Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz cucka #3217 üzenetére

    Jó, most kipróbáltam az alábbi DTD-kkel:

    <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">

    <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">

    Pontosan ugyanúgy működik, ahogy az előbb leírtam, az elvártak szerint... :U

    Egyébként EBBEN A KONKRÉT ESETBEN nem igazán értem, miért számít. Az előző hsz.-ed erre számomra legalábbis nem magyarázat: "a Strict nem enged meg olyan tag-eket és attribútumokat, amelyekre a css-el történő formázás miatt amúgy sincs szükség, továbbá szigorúbban betartatja a blokkszintű elem -> sorszintű elem hierarchiát"
    Attól még, hogy a DTD-ben mi megengedett, és mi nem, a böngészők általában próbálnak "megengedőek" lenni, és próbálják kierőszakolni magukból a megjelenítést olyan elemekre is, amik amúgy nem lennének adott helyen megengedettek. Ha egy böngésző sok esetben szarik a "szabványokra" (vagy saját "szabványocskáik" szerint "él"), akkor mindegy, elvileg hogyan kellene kinéznie valaminek, ha tutira másképp néz ki. Nem véletlenül kell sokszor szarakodni az IE-re való hekkelésekkel. Meg ha másképp jeleníti meg az adott böngésző az adott elemet, akkor máshogy jeleníti meg, akkor is, ha a fejed tetejére állsz - persze akkor van joga pampogni az embernek, ha amúgy W3C ajánlásai szerint valid az oldala, de az adott böngésző nem az elvártak szerint jelenít meg (ahogy pl. a többi, szabványkövetőnek tűnő böngésző, mint az Opera)!
    DE jelen esetben ez épp nem igaz, mert pontosan úgy viselkedik, ahogy a többi böngészőben is. Szerencsére IE8 már nem olyan szinten nagy katasztrófa (legalábbis én így tapasztaltam, lehet, hogy nincs így), mint a korábbi IE-k, de persze itt is szükség van különutakra.

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák