Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Wombath

    HÁZIGAZDA

    válasz Tin #266102 üzenetére

    Benzinben leáztatom a gyári ragacs túlnyomó részét, aztán 3x10 perc ultrahangos mosó, először egy direkt erre a célra kitalált lötyben (ASonic általános tisztító koncentrátum), aztán sima aldis zsíroldós löttyben, végül denaturált szeszben. Ez utóbbi egy külön üvegben van, és úgy merítem a vízzel töltött ultrahangos tisztítóba, és ilyenkor már nincs fűtés nyilván. Ezután kívülről áttörlöm a láncot, kifújom kompresszorral, és megy a viaszba, ott elvan 15-20 percet, közben néha jól meglötyögtetem. Én ilyen 80 fok körüli hőfokon veszem ki, letörölgetem, kihül, és kész. Ez az első főzés menetrendje. Később már általában csak lemosom a láncról a kosz nagyját, aztán forrásban lévő vízzel egy tésztaszűrőben leöntöm, és kész, onnan törölgetés és némi alkoholos szárítás után megy is a viaszba vissza. Ha nagyon koszos lett, vagy éppen igényem van rá (a bringával való molyolás a kedvenc ZEN időtöltésem :D), akkor az UH-s tisztítást meg szoktam ismételni.
    A Brigeciol-D3-at meg 2000-et oda használom, ahol nincs viasz. Gyerek, asszony bringáján pl. De tudom ajánlani ezt a cuccot, nekem nagyon bejött. Csak kissé drágább, mint a Brigéciol.

    Szerk: most látom, hogy te is használod ez a habzót. Hát én nem szoktam áztatni benne a láncot, ráfújom, megkefélem, lemosom, és már szárítom is. Így nincs is ideje semminek korrodeálódni, mert elég gyorsan lekerül róla minden hatóanyag, aztán már megy is a viaszba.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák