Új hozzászólás Aktív témák
-
-vitya-
őstag
Na ez lehet, hogy nagyon hülye kérdés lesz , de nagyon nem vagyok tisztában az intel IGP-inek erejével:
Vajon ha a most összerakott (munkához, nem játékhoz) 3570-eshez az otthon elfekvő NV 6600GT-t mellérakom, az javít bármit rajra, vagy az igazából már csak lassítja az Intel HD 4000-t is?
[ Szerkesztve ]
-=Витя=-
-
-
04ahgy
nagyúr
Én szeretem, ha hangos. Akkor az idegeneknek olyan félelmetes. No meg tudom, hogy megy.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
De ha hangja van, akkor a nyakadat sem kell mindig forgatnod a fény irányába, hogy a működésről meggyőződj. Az olyan fárasztó.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
kisza25
félisten
-
CHIPman
nagyúr
Üdv. Milyen chipseteknél engedi a lap host clock emelését? B75-nél még mehet, vagy csak olyanban, aminél a szorzót is engedné?
hardverapro.hu/tag/chipman
-
04ahgy
nagyúr
válasz CHIPman #7615 üzenetére
Nagyon limitáltan (max. +5 ... +8MHz) mindegyik engedi a BCLK emelést. Az Ivy-t támogató chipsetek közül ez a H61, H67, Q67, P67, Z68, B75, Z75, H67, Q77, Z77, ha valamit ki nem hagytam.
A BCLK emelés lehetősége egyébként független a szorzóállítás lehetőségétől.
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz kisza25 #7617 üzenetére
Igen, elgépeltem. Köszi a helyesbítést. Habár a szándékom a sorozatot elnézve egyértelmű.
HGyu
-
KAMELOT
titán
2 napja vettem +4GB ramot így most 2x 4GB ramom van.
Idáig a biosban csak 1333 és 1600MHz-t állíthattam. Miután belétettem a másik ramot is megjelent egy egész szép lista a beállításokról. 1866 2133 2400
Másik érdekesség hogy 1x 4GB írás / olvasás 11GB/s volt. 2x 4GB rammal írás / olvasás 17GB/s.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
kovsol
titán
válasz KAMELOT #7619 üzenetére
Felfedezted a dual chanelt, gratulálunk eleve nagy hülyeség volt single chanelben járatni a gépet egy percig is, mivel a ram nagyjából a legolcsóbb alkatrész ami befolyásolja is a teljesítményt jelentősen. Amúgy az a 17GB/s is elég harmatos, nálam egy sima 1600Mhz es cl9 kit is 21GB körül teker.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
tikshow
addikt
-
KAMELOT
titán
Nem most fedeztem fel. Hanem azt nem tudtam, hogy ennyit jeletn hogy doalban vagy singleben mennek a ramok mivel ezt soha nem néztem. Régi gépemben is dualban volt 2x 2gb de ott ilyen nem tűnt fel.
Valószínáleg neked azért megy annyin (amint látom hasonló a konfigunk) mivel neked CL9-en megy. Nekem meg auton van így CL11-be rakja. Majd átállítom biosban az időzítést 9-9-9-27-re. AIDA szerint CL11-ben van.(#7622) tikshow: haveromnak i7-3770K + Asus amximus V gene + 4x 8GB corsair 1600mhz CL9 van. Mit modnjak.....fényévnyi gyorsaságú a gépe. Megnyithatsz 600 dolgot meg sem kottyan neki.
Megy neki tőzsdeprogram + 60 mozilla ablak megnyitva + 2 játék és 3 film. maxon 20-40%-ot mozog a proci. ramból meg 10-12GB van terhelve.
Ahogy rájöttem sajnos 16GB elkell a gépbe. pl. a konfigommal.....másoltam meg ment a játék a háttérben meg nézelődtem a neten 5-6GB ramot simán megevett. Úgyhogy még beszerzek magamnak 2x 4GB-t.[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Rexcor
őstag
Sziasztok!
Az mitől lehet hogy ledobálnak a játékok programhiba miatt ha húzom a procit. Volt időszak amikor normálisan ment 4.5-ön most meg alapon kell járatni mert állandóan szarakodik.
Amúgy csak játékoknál van baja máskor nem.[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
Instabil tuning, nem megfelelő hűtés, rossz feszültségbeállítások, hibás táp, hibás alaplap, hibás RAM. Hogy csak párat említsek, mitől lehet.
Az intel csak az alapórajeles üzemet garantálja.
HGyu
-
kisza25
félisten
valamelyik hardver hibázik, de ha eddig jó volt lehet szoftveres is a gond, vagy a legrosszabb esetben fárad a procid és több fesz kéne már neki, vagy az órajelet kell visszább venned
[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Rexcor
őstag
Én az alaplapra gyanakszom mert amikor pl új egeret tettem bele mindenféle probléma volt, kifagytak a programok, kékhalál stb. Amikor az elején pedig a vezeték nélküli netet tettem be akkor meg a netezés közben fagyott le a gép. A tuning nem instabil, a hűtés jó mert alapjáraton 20-25 fokos és terhelve sem ment 45-50 fölé nagyon.
Meg ahogy már más topikba is írtam a gép kikapcsolás után is állandóan áram alatt van világít az összes le és nem alszik ki csak ha kihúzom a konektorból az egészet és ezt kell állandóan eljátszani. Továbbá ha nem áramtalanítok és úgy kapcsolom be a gépet akkor nem ad képet.Lehet ez alaplap probléma?
-
Repsol600
addikt
Üdv!
Meddig szabad kb húzni a HD 4000-ret 1150mhz-ről? És mennyi + feszt szabad adni neki ha kell?
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz torma1981 #7635 üzenetére
Ha már most kitették szerintem 3 éven belül már lesz belőle. Hiszen így rengeteget sprórolna meg mindenki, mind a gyártók, mind mi. Nem kell külön nyákokat gyártani a vga-ra. Lenne sok opció, hogy milyen vga-val kéri a kedves ügyfél az adott lapot. Mindenképpen jó megoldás lenne. Főleg 0db hangja lenne a gépnek, max a ház ventiket hallanád.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
04ahgy
nagyúr
Én meg inkább a RAM-ra. Memtest86+ futtatás javasolt, mikor az instabilitás jelentkezik.
HGyu
-
Rexcor
őstag
Igen, auto.
Most inkább nem merek ezekhez hozzányúlni mert ez előbb ki akartam próbálni hogy a biosban az oc tuning mit csinál de egyből kikapcsolt a gép és magától egymás után 5-ször újraindult.
Amúgy a RAM 1866-os és mégis mindig 1333-at ír.
Szerintem az alaplap a hibás nem a cpu vagy a ram.[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
Küldd csak persze gariba. Aztán a teszteléskor nem lesz hibája. Felesleges munkát generáltál másnak, magadnak meg kieső időt. És ha csak helytelenül állítottál be valamit (pedig próbálunk segíteni), akkor hibátlan hardver esetén a bevizsgálás díját is elkérhetik – jogosan.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest