Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz ro_bert17 #113356 üzenetére

    Munkám során főként azokkal találkozom, persze.:) Bár ez után "Tudom, van itt szervizes is, és kérem ne vegye magára, nem rá írtam" biztos, hogy engem keresel? :)

    Ami az olcsó kontra drága bringákat illeti, sajnos nem tudom nem magamra venni, na ne érts félre nem sértettél meg vagy bármi, de ugye én is bőven írtam a témában. :) Zsohi le írt egy fontos dolgot a témával kapcsolatban, amíg nincs az embernek tapasztalata, addig a legtöbb esetben nehéz elképzelni, hogy a drágább bringa miért drágább és az nekünk miért lesz jó? Miért nem jó a Tesco-s bicikli? Gurul, megáll, jó az egy kezdőnek nem? Szerelői pályafutásom alatt számtalan szupermarketes bringával találkoztam és már évekkel ezelőtt eljutottam arra a pontra, hogy nem is vállalom a szervizelésüket, néhány ritka esetet kivéve, amikor nagyon erőlteti a tulaj, de akkor is csak úgy, hogy semmiféle garanciát nem vállalok az elvégzett munkára. Ennek megvan a nyomós oka, aki szerelt már ilyen kerékpárokat az jól tudja, legtöbb esetben beállíthatatlanok, az összes csavar nyalódik el, törik, hajlik minden amihez hozzányúlsz. Tényleg egy rémálom ezeket szerelni. Rengeteg idő elmegy vele és az eredmény kérdéses. Nem éri meg velük foglalkozni.
    A műszaki minőségük annyira gyenge általában, hogy egy minimumot sem tud elérni, annyit sem mint a legolcsóbb Neuzer vagy Gepida kerékpár, pedig aztán azok sem űrtechnikát alkalmaznak és kb 80 ezer ft-ért megvásárolhatóak.
    A másik probléma, hogy sokan csak végletekben tudnak gondolkodni, vagy van a Tesco-s rettenet, vagy a fél-egy milliós bringa. Közte is vannak átmenetek. 150k körül már elég jó minőségű kerékpárokat lehet venni újonnan (110 a tescos fat), ami kb fényévre van a Tesco-s bringától. De ha nagyon szűkös a keret, még annak is több értelme van, hogy bemenjünk a decathlonba és kigurítsuk a legolcsóbb 60 ezer ft-os bringát. Tehát alternatívák mindig vannak. Nyilván ez az olcsó fatbike sokakat elcsábít, mint az olcsó dánhill össztelós, mert a nem hozzáértőknek azt sejteti, hogy kevés pénzért is hozzájuthatunk egy tudásban drága bringához, de ez csak egy átverés. Utánzatok, semmi más. Ugye itt a fatbike-al kapcsolatban érv volt a kerék, hogy bezzeg milyen drága egy rendes fat kerék. Na igen drágább persze, de ne gondoljuk, hogy a tescos fat az ezt kiváltja, sár nehéz kerék, könnyítések nélkül, gyenge agyakkal, szar gumikkal, szar felni, szar küllők. Arra amire a fat-et kitalálták, nem nagyon lehet használni. Akkor meg minek? Gurulni vele aszfalton, had ámuljon a paraszt? :) Semmi értelme. Az olcsó össztelós tesco-s gép is addig működik amíg a műanyag perselyes forgáspontok és telók nem törnek szét, utána javíthatatlan.

    Egyébként a mtb és az országúti az a két szakág ahol tényleg nagyon könnyű megérezni a gyenge minőségű és a komolyabb minőségű kerékpár közti különbségeket. Ehhez még komolyabb tapasztalat sem feltétlen kell, átlag ember ráül egy tesco-s montira, megy vele egy karikát terepen, majd ráül egy minőségi össztelósra és azt garantálom, hogy hatalmas különbségeket fog érezni, mind stabilitásban, fékerőben, irányíthatóságban, tekerhetőségben, kb mindenben amiben csak lehet! De még egy minőségi merev vázas montival is. Az élmény teljesen más lesz, és azonnal érezni fogjuk működésben, hogy miért kerül ennyivel többe. Országútinál detto. Amikor nehezebb megérezni a különbségeket, az a nyugis, trekkinges aszfaltos használat, amikor valakinek az igényei tényleg minimálisak, és csak nyugisan gurulgat. Bár akkor is meg lehet érezni, de nem olyan szembetűnő, és nehéz elképzelni, hogy miért jobb a több száz ezres bringa. De ilyen esetekben is ódzkodni kell a szupermarketes ajánlatoktól, mert szervizelésnél megbosszulja magát a gagyi kínai termék. És ilyenkor jön az elhatározás néhány embernél, hogy na majd megépítem jóra, aha ja, rálocsol az ember egy halom pénzt és akkor is gagyi marad, mert a váz amire építkezünk csapnivaló minőséget képvisel, ráadásul építés közben belefuthatunk olyan hibákba, hogy semmilyen normális minőségű alkatrésszel nem kompatibilis a váz. Azt kéne megérteni, hogy a szupermarket nem egy olcsó alternatíva, kis pénzzel rendelkezőknek, hanem egy átverés! Hosszútávon ez többe fog kerülni, mintha kapásból vennénk egy tűrhető minőséget. Kb az a kategória mint ha elhinnénk Horst Fuchs-nak a tv shop-ban, hogy a Dubletta főző edény és a szuper V gyalu mekkora királyság. :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák