Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz samujózsi #145751 üzenetére

    Anno, mondjuk a 90-es évek előtt, meg még a 90-es évek elején, valóban az volt amit írsz. Az alap kerékpárok is megfeleltek általános felhasználásra. Az persze megint más kérdés, hogy hajlamosak vagyunk elfelejteni az akkori bérek és kerékpár árak viszonyát. Mert ha utána számolunk, akkor simán kijön, hogy egy akkori, alapnak gondolt bringa, mai értéken számolva kb 150-200 ezer.
    Tehát sok minden nem változott abból a szempontból, hogy egy megbízhatóan használható, alap bringa kb 1 havi átlag kereset volt 20-30 éve is és ma is.

    Ami bezavart ebbe, hogy bejöttek a nagy áruházak pocsék termékei, (Auschan, Tesco, Obi, Praktiker és társai)
    és ezek a kerékpárnak látszó tárgyak vették át a helyüket a belépő kategóriás kerékpároknak, jelentősen olcsóbban. Innentől kezdve az átlag ember szemében ez volt a kiindulási alap, minden ami e fölött volt, arra már valami extraként tekintettek és tekintenek ma is sokan. A probléma ezzel annyi, hogy ennek a fos kategóriának nem szabadna léteznie, mivel egy megtévesztés, a minőségük nem éri el a 30 évvel ez előtt kapható, legolcsóbb kerékpárok szintjét sem. Gyakorlatilag bármit szeretnél rajta javítani, cserélni, minden hajlik, nyalódik el, törik. Úgy ahogy van egy trágya. Persze nyilván gurul, meg lehet tekerni, de a megbízhatósága és hajtáshatékonysága pocsék.

    Ezekhez képest a Decathlon és Intersport nyilván egy minőségi ugrás, és itt már vannak egészen korrekt kerékpárok is, persze nem tesco-s áron, az igaz.

Új hozzászólás Aktív témák