Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 04ahgy

    nagyúr

    válasz HSM #7554 üzenetére

    Nem, nem fordítva. Egyenesen. A jelalak ugyanis alapesetben rezonanciával, túllövésekkel tarkított. Ilyesféle: [link]. Ezeket (kék vonal) stabilizálják némileg jobban a távolabbi slotokhoz tartó vezetékek (piros vonal).

    Minden valamire való extrém tuningos tudja, hogy a távolabbi slotokba kell a RAM-ot tenni. Sok alaplapgyártó külön írja a manualban nagyfrekvenciás RAM-ok használatánál (az AsRock pl. a slotokra ragasztva ajánlást is megfogalmaz a távolabbi slotok használatára). Például: [link], 17. oldal, "Please install the memory module into the slots DDR3_A2 and DDR3_B2 for the first priority."

    Az sem véletlen, hogy P55/H55 és X58 esetén a távolabbi slotokkal kellett kezdeni a feltöltést (a jobb stabilitás érdekében a memóriavezérlő elutasította az adott csatorna második helyét, ha az első üres volt, és az alaplapokat szándékosan vezetékezték úgy, hogy a csatorna első foglalata a távolabbi legyen, intel spec. tartalmazza is).

    HGyu

    [ Szerkesztve ]

    7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

Új hozzászólás Aktív témák