Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • varsam

    őstag

    Mecsek Enduro 2023

    Pénteken érkeztem Hosszúheténybe, a tervem az volt, hogy a 6 pályát két napra osztva járjam be és nézzem meg. Ez végül 4-4-re módosult, az új nyomokon kétszer mentem, a másik 4-re úgy ahogy emlékeztem tavalyról, ennél több pedig már nem ment volna erőből, kellett vasárnapra tartalékolni. Ugye péntek-szombat csodás idő volt, 25-28 fok, napsütés, még melegünk is volt. Ehhez képest vasárnapra bejött az ősz, 8-10 fok, szinte végig ilyen pötymörgő, szitáló eső, sok helyen komoly széllel. A hét eleji előrejelzések eső szempontból viszont szerencsére nem teljesültek, az erdő talajára csak kevés vagy szinte semmi sem jutott, így inkább poros, mint saras volt a pálya. 2 éve hatalmas dagonya volt (akkor még nem voltam, csak beszámolókat hallani sokat), ha olyan lett volna, nem indulok el, így viszont egy jó kis versenynapnak néztünk elébe. A rajt reggel 9kor indult, összesen 160 nevezővel, én hobbi kategóriában indultam. Összesen 6 pálya, 33km és 1200m szint volt a tervezett táv, 20mp-es közökkel indítottak mindenkit, a rajtok közti idő pedig 1 óra 10 perc volt, így az utolsó rajtom valamikor 15:40kor volt, szóval egész napos lett versenyünk. A sok induló miatt volt ekkora transzferidő, részektől függően 10-30 percet tudtunk tölteni a depóban (itt azért hűvös volt), ahol lehetett frissíteni. Itt kaptunk vizet, iso-t, gumicukrot, kekszet, banánt, ki mit kért, volt bőven.
    Saját célom az volt, hogy esés, sérülés nélkül menjek végig, közben jól érezzem magam és élvezzem az egészet, miközben egy jót bringázunk és ezt maximálisan sikerült is teljesítenem. Maga a verseny a tavalyihoz képest nehezebb lett, két könnyebb pályát vettek ki és most két új, igen technikás nyomot kaptunk cserébe, ami feladta a leckét. A 6 szakaszon csak kétszer hibáztam úgy, hogy meg kellett állnom és letenni a lábam, hogy visszategyem magam, de ezen kívül úgy érzem nagyon jól mentem egy saját szinten! gyors de biztonságos tempót, sikerült elkapni a flowt. A végére már eléggé elfáradtam, utolsó 2 szakaszon már komolyan éreztem a combjaim, hogy bedurrannak lefelé, a visszamászásokat viszont meglepően jól bírtam.
    Végeredmény részemről hobbi kategória 13. hely lett, 54 indulóból (39 ért célba), összesített pedig 65. hely, 119 célbaért közül. Strava szerint 32km és 1205m szint lett a vége.
    Toobeenak ezúton is köszi a társaságot, jó volt együtt tekerni és grat az eredményhez!

    Verseny végén, mosásra várva:

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák