Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    Túrabringások is vannak itt? :B Táskás kérdés...

    Egy hosszabb túrán töröm a fejem - egy kis extrával, a Stelviós kempingbringázás után sejthetitek, hogy ez se lesz szokványos :DDD Igazából már nem is töröm a fejem, már megvan a repjegy és bringajegy, már csak a bringa felmálházását kell megoldani.

    Kéne még pár táska a bringára (Ghost Panamao X3 cross-trekking, egyenes kormányos, elől teló van, nem merev villa). A gond az, hogy ez az év nagyon rosszul alakul anyagilag, szűk a keret; viszont most szeretnék menni, mert most van időm, na meg ez lenne a 40. születésnapi túrám.

    Hátsó oldaltáskák már vannak, azokat már egy ideje használom túrázásra. Most rendeltem váztáskát és egy nagyobb nyeregtáskát is. Viszont amikor csak oldaltáskákkal túráztam, a könnyű nyári túrafelszereléssel is nagyon hátul volt a súly, előre is kellene pakolni, hogy jobb legyen a súlyeloszlás.
    Bementem a helyi bringaboltba, ahova régóta járok, hogy van-e konzolos kormánytáska: a két véglet volt, egy olcsó és egy Ortlieb; az utóbbi már bőven a kereten túl van. Amikor mondtam, hogy fényképezőgépet tennék bele, hogy kéznél legyen, mondta, hogy azt nem bízná rá az olcsóbbra.
    Tudtok olyan kormánytáskát, ami nem Ortlieb árkategória, de 2-3 kilót murvás úton is elbír?
    / ha nincs más, akkor marad az, amit össztelós montival túrázva is csináltam: a sátrat felszíjazom a kormány alá, többi pedig hátizsák - de ha lehet, szeretném a hetekig hátizsákkal tekerést elkerülni...

    A másik pedig a villára pakolás. A rugózásnak, rugózatlan tömegnek totál be fog tenni, ezért eddig kerültem őket, de már nincs más. A kb teljes háromszöget elfoglaló (40x45x30) váztáska miatt kulacstartó nem fér a vázra, így ide gondoltam tenni 1-1 vizet bilinccsel.

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák