- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Stauffenberg #23399 üzenetére
Akkor figyelmetlen voltam,ha már az átkosban is volt mérettáblázat Az is igaz,hogy annó nem tekertünk sokat egyhuzamban.Most pár hét múlva baráti társasággal lesz Fertő tó megkerülős túra,ahová becsatlakozunk a párommal.Nekem erre még gyúrnom kell,Ő sisakot rendelt magának pluszba én meg egy mobil utánfutós oxigénpalackot néznék,de sajnos olyan kiegészítőt nem találtam a shopban Hiába ,a nők strapabíróbb szerkezetek ( vagy én tunyultam el,de erre jó lesz a bringa,hogy változtassak ezen) Ennek ellenére,ha tudtok mobil oxigénpalackot bringás szájbekötési lehetőséggel jelezzétek
-
venember83
nagyúr
válasz Tomi_Sci #23397 üzenetére
Azt mondd meg, miért kell egy egyszerű és könnyű, nem utolsó szempontból pedig rendkívül hatékony szerkezetet (váltókar-bovden-bovdenház-váltó) lényegesen bonyolultabbá tenni akkumulátorral, kábelekkel, számítógéppel? Ha megszakad a szál a kábelben valahol, dobhatod ki az egész kábelt, őrületesen drága lehet a karbantartás, akárhogy is nézem.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Cathfaern #23398 üzenetére
Mert gyorsabban fog, és nem fordul elő, hogy koppanásig húzod a fékkart, de még mindig nem elég a fékerő. Tárcsafék után visszaülve v-fékes bringámra ez bizony nagyon előjön, pedig azért elég agresszívre szoktam állítani.
Erről jut eszembe, hogy anyám fékét nem tudtam normálisan beállítani, akkora nyolcas van benne. Nem mondom, fog rendesen, de a kerék bizonyos helyein hol a bal, hol a jobb fékpofa gyakorlatilag nem mozdul
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
csabi94
őstag
Sziasztok!
Vannak ezek a nagyon erős fényű első lámpák! Mi az ami 10 ezer Ft alatt beszerezhető, és nagyon jó fénye van, illetve sokáig bírja??
Linket légyszi![ Szerkesztve ]
-
gergo5991
őstag
Az érzés, mikor mennél biciklizni, de nem tudod hova, mert már mindent körbejártál 1000x
-
lsebestyen
addikt
válasz gergo5991 #23413 üzenetére
Pedig szerintem a nagy többség nem vesz alá semmit, mert kényelmetlen. Szerintem nincs ebben semmi, ki kell mosni, meg magadat is tisztán kell tartani, de szerintem ezek nagyon alap dolgok...
szerk.: igazából jobban belegondolva, amikor még vettem alá boxert az sokkal kevésbé volt higénikus, mert rohadtul beleizzadtam.
[ Szerkesztve ]
-
razzorr
őstag
Pedig de, semmit nem veszek alá. Amikor elkezdtem túrákhoz hordani, akkor az első tanács az volt az ismerőseim részéről, hogy: "ez alá ne vegyél semmit"
Valamint ha beugrok egy tóba, folyóba fürdőzni,akkor úszógatyaként is jó szolgálatot tesz és pillanatok alatt megszárad, utána vissza a nyeregbe és go tovább. -
HollyBoni
veterán
Tekerés közben mit szoktatok kajálni? Olvastam hogy ezek az energiaszeletek, zselék jók, de egyelőre csak neten találtam őket, jó drágán. Eddig banán + cerbi kombó volt, ennél van jobb, ami nem egy vagyon?
[ Szerkesztve ]
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz HollyBoni #23420 üzenetére
Decathlon, és egyéb sportáruházakban is szokott lenni, vagy mostanában a Tesco és Auchan kínálatában is megtalálható, de tényleg elég drágák. 400-500 Ft egy energiaszelet, vagy zselé. Ha nem hajtod szét magad, akkor jó lehet a müzliszelet, kókuszrúd vagy banán. Én nagy melegben sós mogyorót vagy aszalt gyümölcsöt is szoktam vinni magammal.
(#23414) lsebestyen
Nekem úgy kényelmetlenebb ha nincs a bringás nadrág alatt semmi.[ Szerkesztve ]
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
Tomi_Sci
őstag
Nyugodtan ki lehet próbálni egy Balatonkört 35 fokban úgy, hogy veszel alsót a bringásgatya alá Nem te leszel az első, sem az utolsó. Majd mesélj milyen volt
(#23403) ludsimon: Meglepődnél. Bringásoknál nem tudom mi a divat, de itthoni futók nagy része asztmás Úgy értem, akik ügyeskednek, közülük. Szerencsére az olimpia esélyes élvonal alatt nagyon kevesen szereznek.
venember83: Gyorsabb, terhelés alatt is lehet váltani, időjárásfüggetlen. Illetve ami a fő előnye, hogy egy pillanat alatt végigválthatod az egész sort, mindkét irányba.
(#23420) HollyBoni: Mostanában veszek nagy csomag zab kekszet, és alufóliába szétcsomagolom. Ezen kívül műzliszelet, banán, szezámmagos-mézes kemény nemtommi, kókuszrúd. Ha frissítek valami versenyen, akkor szoktam spájzolni géleket, de ezek nagyon drágák, úgyhogy próbálok nem rászokni
Amit ki fogok próbálni az a "ricecake" amit a pro bringások esznek.[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
razzorr
őstag
válasz HollyBoni #23420 üzenetére
Banán,csoki,műzliszelet,vitaminok, különösen magnézium és sok-sok víz. Leginkább ásványvíz, de jók az izotóniás italok is, viszont azok is drágák. Én hosszabb túrák előtt mindig sok édes ételt eszek,akkor lesz energia elég sokáig.
Ha meg valami különlegesre vágyok,akkor kókusztejet iszok,az kegyetlen jó.[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Kösz mindenki.
Piából mostanában ásványvíz (vagy csapvíz) + multivitamin pezsgőtabletta kombót tolok, néha vettem izotóniás sportitalt de a pezsgőtabletta jobban bejön, és occsó.
[ Szerkesztve ]
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz HollyBoni #23430 üzenetére
Esetleg a pezsgőtablettába tehetsz pár szem porrá tört szőlőcukrot.
Más:
Milyen edzésekkel érdemes hosszútávú (200+ km) teljesítménytúrákra felkészülni? Most 100-120 km minden probléma nélkül megy, 24-25-ös átlaggal.[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz hoffman_ #23432 üzenetére
Szerintem ha hosszabb távon úgy hogy hajtok ezerrel megállnék és ennék egy pizzát, utána a bringán elhánynám magam, vagy teljesen tele lennék és nem is bírnék tekerni. Most nem ilyen városi tekerésről van szó. Alma útközben szerintem annyira nem jó, elég sok idő megenni, meg nem is kicsi.
Szakbarbár: Köszi, kipróbálom.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz HollyBoni #23433 üzenetére
nyilván ilyet csak itt lehet 15-20km-en, vagy night ride, chill ride közben, viszont így az igazi. bár nem mondom, már velünk is volt sokszor, hogy egy komolyabb burger után csak a legközelebbi zöld placcig tudtuk elvonszolni magunkat, és ott fekvés
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
attól függ. nálunk anno Budakalászon nagyon klassz volt a csapvíz, nagyon finom, Pomázon szintén, de itt a III. kerület szélén egy klasszist veszített már, bár még mindig egész iható a belvároshoz képest, 8. kerületben már pl. nagyon vacak.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
törölt tag
130km alatt 30-as atlaggal 2 banan, 1 muzliszelet, 4 aptonia 20g-os zselé, meg 1100ml izotonias aptonia ital. Tekeres elott 100g zabpehely, banan, meg egy muzliszelet. Nekem ez kell, ha nem tolom be siman elehezem a vegere. 3x2 perces pihenovel az is a hatfajas miatt, nem nagyon jon ossze ez a nyeregbeallitas.
