Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • trialboj

    őstag

    válasz Hasaggymeg #131993 üzenetére

    De mi van azokkal akik nem azért mennek elsősorban bringázni, mert az milyen kva egészésges, és szeretnének izmosodni (ami sajnos csak combra és vádlira koncentrálódik, eredménye pedig hogy nem tudsz majd rendes farmert találni magadnak), hanem a cél a szórakozás, és hogy érdekes helyeken járkáljanak.

    Attól függően mennyi szabadidőt tudsz ráfordítani, és talán picit a genetikád is beleszól, kiderül hogy mennyire leszel edzett. Én most szezon elején 60km/800m túrázgatás alatt végig jól éreztem magam, és ahol érdekes ösvényt találtam sokszor le mertem gurulni végig, habár tudtam hogy muszáj lesz ugyan ott visszamászni, mert nincs más út(ez ugye túra szempontból egy fail).
    Tehát nekem nem az a célom, hogy 53 perc alatt eljussak A-ból B-be, majd ha lehet még gyorsabban vissza A-ba, hanem minél nagyobb terepet tudjak bejárni anélkül, hogy hazafele már szenvedős lenne az út. Egy pedelec gép pont ezt biztosítaná, akárhol találnék egy érdekes ösvényt, minden gond nélkül végigmehetnék rajta, mert ha zsákutca is lazán visszamászom, mert osztozunk fele-felébe a motorral :DD

    Az lehet hogy nincs akkora sportértéke, mert ha van rásegítés és nekem mint mondtam nem a versenyzés a cél, akkor eco v közép állásban egy 70-80km túra alatt nem maxolod ki a saját energiaforrásaidat, viszont erre miért is lenne szükség? Ha sportolni akarsz vele, eco módban hagyod, vagy eleve be sem kapcsolod síkon, viszont aki pl fizikai munkát végez a hét minden napján, annak segítség tud lenni(pl tegnap ezt az indokot kaptam hogy miért nem jön velem 20km-nél nagyobb útra).

    És szerintem a legjobb érv, hogy azok akik amúgy nem ülnének bringára mert rühellnek mászni, de amúgy szeretnének bringázni, ha kipróbálják és megengedhetik maguknak, szereznek egy pedelec gépet, és onnantól sportolni kezdtek, míg, ha nem lenne ilyen lehetőség, otthon punnyadnának.

    "Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

Új hozzászólás Aktív témák