Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kukipapa_rr

    tag

    válasz polonic #10579 üzenetére

    "Nekem is tele van a puttonyom a várossal. Gyűlölöm, hogy ilyen helyen kell lennem."

    Budapest egy-egy kerülete akkora, akár egy-egy vidéki város, így az ilyen általánosításnak nincs semmi értelme.

    Ha olyan helyen laksz és dolgozol, amit nem szeretsz, akkor változtass rajta! A szomszéd kerület közelebb van, mint a szomszéd város. Persze egyik napról a másikra többnyire ez nem fog menni, akár évtizedes munka és sok lemondás eredménye.

    Én pl. családi házban lakom, 30-40 perc BKV távolságra a városközponttól (persze egy-másfél óra is megvan a város túlsó vége), de amúgy a kertre nézek munka közben, mert itthon dolgozom és a madarak csicseregnek közben (legalábbis amikor nincs túl meleg és ki lehet nyitni az ablakot, nem úgy, mint most). Nem egyből ide költöztem, kis garzonnal kezdtem, a mélyponton vettük a házat és ma is erőltetett menetben próbálunk takarékoskodni/törleszteni, hogy 4-5 év múlva tehermentes legyen (mindez két kisgyerek mellett, a feleségem GYED-en).

    Hogy legyen viszonyítási alap. És ez egyáltalán nem elérhetetlen, látod, feljebb is írja a kolléga, hogy 26 évesen 700-at keres. De persze nem lehet egyből ekkorát ugrani, azaz felvenni 26 évesen több tízmilliót 30 évre: ez csak bedőléshez vezet.

    De megvalósítható. Fokozatosan, egyre nagyobba költözve, max. 10 év alatt kifizetve az előző hitelt (persze inkább hamarabb). Csak nem olyan hozzáállás kell hozzá, amit gyakran olvasok, hogy 6-700-ból épphogy meg lehet élni.

Új hozzászólás Aktív témák