Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz flash- #286831 üzenetére

    Azért írok, hátha segít, amit megtapasztaltam...

    Ahogyan már említettem, én ~194-195 cm magas vagyok, ~90-92 cm a belső lábhosszom. Most, amikor elmentem megvenni a bringámat, akkor kipróbáltam ezt a "Cube Attention SL", 23 colos, avagy XXL méretű kerékpárt is.

    Eléggé meglepődtem, hogy kifejezetten nagynak bizonyult számomra. A váza annyira magasan volt, hogy a vázat a lábam között tartva, két lábbal talpon támaszkodva a talajon a váz teljesen elérte az ágyékom tetejét. (Annyira, hogy egy nyeregből előrefelé leugrás igen kellemetlen és fájdalmas következményekkel járna egy ilyen kerékpáron.)

    Meglepő, hiszen minden logika és a bringák méretezéséről szóló tudományos fejtegetés szerint az XXL méret lett volna számomra a befutó. És mégsem így volt.

    (Azt zárójelben írom le, hogy élőben nem volt annyira szép színe ennek a modellnek, mint amire a fotók és a gyári adatlap alapján számítottam. Persze tudom, ez relatív, hiszen mindenkinek más az ízlése.

    Viszont rendkívül otromba és "durum" egy MTB ekkora méretben. A váz első része és a vízszintes keresztmerevítő rész is ormótlan, széles, vaskos. Nem voltak szép arányai a kerékpárnak. Persze onnantól kezdve irreleváns mindez, hogy eleve túl nagynak bizonyult számomra.)

    Ha a Cube az összes modelljein ilyen méretezést alkalmaz, akkor talán segít a viszonyításban ez is. Mindenesetre ezek alapján én is azt tanácsolom, amit itt a többiek nekem tanácsoltak: látatlanba, próba nélkül ne vegyél kerékpárt! Mert - ahogyan a példám is mutatja - igen kellemetlen meglepetésben lehet részed...

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák