Hirdetés

Aktív témák

  • God Vazzeg

    veterán

    válasz faragojof #39241 üzenetére

    Ez is igaz de:

    Ami itt a lényeg volt, az 2 dolog, és a következménye.

    1. az osztrák és egyéb érdekeltségű anyabankok ész nélkül vásárolták a frankot, mert stabil, és így az árfolyamot is lent tartották, illetve kiélvezték az 1%-os kamatra felvett pénz (svájc ennyiért adja más bankoknak) minden előnyét, főleg hogy el lehet adni a magyaroknak (lengyeleknek, románoknak) 6%-ért! Frank milliárdokról beszélünk! Ki lehet számolni mi haszon!!

    2. rájöttek hogy nem is kell franknak lennie mögötte, elég ha papíron frank hitel, mert úgyis vissza van fizetve, szóval a semmiből lehet pénzt csinálni!

    És a lényeg: pontosan tudták hogy ez nem lesz tartható, és hogy borulni fog a frank árfolyam, mivel telítődik a piac. Erre jött rá az unio válsága, ami szintén előre látható volt.

    Én nem akarok vészmadárkodni, de szerintem az unio napjai meg vannak számlálva, lehet hogy mesterségesen kitartják még, de nagyon omladozik az egész! Ha beomlik, magával viszi a forintot is, de ne nekem legyen igazam! Érdemes lenne elkezdeni menekülni, kilépni az unióból a pitsába, és elkezdeni önellátásra berendezkedni :K

Aktív témák