Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vendingo

    veterán

    A héten írtam, hogy a szervizben nem sikerült megcsinálniuk a fékem, magyarán rosszabb lett mint volt.
    Nem hagyott nyugodni a dolog ezért kiszedtem a fékpofákat, 2 fajta csiszolópapírral felcsiszoltam őket, majd alkohollal áttöröltem a tárcsákkal együtt. Az első fék sokkal jobb lett, de nem az igazi, még mindig nyikorog, de már nem annyira, illetve a fékerő is jobb lett egy leheletnyit.
    A hátsó fékkel is megcsináltam ezt, ráadásul 2x is, mert hiába csiszoltam, hiába alkoholoztam, ugyanúgy nyikorog, a fékerő meg elég gyenge, a fékkart a markolatig behúzva se bírom blokkolni a kereket menet közben, max csak nagyon poros úton, betonon egyáltalán nem. Csutkára behúzott hátsó fék mellett kézzel tudom forgatni a kereket. Az se szimpi, hogy markolatig lehet húzni a kart, újkorában nem ilyen volt, részben ezért is vittem el fékolajcserére.
    Szerintetek mi lehet a gond? A betéteken még bőven van anyag.
    Shimano A-M506 fékek, műgyantás betétek.

    Haver hervises legolcsóbb v fékes bringáján nagyobb a fékerő mint ezen. A 4 éves kislánya meg rámszólt, hogy ne biciklizzek, mert nagyon hangos a fék és zavarja, elromlott, így ne használjam. Egy 4 éves gyereknek próba nélkül feltűnt, hogy kaki az egész, de a szervizesnek nem, ráadásul leveleztem velük, állítólag ki is próbálták.

    Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

Új hozzászólás Aktív témák