Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Cathfaern

nagyúr

válasz fidig #12181 üzenetére

Izotóniás italt nem kell inni. Ez nem általános táplálékkiegészítő, hogy ha hetente iszol belőle, akkor jobban tudsz futni. Ez (kizárólag) arra kell, hogy sportolás közben egyszerűen és a szervezet számára nem megterhelő módon tudd pótolni az olyan anyagokat, amik a szervezet működéséhez szükségesek, viszont hosszabb, kitartó mozgás során elfogynak. Tehát ha pl. nem futsz soha fél óránál többet, akkor nincs szükséged ilyenre, mert a mozgás során nem fogynak el ezek, amikor meg étkezel, akkor pótolod őket.

Tehát csak hosszútávú mozgásnál van szükség ezekre (vagy ha rövidebb távú, de nagyon intenzív mozgást végzel... de kifejezetten erre irányuló eddzés nélkül ezt úgyse bírja az ember). Pl. 4 órán át intenzívebben biciklizel... de ha biciklizel 2 órát, megállsz ebédelni, majd utána biciklizel megint 2 órát, akkor ugyancsak felesleges.

Tetszik vagy nem tetszik ezek a kémia ipar termékei, ebből fakadóan (szerintem) célszerű kerülni, illetve minimalizálni a fogyasztásukat.

Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/

• Ariadne

őstag

válasz fidig #12181 üzenetére

Csatlakozom az előttem szólókhoz: ha tényleg most kezdted, akkor fuss olyan lassan, amilyen lassan csak bírsz, arra koncentrálva, hogy a pulzusod ne menjen annyira fel, hogy erősen lihegni kezdj, és így menj pár km-t rendszeresen. Nálam bejött és nem is volt soha semmi bajom futásnál, se lábfájás, se eléhezés vagy ilyesmi, hazaérve ittam egy jó adag vizet, de ennyi. Az isostart én is csak hosszabb bringás túráknál meg maratonoknál használom.

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

Aktív témák