Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • trialboj

    őstag

    válasz trialboj #140786 üzenetére

    Második fejezet

    A célban hamar letereltek a pályáról, és mutatták hol a bringa mosó, gondoltam majd beállok ide később, elmentem átöltözni, mire visszaértem 50 en álltak előttem, beálltam én is és kb 45 percig várakoztunk mert csak 1 db magas nyomású mosó volt. Mire oda jutottam hogy én mossam, kb lincshangulat volt, aki 3 percnél tovább mosta a bringáját meg a lábát, arra már csúnyán néztek, volt akit gúnyosan megtapsoltak és bravó szavakkal dicsértek mert hosszabb ideig csutakolta magát... nem volt fun.
    Sokaktól hallottam a sorban, hogy nem jönnek többet Váradra, pedig a városnak semmi köze nem volt ehhez, mégis ez marad meg. Sorban állás közben osztottak célba érős érmeket, ami megint fura volt, ezt célba érés után szokták, lehetőleg lányok átadni, és az előző versenyen így is volt. Most az kapott aki kért, nem volt túl rendezett dolog.
    Zene nem volt, hangulatot elmosta az eső v nem tudom, pedig ekkor már sütött a nap, hangosítás szar volt, a speaker is hiányzott aki kicsit csinálja a showt, biztassa azokat akik több kört mennek, mondja mit merre találunk, stb, volt beígért kaja is, de annyira elbaszták a kedvem hogy már csak szabadulni akartam, végül épp csak lespricceltem a bringát, de addigra már csont száraz volt a sár, jobb lett volna berakni úgy, kevesebb kosszal jár, de akkor feleslegesen álltam sorba annyi ideig.

    Nem a szervezőket hibáztatom, mert 2 éve profin lehozták a versenyt, most messzebb került a várostól a helyszín, kevesebb szponzor volt, és a nevezési díj is nevetséges alacsony lett, kb 4000 ft. Most megértettem miért kerül egy komolyabb verseny nevezési díja 15-25k ft-ba, mert akkor lesz 3-4 bringa mosó, rendes hangosítás, kaja, ellátás, és egy jó hangulat, mert mindenre van pénz, és nem félmegoldásokkal kell operálni.

    Rossz kedvűen mentem haza, talán emiatt voltam figyelmetlen és rácsuktam a csomagtartót a km órámra aminek ketté hasadt a kijelzője, majd eltörtem az egyedi sárhányómat, aminek a festését a magas nyomású szarral, sikerült meg is szaggatni :( itt még egyben volt

    Eddig 3 versenyen indultam ebből 2 sáros volt, ez pedig még esős is, nagyon sajnálom hogy így alakult, szinte el sem fáradtam, sok bennem maradt, ilyen körülmények között nem élvezetes a tekerés, és mondhatni nem is fárasztó, mert lefele nem mered, felfele meg nem lehet gyorsan menni.
    Még idén szeretnék indulni valahol, hogy feledtesse ezt az élményt, és jó emlék maradjon a versenyzés. 27. lettem a férfi kategóriában, ami elég silány, a két előttem lévő 1-1 mp el hamarabb ért be, de a sár miatt, senki nem tudta kiadni a valós formáját, szóval felesleges is ezt most számolni.

    Sokszor tekertem már sárban, de most talán az eső miatt sokkal rosszabb állapotba került a bringa, beállt a poplock már a versenyen, szerencsére nyitott állapotban, a két fékkarba is jutott sár rendesen, azok is nehezebben mozogtak, váltógörgők teljesen darabosak lettek, középcsapágy bal oldala szorul picit, de még nem darák, hátsó tárvillánál a forgáspontok rengeteget kaptak, ki sem lehetett mosni a sarat. Fejcsapágyat még nem néztem meg, mert 3 napja zsíroztam újra, de lehet az is öregedett egy évet.
    A tanulság annyi, hogy az eső nem a montis barátja, a sár meg nem alkalmas szórakoztató versengésre, szóval ahogy eddig is, maradok a száraz terepnél, amikor csak lehet.

    "Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

Új hozzászólás Aktív témák