Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ISThun

    csendes tag

    válasz zsocy #224324 üzenetére

    Lehet egyedül vagyok vele, de tényleg szeretnék már a rohadt drága karbon országúti és mégdrágább fully bringáitokról olvasni, ez az utóbbi pár nap eléggé egy vonalon mozgott.
    Senki nem tekeri a drága, de legalább rohadt jó bringáját? Néha olyan jó élménybeszámolókat írtok, jöhetnének azok is...

    Élménybeszámolónak rossz lesz, de ha már kérted (csak olvaslak titeket, én csak ilyen csendes tag vagyok)...
    Szombaton mentem egy Pesterzsébet-Szob-Pesterzsébet kört, bringaúton. Eddig csak barátokkal andalgósan jártam arra, most egymagamban próbáltam ki az utat. Nem vagyok egy nagy bringás, 27-28 km/h körüli átlagokat szoktam menni mindössze, most is így indult Szobig. Mivel reggel 8-kor indultam ezért még sokan nem voltak, nem kellett a kiránduló családokat előzgetni, lehetett haladni Budapesttől (addig viszont kész vicc, hogy 1 óra mire kijutok észak felé a városból). Vác előtt egy országúti spori megelőzött, egy picit eljátszottam a gondolattal, hogy ráugrok a hátsó kerekére, de mivel nagyon enyhén gyorsabb volt nálam amit nem tudtam volna hosszabb távon tartani így nem tudtam volna én is beállni neki időnként, az pedig nem lett volna korrekt így inkább kissé lemaradtam tőle és mentem a magam tempójában. A kerékpárút amúgy időnként elég rémes országútival, a fagyökerek által felnyomott aszfalt és a betonlapokból(?) összerakott kerékpárút nagyon nem kellemes mulatság. A sok kis utca, kanyargás jobbra-balra se a tempós haladást szolgálja, de nem is edzésre találták ki ezt az utat. Szobra 3 óra alatt értem el, nem álltam meg sehol több percre, de Szobon újratöltöttem a kulacsokat, lefotóztam a vasútállomáson anyagoló Nohabot, vettem némi nassolni- és innivalót egy boltban, aztán indultam vissza. Hőség, enyhe szél ami időnként komolyabb széllökésekbe is átfordult, de nem volt vészes, a bringám meg jó barát ilyen esetekben is, ég és föld a különbség hogyan viselkedik a korábbi - lanszelot becsukja a szemét a továbbolvasáshoz :D - decathlonos B'Twin gép után, pedig azzal is baromira meg voltam elégedve.
    110 km után éheztem el teljesen. Nem szokott problémám lenni a kajálással, volt nálam energiaszelet (szintén dekás :DD ), gumicukor, pár apróság ami máskor elég szokott lenni ilyen távra, hát ez most nem jött össze. Lábak megálltak, markolásztam a kormányt, határozottan nagy szenvedésbe fordult át a dolog. Szabadrablós dunaparti büféknél nem akartam megállni, de Dunakeszinél már felülbíráltam ezt a véleményemet és rájöttem, hogy hülye voltam, meg kellett volna állnom pihenni egyet és elnyammogni valamivel. Aztán a város határában egy jelentősebb zöld rész után feltűnt egy Burger King, úgyhogy ott álltam meg és toltam be egy menüt. Utána már csak 30 km-t kellett hazáig tekeregnem. A vége 153 km lett ha jól emlékszem és 6 óra 2 perc. Szóval háromnegyed Balaton kör.
    És ezt így végiggondolva igazából én voltam a hülye, Balaton körön nem szoktam ennyire megfeküdni, de ott be is szoktam iktatni némi pihenőt 40-50 kilométerenként, meg értelmesebben eszek. És ez most hiányzott. Tanultam belőle (haha, persze, legközelebb is ugyanez lesz, mert visz a lelkesedés...).

Új hozzászólás Aktív témák