- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Erősebb zajszűrést ad ismerős formában a Galaxy Buds 2 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Micro headset használatával vizsga közben a mobilt belehet mérni? Valamint le lehet hallgatni?
- Tényleg jobban fogyaszt a Peugeot, az Opel és a Citroen?
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Honor 200 Pro - mobilportré
Hirdetés
-
Retro Kocka Kuckó 2024
lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!
-
AI-alapú, mobilos lopásgátlót tesztel a Google
it Kitalált a mobilokra egy AI-alapú lopásgátló funkciót a Google – Brazíliában kezdi el tesztelni.
-
MediaTek lapkával érkezhet a következő Samsung csúcstablet
ma Merőben szokatlan lenne, ha a Samsung nem Qualcomm vagy Exynos szettet használna a prémium termékvonalon, de a Geekbench szerint mégis ez lehet a helyzet a Tab S10+ esetében.
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Bazsee71
őstag
Mióta az üzemben szolgálatba állt a Linea, azóta itthon igencsak hanyagolom a GC-t, csak páromnak húztam vele a reggeli kávékat (ő tejjel issza). Egyszerűen képtelen vagyok reprodukálni azt a minőséget.
Arra pedig jöhet magyarázat, hogy az mitől lehet, hogy a Lineánál tényleg kottázni lehet 1 °C különbséget, a Flairbe meg locsolom a forró vizet, és mindig egy korrekt kávé a végeredmény. Részben tudom az okát, mások az elvárások, elnézőbb vagyok ezzel a szerkezettel, mint a monstrummal. (Persze jobbak a kávék a Lineán, ez talán nem meglepő.)
Amúgy élvezet használni, mióta a pulton van, nem kapcsoltam be a GC-t, mert nem csinálok rosszabb kávékat. Az üzemben tesztelgettem a K30-cal, a rövid teszt alapján pedig arra jutottam, hogy nem a Flair a szűk keresztmetszet, hanem a Kinu.
Az meg csak hab a tortán, hogy párom éppen az ügyelet fáradalmait piheni ki, én pedig síri csendben készítettem el a presszómat.
+1 Különböző összetételű vizek gyors egymás utáni tesztelésére is eléggé jónak tűnik. -
Bazsee71
őstag
Full GC: PID, rézcső, réz vízterítő, tágulási, nyomásszabályzó. Furcsa, mert mint ha régen sokkal jobbak lettek volna vele a kávék, csaknem az emlékek szépültek ennyit. Emiatt tényleg szigorúbb vagyok a GC-vel. Csak az ulka-roto áramlástechnikai különbözőségére (pulzálás) tudok gondolni, másban nem tud többet a Linea, szerintem a vízterítése is rosszabb. De ahogy WiZARD írja, ott kb bármikor húzok egy jó kávét, ha nem klappol minden, akkor is általában közepes, iható a végeredmény.
A Flairt sem tartom világverőnek, csak egy jól használható, megbocsájtó eszköznek, ami még közvetlenebbé teszi a rituálét.Kávé Kálmán: már kiló felett járok a Kinuval.
-
Bazsee71
őstag
-
Bazsee71
őstag
válasz Kávé Kálmán #85278 üzenetére
Ez a szájjal kifújósdi nagyon pöpec, azt hiszem ismét rendszeresítem itthon a körtepumpát.
-
Bazsee71
őstag
válasz grizlisandor #85374 üzenetére
Dél-Olaszországban kaptam mindig ilyen forró csészében a kávét, 35 fokban. Nem kellemes, az biztos.
A Darálós diskurzust nem nevezném térítésnek, mindösszesen kaptál egy ajánlást. Illetve temérdek kedves és hasznos tanácsot.
-
-
Bazsee71
őstag
válasz mézespálinka #85642 üzenetére
Kávébajuszban szerintem tudsz venni CasMo-t.
-
Bazsee71
őstag
válasz konzumpro #85824 üzenetére
Én egy évig használtam Oscarral, mikor fragolához került egy szervizre a gép, makulátlan volt a kazán.
Ma rámértem a Garai zero vízre. A ceglédi desztillált vízzel nulláztam az Atagot, ahhoz képest 0,04-0,06% között mozgott a TDS-e. Sima RO víz lesz ez.
-
Bazsee71
őstag
válasz Slownz #85863 üzenetére
Nekem a Beurer KS36 vált be. Gyorsan reagál (a legtöbb pár gramm lemaradásban van általában), 2000g-ig mér (rá lehet tenni a kart, vagy akár egy öblösebb cappus csészét is), és nem túl nagy.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Pár napig volt nálam bejáratásra egy Fiorenzato F64, illetve 1-2 órát használtam egy F4E-t. Utóbbi sem rossz darab, de az F64 szerintem megéri a többletet, nagyságrenddel komolyabb (hatást kelt). Amit hibájaként említenék, hogy nincs sehol jelölés, amihez lehetne igazodni az állítógyűrűvel. Nem az enyém volt, így nem jelöltem filccel, de ezt azért gyárilag illett volna.
Ízre is teljesen rendben volt, de ez nem volt meglepetés, a Kék Elefántban is mindig finom presszók készülnek vele. Pangót nem néztem, az időzítővel pár tizeden belül ingadozott csak az őrlemény mennyisége. A Mazzerek után ez is meggyőzött.Csabio: szerintem tedd át egy rendes tasakba, ebben gyorsan fog öregedni a kávéd.
norby_42: az Adado mindig kiugrik a többi közül, ezért is favorit nálam a száraz etióp.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz grizlisandor #86118 üzenetére
Jarjabka Zoltán (Kék Elefánt) szervezi, nagyon komolyan veszi a kávé témát és a rendezvényt is, biztosan nem csalódnál benne.
konzumpro: nekem HeyCafe testben van K30 kés, eléggé domborítanak vele a kávék, presszóban is kottázni lehet a különbséget. A késpárt fragola SJ-be is be tudja építeni, csak ott más az állítótárcsa menetemelkedése, nem igazán hangolható presszóra.
[ Szerkesztve ]
-
-
Bazsee71
őstag
válasz fragola.6035 #86621 üzenetére
De hisz a Rákóczi Feri is oda jár...
-
-
-
Bazsee71
őstag
válasz Peti...(16v) #86768 üzenetére
A többi csomag is levegős volt? Mert szerintem ha frissen levákumozzák, a cellákból még akkor is szabadulnak fel gázok, tehát nem lesz olyan, mint az őrölt tégla.
Pl. repülőn szállított/vákumolt kávé is fuvalkodik még, ha elég friss. -
Bazsee71
őstag
válasz fragola.6035 #86787 üzenetére
Talán 2 éve járt nálad a GC, mikor bekerült a nyomásszabályzó. Akkoriban Oscar tasakot használtam, a kazán pedig tiszta volt. Mondjuk rendszeresen cseréltem is, illetve mindig figyeltem, hogy egy napot tudjon hatni, ha friss vizet öntöttem a tartályba.