Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Wombath

    HÁZIGAZDA

    Na srácok, megvolt ez a Csunya Kupa. Én azt mondom, hogy ha legközelebb menni fog a sírás a top maratonosoktól, hogy jajj, kevés az induló, mit csináljunk, hogy a "sorozat" maradék két tagja még túléljen, annyit fogok javasolni, hogy tanulmányútként menjenek el a Csunya Kupára, és kapnak tippeket.
    Először is, a pálya az fenomenális. Igen, nem lehet végig előzni, és igen, lehet nagyot esni. De ez Spárta MTB, vannak kockázatok. Aki még félős, annak ott volt a "C" pálya, de az "R" pályában olyan finom részek voltak, hogy csak na. Fél óra vonattal a Keletiből, én tuti fogok még ide menni csak úgy, saját szakállra.
    Másodszor, a szervezés. Ez egy ingyenes verseny volt, nem volt például itatópont. Annyi baj legyen, ha 2000 forintért lett volna három itató, még mindig jobb, mint a maratonos ajánlat. Cserébe viszont az ingyenesség ellenére a pálya rendesen végig volt jelölve, sok helyen önkéntesek is álltak, kerepelni, zenélni, stb. Volt chipes időmérés, nem egy szalmás mező közepén volt a rajt/cél, ahol a családot nem mered otthagyni a hőguta és unalom veszélye miatt.
    De a lényeg tényleg a pálya, felüdülés volt egy "igazi" montis terepen menni a sok kiherélt, földgyaluval egyengetett, 6 méter széles erdészeti országútból összefűzött kör után, amit a bükkmarcik és néha a superiorosok is "versenypályának" hívnak. A 30 km-es távból az első 10 volt az igazán trükkös, durva le, durva fel, kanyarok, singletrack gyökerekkel, stb., de utána is jöttek azért meglepetések. Mindent egybevetve az első 16 km szerintem XCO versenyen is megállná a helyét, akár nemzetközi szinten is. A pálya második fele már jórészt szélesebb egyenesekből állt, az előzésmániások biztos ezt fordítva preferálnák, mert úgy nagyjából kialakulnak a pozíciók, mire az egynyomos részhez érünk.

Új hozzászólás Aktív témák