Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    válasz stingy2 #20700 üzenetére

    Érdekes, ismerős is pont az adminisztrációra panaszkodik. Nemrég kezdett beugrósként, pont a napokban hívtam fel, megkérdezni, hogy milyen a munka?

    Arra panaszkodott, hogy adminisztráció. De hát mondom mit kell annyit adminisztrálni? Nekem a menetlevél kitöltése volt, meg annyi, hogy bélyegző a CMR-re, ha átakasztás van, akkor a pótba rakni a papírokat. Semmi több. Kérdem tőle, hogy nálad miben több? Erre mondja, hogy nem több, hanem ezek és hát ez milyen rossz, hogy a pót papírjaira figyelni, stb... Nem is értem. A fő munkájában bőven van papírmunka, meg 10-11 féle számítógépes rendszerben kell rögzítenie mindenféle adatot, határozatokat készíteni, engedélyeket kiadni. Jogszabályokon eligazodni. Csodálom, hogy neki is a papírmunka a mumus.

    Nekem azért nagyon nem a 0 stressz volt az érzésem, amikor kezdtem. Igaz nem is voltak lépcsőfokok, hanem rögtön nyerges. Hát egy darabig volt zabszem. Főleg, hogy már a legelején finom helyeket kaptam.
    A teljesség igénye nélkül, az alábbi helyeket nagyon hamar, lényegében pár napnyi gyakorlat után megízlelhettem. Az első linken szereplőt az első önálló napomon. Finom hely egy teljesen kezdőnek. Orral bemész és megállsz ott, ahol a piros téglalappal jelöltem. Utána kitolatsz seggel, csinálsz egy Y-t a sárgával jelölt részen és úgy jössz ki. (kis gyakorlat után már semmi nehézség nem volt benne, de azért első napra... :DDD )
    [kép]
    [kép]
    [kép]
    [kép]

    Ezekből némelyik olyan, hely, hogy mikor megláttam hová visz a GPS, többször végigmentem az úton a google Street View-al, mert anélkül kb be sem mertem volna menni az ilyen 100-ad rangú mellékutakra.

    Szóval volt zabszem az elején sokszor. De sosem törtem a szerelvényt szerencsére. Pont addigra jöttem bele egyébként, mikorra be kellett fejeznem ezt a beugrózást, mert H-P munkára váltottam és amellé nem fért bele. Ha jól emlékszem 2 év alatt összesen 88 napot dolgoztam kamionosként. Úgy az 50. nap után kezdtem azt érezni, hogy egész jól megy és ha mentem egy új lerakó/felrakóra, akkor nem stresszeltem már, hogy ott hogyan lehet rámpára állni, mennyi hely van, mert addigra ment úgy, hogy tudtam, nagy valószínűséggel könnyen megoldom a helyzetet, nincs min idegeskedni. Na onnantól happy és kirándulás volt az egész. Jó, nyilván hogy az, ha havi kb 3-4 alkalommal ülsz kamionra. Akkor nincs fáradtság, egymás utáni 15 órás műszakok, stb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák