Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz Zola007 #21892 üzenetére

    Értem, hát nyilván ez összetett probléma, de talán keresned kéne egy valóban jó orvost és vele konzultálni. Sajnos sok a nem igazán lelkiismeretes orvos, leszarják a problémád, csak minden nap átpörgetik a rengeteg beteget és nem vizsgálnak alaposan. Én is voltam az elején ilyen orvosoknál, beszéltek is sok hülyeséget a térdemmel kapcsolatban, mígnem találtam egy tényleg jó dokit a sportkórházban.

    Edzéshez általában nagy súlyokhoz kell rögzítő, alap gyakorlatokhoz ahol nem sok a súly, nem igazán érdemes, mert itt is igaz az az effektus, hogy gyengít.

    Az izmot bizony meg kell edzeni, ez valóban így van, pláne a combot, a legnagyobb izomcsoport, azt bizony ki kell fingatni ha növekedésre akarod sarkallni. Most én is újra kezdtem a komolyabb edzést, az elmúlt évekbe csak olyan félgőzzel csináltam, meg volt egy könyök problémám is, ami most már sokat javult a kezeléseknek hála és ismét tudok rendesen edzeni fájdalom, meg kattogás nélkül.
    A könyökömre csak edzés előtt nicoflex-et használok, semmi mást, eszembe nem jutna rá bármiféle szorítót tenni, hadd erősödjön csak, úgysem edzem most nagy súlyokkal. Lábazást is úgy csinálom, hogy a sima 20 kilós rúddal guggolok 2 X 40-et aztán kezdem rápakolni a súlyokat, de akkor is legalább 20 ismétlésekkel, ez nagyon jó alapozáshoz, aztán amikor jönnek a nagy súlyok már lehet alacsony ismétlésszámmal csinálni. Lábtoló gépet mondjuk felpakolom egy 100kg-ra :) De az igazi a rendes guggolás, szabd súllyal.
    Viszont ha minden guggolásnál kattog a térdkalácsod, akkor az így baromira nem jó, azt előbb rendbe kéne tenni. Keress valami normális orvost. Ja meg ugye guggolás előtt alapos bemelegítés, szobakerékpár stb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák