Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz Toobee #215961 üzenetére

    Ötletem van egy csomó :D
    A súlyzós napok utáni napon vagy ne tekerj, vagy rövidebbet és alacsonyabb intenzitással és persze izomláz nélkül menj súlyzózni. Mivel nehezen megy az izom építés, ezért valószín a regenerációd és valamely tápanyag bevitele, ami kell az izomépítéshez hiányos. Első körben javasolnám hogy sulyzózás után kezdj el táplálékkiegészítővel proteint (biotech, scitec stb...) bevinni. Ha nem elég gyors az izom regeneráció, akkor szóba jöhet azt gyorsítani a kreatin is módjával, ettől biztosan megidul az izomtömeg. Ezek mind táplálák kiegészítők nem ördögtől való dolgok. Fehérjét egyébként a legtöbb ember nem visz be kellő mennyiséget, túl sok zsírt és szénhidrátot esznek a nyugati világban. Ez nem azt jelenti, hogy nincs rájuk szükség, az arányok a lényegesek.
    Plusz amíg megindul az izomfejlődés, addig a bringázásra inkább élvezeti jelleggel tekints mint edzésre. Ez nem jelenti azt hogy az állóképességedet teljesen el kéne dobni, de lehet hogy a heti 5-ből elég 4 nap bringázni.
    Aki elég aktív és sokat terheli magát azoknál már a regeneráció a kulcs mind pihenés, mind tápanyag bevitel oldalon. Az izom tömeg vesztése egyértelműen az elégtelen regenerációból adódik, a rossz hír pedig, hogy a kor előrehaladtával a regeneráció egyre jobban lassul és egyre komolyabb korlátokat képez. Ettől függetlenül jó hír, hogy egy férfi még 50-60 évesen is tud izmot építeni, ha nem is annyit mint egy 20 éves.

Új hozzászólás Aktív témák