Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz justgiveup #119314 üzenetére

    Konkrét kávét nem ismerem, de:
    1. Én ennél jelentősen lágyabb vízzel filterezek, ez ahogy nézem 40 KH, 80 GH körül van, amit én használok az 15 KH, 50 GH.
    2. Mennyi kávéval és milyen módszerrel főzöd?
    3. C2 jó belépő őrlő, de azért meg vannak a korlátai, elég sok fine produkál. Etiópok amúgy is hajlamosak több fine-t produkálni a többi termőterülethez képest. Szóval lehet ez is a szűk keresztmetszet.
    4. 18-20 klikk nagyjából jó, bár én annó 12-20g-hoz 14-16 klikk körül használtam. De finomabbra őrléstől nem lesz kevésbé keserű, szóval nem hiszem hogy ez a gond :)

    De próbáld meg cuppingolni, ha úgy is keserű, akkor a kávé vagy a víz (cupping eléggé érzéketlen az őrlőre). Ha úgy nem, akkor valami a főzési módszerrel van vagy az őrlő.
    Egyébként alacsonyabb hőfök tipikusan segít eltüntetni keserűséget, ha máshogy nem megy.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák