Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HardSanyeee

    őstag

    Sziasztok!
    A legutóbbi szezonban előjött pár apró(?), de bosszantó probléma a biciklimmel kapcsolatban és szeretném az idei szezont ezeknek a problémáknak a megszüntetésével kezdeni, ebben kérem a segítségeteket.

    Az egyik probléma a hátsó belső gumival kapcsolatos, ugyanis kétszer is kilyukadt elég rövid idő alatt, ami persze normális esemény, azonban a két alkalomból egyszer sem találtam benne tüskét, vagy üveget, vagy bármit, amitől megsérülhetett volna. A második alkalommal szervizben cseréltettem a belsőt, akkor a szerelő srác azt mondta, hogy a külső gumi is okozhatja ezt a problémát, amire a megoldásként egy külső cserét ajánlott. Nem értek hozzá, de ettől függetlenül számomra furcsán hangzott ez a kijelentés. Lehetséges, hogy a külső okozza a belső lyukadását? Megoldás lehet-e erre a problémára a defeketgátló folyadék használata? Esetleg van-e valami bevált belső gumi ajánlásotok, ami az átlagosnál ellenállóbb a defektek ellen?
    Egyébként egy 28”-as Kenda külsőről van szó (trekking bicikli), amin 5,2 bar a max megengedett nyomás, én általában 4,2-4,5 közöttire fújom fel, ha számít. A belsőt nem gondoltam túl eddig, sima deca áruházas volt.

    A másik probléma a fékkel kapcsolatos (V-fék), szintén a hátsóval, ez kétszer állítódott el viszonylag rövid idő alatt. Eddig nem volt ilyen probléma vele, én laikusként esetleg a bowden nyúlására tippelnék, mint hiba forrás (3 éves a bicikli, azóta nem lett benne bowden cserélve). Erre van ötletetek? Vagy szimplán csak gyenge minőségű a fékem? Gondolkoztam a tárcsafékre váltáson (mechanikuson, csak hátulra), de nem tudom, hogy az több karbantartással jár-e.

    Előre is köszi a válaszokat!

Új hozzászólás Aktív témák