Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    Felraktam a "szarv" markolatokat (bar ends) a Hyde-ra, gondoltam a februári Z2 menéseknél ki tudom tapasztalni, milyen is hosszabb távon egy ilyet használni.

    Szerintem elsőre a csukló támaszték része kicsit magasra került, mert bár így áll egyenesen a kezem, mégis nyomja a tenyerem. A szarvat olyan 30 fok körülire állítottam, és a markolat+szarv együttes "megmarkolós" fogás (kb mint a hoods országútin) eléggé kényelmes átfogás. Ha meg csak magát a szarv részt markolom, úgy meg könnyebb mászni, főleg kiállva.

    Most a menet után kicsit átvariáltam, a markolatot picit lejjebb fordítottam, hogy ne nyomja annyira a tenyerem, a szarvakat pedig még egy kicsit előre, majd a holnapi menet során kiderül, hogy jobb-e így. Az a tippem, hogy a hosszabb kezeim miatt eddig is közelebb volt a kormány a Hyde-on, mint az ideális, csak az eddigi markolat jobban engedte lefelé fordítani a csuklóm. A Nulane-re felülve egyből jött a "nyújtózkodós" érzés (ott lejjebb van a kormány és +6mm a reach), valószínűleg az lesz az ideális távolság, nem ez.

    Összességében amúgy pozitív dolog a függőleges átfogás lehetősége, nagyon pihentető. A kezeim az új markolat miatt picit beljebb kerültek normális fogásnál, a feles markolat ("hoods") fogás meg picit jobban széttartja a kezeim, de egyik sem rossz. Ereszkedni is jobban lehet az átfogás miatt, de azt a városban nem mertem túlzásba vinni úgy, hogy nem érem el a fékkart.

    Az egyedüli fura ebben a markolatban a kormány két végén álló szarv, ami ráadásul elég hosszú is. Lehet, hogy elég lett volna a rövidebb szarvas változat is, azt viszont nem tudnám mászásnál megmarkolni, mert nagy a tenyerem. Remélem sikerül jól beállítanom, aztán akkor tesztelem pár héten át. Kíváncsi leszek rá, hogy megszokom-e ezt. Tudom, miért nem vettem koskormányost, de majd lesz az is, viszont én szeretem az egyenes kormányt, csak ez a plusz átfogás hiányzott eddig.

Új hozzászólás Aktív témák