[ Szerkesztve ]
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz #48525824 #23437 üzenetére
Nekem ugyan ezen a távon, 1500 méter szintkülönbség és 25 km/h átlag mellett elfogyott 2 banán meg egy kókuszrúd. Még ettem 2 gombóc fagyit is közben. Nem vagyok túl nagy fogyasztású, cserébe gyors sem.
-
Tothgera30
Ármester
29-er-nél nagyjából valaki le tudná írni hogy első tányéroknak hány foga van, és a hátsó fogsorok hogy vannak sorban (mármint foganként)?
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
deicide
veterán
válasz HollyBoni #23430 üzenetére
Saját tapasztalatot tudok, ahogy Toomy, én is elvagyok 60-70km-ig úgy, hogy 1 órával előtte bekajálok és indulás előtt közvetlen eszem egy banánt. Ilyen távnál a tempó mindegy, 36-37-nél is kibírom.
60-70 feletti távnál, ha még a tempó is gyors, akkor én először sportszeletet és ha még kell, akkor banánt tolok be, ehhez nem kell megállni, megy taposás közben is.
De ez abszolút alkat és egyénfüggő, valaki ennél sokkal könnyebben eléhezik. Mostanában mondjuk én is hamarabb éhes leszek, mert a 90kg-m ellenére nincs bennem sok tartalék energia.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz Tothgera30 #23441 üzenetére
2 tényérosnál elől:
38 - 24
3 tányéros elől
40 - 30 - 22
esetleg:
42 - 32 - 24
Hátul:
11-12-14-16-18-21-24-28-32
vagy
11-13-15-17-19-21-23-26-30-34
vagy
11-13-15-17-19-21-24-28-32-36 (általában ehhez szokott lenni 2 tányéros hajtás) -
törölt tag
válasz Szakbarbár #23440 üzenetére
55 kilo vagyok, most nem igazan vagyok feltoltodve sajna azert eszek ennyit szazon na meg fixivel mindig porgetni kell
-
Tothgera30
Ármester
válasz ---Lasali--- #23444 üzenetére
Köszönöm, ezzel életet mentettél. 32-16-ot akarom kicsit erősebbre váltani... 42-es tányérom még van, lehet rátesztelem.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz ---Lasali--- #23444 üzenetére
11-32 es az 10 sebességesnél így néz ki valójába: (valamiért a 9 est írhattam..)
11-12-14-16-18-20-22-25-28-32 -
Tothgera30
Ármester
válasz ---Lasali--- #23447 üzenetére
Akkor lehet elég lesz a hátsó 16-ost 14-esre vagy 13-asra cserélni.
-
kacsyx
aktív tag
Most tiszta boldog vagyok, hogy olvasom, ki mit visel, eszik tekerés során
Én jobb híján hálós gatyában szoktam tekerni és csak előtte eszek valamit, inni pedig kutaknál mikor beérek egy településre. Már ha éppen van, meg működik.
Pl. mikor 130-at tekertem a kis csotrogány montimmal a kellemes nyári melegben, akkor is csak 110 km után ettem 2 banánt, mert már nagyon lecsökkent a tempóm. 10 perc múlva éreztem is, hogy újra van erőm tekerni, fel is dobta a kedvem. A gatya pedig sosem zavart, sőt, még a nyergem is egy 14 éves, nagyon alap montis nyereg. Bélelt nadrág? Sose volt, majd egyszer.
Mondjuk tanyasi kölök vagyok, a talicska sem laprugós, potyog is róla a disznótrágya a pocoktúrásokon. -
veterán
Pedig elég homárul néz ki ha alsógatyát veszel bicajos gatya alá.
Nagyon homárul...Ráadásul, ha betétes gatyát veszel, pont a betét értelme vész el az alsógatya által...
Arról már nem is beszélve, hogy a folyamatosan fizikai munkát végző testedhez szorítja a zacsit, a zacsiban pedig megfőnek a tojások...[ Szerkesztve ]
どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
Új hozzászólás Aktív témák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 4
- Vezetékes FÜLhallgatók
- PlayStation 5
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Parfüm topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest