Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterhappy

    őstag

    válasz kacsyx #119532 üzenetére

    Nekem szinte minden hétre jut egy-egy kényesebb, melegebb helyzet, autósnak köszönhetően.
    Ma is volt egy baromállat, aki a 645-ös csúcsforgalomban (értsd: sehol senki) a kanyarban kívülről autózott körbe a Kós Károly téren és centiken múlt, hogy összeérjen a kerekünk - ami a Forma 1-ben lehet, hogy vagány dolog, de ott és akkor nem tudtam tapsikolni örömömben.

    Én igyekszem nagyon óvatosan és "sporszerűen" menni, mióta újra bringázom (négy év után, júniusban kezdtem újra), nem volt kirívóbb eset a saját hibámból, de sajnos a héten mégis sikerült két ízben is olyan helyzetet teremtenem, ahol kellett az autósok türelme és toleranciája - és amiből tanultam, s a büdös életben többet nem játszom el.

    Én mondjuk nagyon odafigyelek a KRESZ-re, igyekszem az írott és íratlan szabályokat betartani, a járdán vánszorgok, megköszönöm ha elengednek, a forgalomban tisztelem a nagyobbakat és erősebbeket, és széles vigyor kíséretében köszönök meg minden, akár apróbb gesztust is az autósoknak. Rajtam ne múljék a viszonyunk.
    Egyedül a vasúti átjárókon szoktam átlógni, de ott is azért, mert míg 2-3 percig áll ott a sor, én kellőképpen magam mögött tudom hagyni a sort és nekik is, nekem is jobb, ha a vállalhatatlan minőségű átjárón (és az azt követő útszakaszon) nem azzal kalandjátékozunk, hogy ötvenen próbálnak hatvan másodperc alatt elzúzni mellettem.

    Ahogy írom, négy év után ültem vissza bringára és azt kell mondanom, sokkal de sokkal jobb a helyzetünk, mint akkor volt. Sokkal jobban odafigyelnek rám, sokkal megértőbbek és türelmesebbek a vezetők - legalábbis ahogy én látom.
    Igaz azonban, míg régen a XIII. kerületben dolgoztam, most a XI-be megyek, nem az Üllőin csapatok végig, hanem biztonságosabb és/vagy kevésbé forgalmasabb útvonalakat választok.

    És még egy gondolat: én világéletemben szidtam a bkv-t, de azt kell mondanom, mind a buszvezetők, mind a villamosvezetők (velük ritkán hoz össze a sors) rendkívül figyelmesek velem szemben, igaz ehhez az is hozzájárul, hogy a környékünkön járó busz vonalán megyek reggel és délután végig, szerintem már valamennyi buszvezető ismer és rájuk én is különös tekintettel vagyok; elengedem őket, jó messze megállok (akár a sort feltartva), hogy be tudjanak kanyarodni stb.
    És épp a múlt héten történt meg, hogy egy baromarcú a sokmilliós bmw-jével megpróbált leszorítani az útról (hogy aztán ő érjen hamarabb a piros lámpához), majd a mellé guruló buszból átordított neki a buszvezető, hogy ha még egyszer ezt megpróbálja, hátulról telibekapja a busszal és legalább ötven tanúja lesz rá, hogy véletlen történt :) :R

    (bocs, kicsit bő lére eresztettem)

Új hozzászólás Aktív témák