Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fragola.6035

    aktív tag

    Az eredetileg Parcinak szánt tuning Mazzer SJ-ről írnék inkább:
    Az elképzelés az volt, hogy egy SJ-be tennék egy Mahlönig K30 kést, ami a mérete alapján simán elfér benne.
    Csináltam már előzőleg ilyet, de azt kizárólag filterre használják, így presszós tapasztalatom nem volt vele.
    Tehát beletettem a Mazzerbe a K30 kést, ami esztergályos munkát kívánt, amit a szaki meg is csinált.
    A gépet összeraktam, forgásirányt megfordítottam, K30 kést beletettem, de az gond volt vele, hogy nagyon kicsi volt a presszó tartomány, kb az állítótárcsa kerületén kevesebb, mint egy centi.
    Azt gondoltam, hogy pontatlan, így szétszedtem és újra feltettük az esztergára, újra lett szabályozva, de amikor újra összeraktam, semmi sem változott.
    Aztán újra szétszedtem és vissza a szakihoz. A motor tengelyen minden egyes felfekvési felületet kimértünk, mindent felszabályoztunk, ezek után minden egytengelyű, merőleges felület halál pontos lett, ennél pontosabbra már nem lehet megcsinálni.
    Újra összerakva még mindig nem lett jobb a helyzet. Rámértem a késekre, az álló késben volt egy 0.01 mm hullám, de biztos vagyok benne, hogy az nem okoz ilyet.
    Nem tudom biztosan, hogy ez miért van, de azt feltételezem, hogy a K30 állító rész menetemelkedése isebb és az állítótárcsa átmérője is jóval nagyobb.
    A lényeg, hogy így én ezt nem adom el presszó használatra.

    Viszont kipróbáltam presszóra és filterre is. Filterre tudtam, hogy nagyon jó. Presszóra nagyon pici állításokkal, pár tized mm, be lehet állítani és klasszissal jobb eredményt ad ízben, mint a Mazzer eredeti kése. Jóval teltebb ízek, de nem csak árnyalatnyi a különbség, hanem bárki azonnal megérzi.
    Na ennyi. Kár, hogy nem jött össze!!

    [ Szerkesztve ]

    https://caffe35.webnode.hu/

Új hozzászólás Aktív témák