Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vTamas35

    csendes tag

    válasz sz.zs. #51200 üzenetére

    Ha van rá mód, akkor csinálj egy videót, hogy lássuk mi a hiba. Youtube-on meg találsz sok videót, ahol elmagyarázzák. Pl.: [link] , vagy a gyakori hibákat [link]

    Single boiler gépeknél talán még egyszerűbb is lehet, mert több időd van játszani, de ebben nem adnék tanácsot.

    SzuMe: próbáld ki úgy, ahogy majdnem neked írtam reggel :) Egyszerűbb ha leteszed a kiöntőt a csepptálcára és elmeríted a gőzcső fejét. Mikor megnyitod a gőzt elég hangos lesz, szép lassan elkezded felemelni a csövet, amíg el nem halkul és elkezd "sziszegni", ekkor adod hozzá a levegőt. Ezt óvatosan kell csinálnod, mert ha fentebb húzod a kelleténél, akkor kapsz egy csomó nagy buborékot, vagy ha túl lassan csinálod, akkor megmelegszik a tej mielőtt hozzákevernéd a levegőt és nem lesz belőle hab. Ahogy jön fel a hab, úgy kövesd a gőzcsővel, hogy mindíg ugyanannyira merüljön el a tejben. Egyszóval tök egyszerű ;] Neked is ajánlom a videókat, van millió. A hangra figyelj és azt a pozíciót igyekezz reprodukálni. Csinálj te is videót és elemezzük.

    Vagy tartsunk egy kezdő latte art tanfolyamot a macskakőben :DD

    O1G

  • gpbenedek

    csendes tag

    válasz sz.zs. #51200 üzenetére

    Gőzölési tapasztalataim (GC):
    . hűtőhideg mizo 2.8 (szobahőmérsékletről indulva sokszor megszívtam már, lehet, hogy van ott is knowhow)
    . gőzcsapot finoman nyitva kezdem
    . picit a csőre felé döntöm a kancsót
    . a gőzcső hegyét a tej felszíne +/- pár mmre játszom, hogy ne szívjon be túl sok levegőt se, de túl mélyre sem eresztem, mert akkor csak melegíti, de nem képez bubikat

    sok yt videó van, ahol megmutatják a frankót, és gyakorlat teszi a mestert, mostanában már nem csinálok pötyiket :D

    [kép]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák