába járni, ezt azért érzem fontosnak megosztani, mert az utak tele vannak kátyúval így szeretnék egy olyan biciklit, ami nem fog egyhamar tönkremenni tőlük.

    Én valamilyen cross vagy sportosabb trekking bicikliben gondolkozom, az országúti bicikli nem az én világom, illetve a 90 kg-os súlyomhoz szerintem nem is megfelelő.

    Olyan 80.000 forintig tudok / akarok elmenni árban, amiket kinéztem az a
    - Kellys Viper 3.0 egy 2012-es modell még pont belefér az árba
    - Alboin 200 Pro CRS
    - Kellys Eco C20-Alpina
    - Kelly's Stylus - 2013

    - végső esetben hetekig asszony elől bujkálós Merida Crossway 05V 100.000 pénzért

    A használt bicikliktől eléggé tartok, biztosan alaptalanul, de gondolom egy új biciklivel kevesebb lesz a problémám mint egy használttal.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák