Hirdetés
- iPhone topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- A Z70 Ultra a mobilos Elite új tagja
- iPhone SE 4 Plus méretben is?
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
amargo
addikt
válasz ludsimon #43095 üzenetére
Szerintem a felnid inkább a gyenge pont, nem normális, hogy ilyen forró - vagy túl sokat használod, persze jobb mint felcsavarodni.
XT-t még soha nem használtam - féket, bár már tervbe van csak nem V -, így kíváncsi vagyok én is kinek mi a véleménye.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
szatocs
őstag
Lejárt a limit idő, elfelejtettem írni, ha valaki lát egy ILYET 200k-ért, (akár használtan is ), üvöltsön!
Álmaim netovábbja.
(#43098) venember83 - Én a mostani, kb noname V fékkel, ami jól be van állítva, ezzel is fejre tudtam már állni. Azóta meg megtanultam fékezni.
[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
-
ludsimon
veterán
(#43094) venember83:
Linket?
Menj be Meme Váci boltjába és kérdezd meg.(#43098) venember83:
Aha, meg fék se kell, fixi MTB.(#43101) amargo:
Nem, inkább sokat használom és rájöttem valamire.Nyúlik mint a fene a féktest vagy a fékkar hiába húzom, csak érinti a felületet melegszik de nem lassul ha tépem akkor meg félek, hogy fejre állok, így marad a nyúlánkos gyenge húzogatás, meg a meleg felni.
Ez egy normális féktestel+fékkarral már szerintem sokkal jobb lesz, nem nyúlik ha húzom azonnal fékez.
A kérdés adott, Hölgyek Urak!
Ki melyikre szavazna?Dirtyz, Meme van esetleg valami tapasztalatotok ezekkel a fékekkel?
[ Szerkesztve ]
undefined
-
bnss
veterán
válasz Xantomas #43061 üzenetére
Egyet értünk, és a menettulajdonságok is igazolják, jó döntés volt.
Oracle: köszi, de Te sem panaszkodhatsz, tetszik a fullyd.
Tamoo: elcsábultam, és Cápa tulaj lettem. Utólag belegondolva sokkal jobban jövök így ki, mintha egy alacsonyabb felszereltségű bringát választok, és azt kezdem fejlesztgetni. Ez még kvázi az első pillanatokról készült, azért ilyen a nyereg.
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
ludsimon
veterán
válasz venember83 #43104 üzenetére
Ez gondolom új.
Vagy mellélőttem.Meg amúgy is.
Nehogy azt mondd már, hogy akinek 200k-ja van a 300 sok.[ Szerkesztve ]
undefined
-
hakos1987
őstag
válasz ludsimon #43103 üzenetére
csak az XT v-fékről tudok nyilatkozni: Ahogy KrenAtesz is, most szereztem be egyet, egyetértettünk abban, hogy nagyon jó fék, a gyári fékpofa is egész jó, bár én azt cserélem majd később, nem pedig betétet veszek bele.
szerk:
szatocs: Én most úgy vagyok vele, hogy ha már veszek, akkor egyszer egy normálisat, most még tudok rá nélkülözni pénzt. Ha az enyém annyira bevált volna és nem lenne gondom, én sem akarnám most lecserélni, de sajnos nem így van, ezért döntöttem így
nyereg-magasság beállításával kapcsolatban tudnátok segíteni?! bicaj mellett állva derékhoz kell állítani, én azt hallottam. Igaz ez?! Most ülve a lábujjhegyem leér egy picit, így okés?!
[ Szerkesztve ]
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
Oracle
senior tag
válasz hakos1987 #43107 üzenetére
Olyan magasra kell állítani a nyerget hogy a bringán ülve és a pedált olyan helyzetbe állítani mintha a nyeregvázcsövet hosszabbítaná meg majdnem nyújtott legyen a lábat de ne teljesen, tehát csak feszítve tud kinyújtani a lábat.
2. "a. A magasság beállítása
A nyeregmagasság helyes beállítása a lábaid hosszától függ. A nyeregmagasság ellenőrzéséhez:
- ülj fel a nyeregbe,
- tedd egyik sarkad a pedálra
- forgasd a pedálkart, míg a pedál a sarkaddal együtt a legmélyebb pozícióba kerül, és a pedálkar a nyeregcsővel párhuzamosan áll.
Ekkor a lábadnak majdnem teljesen kinyújtott állapotban kell állnia. Ha ez nem így van, akkor a nyeregmagasságon állítani kell. " a gepida oldaláról[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A változatosság kedvéért ezúttal most túl hosszú a középcsapágy tengely (így is cserélték 2 mm-rel rövidebbre, de még ez sem jó, ráadásul szerintem nem is passzol bele, lötyög), ezúttal is fél centin múlik a boldogság. Ettől függetlenül összeszerelték, hogy hétvégén tudjak tekerni, de csak 52/18 és 16 esetében jó a láncvonal.
Szeretném megérni, hogy egyszer végre flottul menjenek a dolgok.
-
fpeter07
veterán
5 nap után végre sikerült kiszabadulnom. Most már teljesen jó a hátsó fékem is. Az első új fékpofákkal pedig szintén. Egy 35km-es városi tekerés jött össze. Nem számítottam rá, hogy rövidnadrágba ki lehet menni, pár napja reggel pedig majd megfagytam. Remélem holnap is hasonlóan jó idő lesz.
-
amargo
addikt
Lehet gyűjtögetni a Kilo/k-ra
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
rétisün
veterán
asszem, le kéne mondanom a "topik legkényelmesebb outisa" címről
ma is azon kaptam magam, hogy 53/14-es áttétellel, 35-el megyek (igaz, ma csak kétszer fordult elő a 114 km alatt, és nem is tartott sokáig ) így már nem nem igazán jár ez a cím, nem igaz?
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Ariadne
őstag
válasz KaraDani #43059 üzenetére
Hát, ha nézted a képeimet, láthatod, hogy a hátsóról már lekerültek és az elsőről is leszedem őket. Eddig sem azért voltak fent, mert ezt akartam, csak nem tudtam leszedni őket.
Bon3ss: Hűdecsini az a bicó, nagyon-nagyon tetszik! Olyan lendületes a váz formája is, tényleg jó. Terepre mikor viszed?
Dirtyz-nek volt ha jól emlékszem szép "aluszínű" Kona Hei Hei váza, az a váz, szín iszonyúan tetszett már akkor is.
mindenki:Hétvégén nagyobb lélegzetű Pilisezés van tervben, Tahitól indul a terepes része és nagyon szép lesz. Ha valakit érdekel, sikítson. Az időjárás miatt vasárnap lesz valszeg.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz hakos1987 #43097 üzenetére
Nekem nagyon bejön a váz, jó sportosnak tűnik, hosszú felsőcső. Tényleg király lenne deore-sítve De azt a stucnit beledobnám a napba. Nekem is ilyen volt, első dolgom volt megszabadulni tőle.
venember83: Tudtommal az SD SL ugyan az mint az SD7 csak könnyebb.
ludsimon: Egy szavazat az Avid-ra. Ne legyen már minden olyan shimano-s na nem azért amúgy
Szerk.: Amúgy meg "nemfékezni" kell megtanulni
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz ludsimon #43103 üzenetére
nekem volt avid sd 7-em, a fékerővel nem volt gondom, viszont az első az hajlamos volt a visításra. nem kicsit, nagyon....mondjuk neked nem alu villád van, meg a felnid is biztos más, tehát egyáltalán nem biztos, hogy nálad is visít, de én így jártam vele.
itt is hirdettem sztem annak idején, olcsón megkaphattad volna
dunc: sztem a rugóstag miatt nem férne el a v-fék...
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Ariadne
őstag
Jesszus, micsoda ára van. Gyanítom max. csirkecsontú hardcore XC versenyzőknek éri meg, ahol nagyon számít a bicó súlya...
mindenki: Jeee, végre megtaláltam a kézenfekvő megoldást, hogy ne legyen jobban lebarnulva az ujjaim hegye mint a kezem - beszereztem egy hosszú ujjú kesztyűt. A kézfejem és a karom közötti eltérésre még nem találtam megoldást. Hmm, esetleg kartyűben napozni? Megfontolandó. Azért ez elég nagy szívás, hogy bringázáskor a kesztyű, a mez ujja és a bringásnaci hossza miatt tiszta csíkos lesz az ember.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
ludsimon
veterán
válasz Dirtyz #43113 üzenetére
Köszi!
Neuzerre lesz.
Az Avidról is olvastam pár jó pontot.
Amúgy képre sokkal komolyabbnak tűnik nekem az Avid.
Avid SD7 vs Shimano XTNem az a szabvány Shimano, mert a Shimanonál az összes kivétel az XTR ugyan úgy néz ki....
[ Szerkesztve ]
undefined
-
rétisün
veterán
válasz Ariadne #43123 üzenetére
erre nekem is van megoldásom, nem hordok kesztyűt
persze azért látszik a "bicajosbarnulás" a combom elől (felül?) barna, hátul (alul?) fehér, a lábszáram pont fordítva
ludsimon: ami nekem sokkal jobban bejön az avidon, az a bovden megszorítása. valahogy biztosabbnak tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Ariadne #43123 üzenetére
Jeee, végre megtaláltam a kézenfekvő megoldást, hogy ne legyen jobban lebarnulva az ujjaim hegye mint a kezem - beszereztem egy hosszú ujjú kesztyűt.
Hétfőn állapítottam meg, hogy látszik a kezemen a kesztyű helye, sőt a tépőzár feletti kis lyuké is. Szóval ne örüljél nagyon, mert csak eggyel kevesebb csíkod leszÉn azt a megoldást találtam ki, hogy felfelé kesztyű nélkül, lefelé kesztyűvel.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Ariadne
őstag
válasz fpeter07 #43125 üzenetére
De ha gyorsan akarsz haladni, akkor nem érdemes fékezni, épp az a lényege a dolognak, hogy tudj a lehető legkevesebbet fékezni. Pont most volt erről egy kétrészes cikk a bikemagban, ez az első rész All Mountain Akadémia: fékezés, avagy a sebesség kungfuja, ez meg a második, érdemes tanulmányozni.
-
rétisün
veterán
válasz #56474624 #43131 üzenetére
rendben, tiéd a cím, de aztán vigyázz rá
múlt vasárnap bicajoztam utoljára (a dolgozóbajárás nem számít a maga napi 2x4 km-erével) meg is lepődtem magamon, hogy ennyire megyek
-
ludsimon
veterán
válasz rétisün #43132 üzenetére
Aha, Te csak azt hiszed, hogy nem jelent semmit az a 8 km!
Én mikor suliba jártam biciklivel utána hétvégén meg se kottyant a 100-as kör.
Rengeteget számít, hidd el!Tegnap nem ismertem magamra, meg voltam egyszerűen halva, mert 17.-én mentem utoljára, azt is aszfalton, terepen még Dirtyz és amargo-val voltam azóta semmit.
Szóval faszán bedurrant ma reggel a lábam.
undefined
-
hakos1987
őstag
köszi, legalább valaki látja benne a fantáziát
A stucnit gyűlölöm, recseg meg nehéz is, csak nem tudom mit kéne vennem helyette, ami a jelen beállításnak megfelelő szögű kábéé Adhatsz ötletet nyugodtan, nem fogok haragudniBolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
rétisün
veterán
-
hakos1987
őstag
válasz rétisün #43139 üzenetére
azért köszi, legalább tudjam milyet keressek A méretek ami meg van adva (pl. coll vagy mondjuk 70 mm) ezek minek a méretei?! Van sejtésem, de jobb lenne biztosan tudni
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
bnss
veterán
-
hakos1987
őstag
rendben, köszi a segítséget Nektek. Eddig azért gondoltam ilyen meredekre, mert ez tűnt kézenfekvőnek. Esetleg a szóban forgó példányról ha egy képet, linket kaphatnék, bódog lennék
-
Meme
aktív tag
válasz fpeter07 #43125 üzenetére
full cnc alu az egész, plusz csapágyazott forgopontja van (2db csapágy).
a fék dettó ilyen.lehet nem könnyebb mint az sl, de fix, hogy merevebb, és ezáltal jobban fog.
amugy akciós a bikerben , ha kell valakinek majdnem féláron szoljon
ludsimon: az avid fékek is mind ugyanugy néznek ki formára. de ha kitaláltál egy jól müködö konstrukciót, akkor azt felesleges bojgatni. voltak a shimanonak is igen eltérö fékei, ez a megmaradt forma kiállta az idö próbáját, könnyü és merev. a deore-nál nemigen van jobb ár-teljesitmény mutatós fék. nézd meg élöben az xt-t, meg fogsz lepödni, milyen szépen kimunkált. az avid meg csak fékeket gyárt mióta, igy kell lennie, hogy az övék néz ki jobban. én is avidot vennék, nekem is jobban tetszik. föleg a ~2000-es évjáratú sl narancs metál szinben...vááá
Szevasztok bogyókák!
-
Meme
aktív tag
válasz venember83 #43094 üzenetére
220 speci enduro tora foxrp23 xt-xtr-reverse
200 valami giant ac-magellan scutum szerű tora dnm-agyonállítható xt-xtr-dt-ritchey
160 simplon lexx axel radium-r full lx v-fékkelakad azért...telócsere és hajrá...
Szevasztok bogyókák!
Aktív témák
Hirdetés
- Kupon kunyeráló
- Hálózatokról alaposan
- Macska topik
- iPhone topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Apple notebookok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Xbox One X 1TB + újszerű kontroller + FIFA 20 CD játék!
- Csere-Beszámítás! Limitált! Hordozható Gamer PC! HP Omen X 1000P . I7 7820HK / GTX 1080 / 16GB DDR4
- Thrustmaster TH8A USB kézi váltó + Racing clamp egybe eladó (PC)
- 10. gen ultrabook szép állapotban 80k-ér eladó!
- Asus ROG Strix G713 /Ryzen 7 4800H/16GB DDR4/512GB SSD/RTX 3050/Beszámítás.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest