- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemt0m12
tag
válasz laychi #26251 üzenetére
Azóta 4.1 en megy mert oda elég offsettel is a volt.De egyszerűen 4.2őn ha offsettel probalkozok mindig a betoltes elott mar padlót fog a win, ezért is hagytam csak most újra kedvem támadt persze fix volttal meg nincs gond szóval a köztes fesznél lehet vmi amiért dobja a hibát fix volttal lehet adni neki
[ Szerkesztve ]
-
hellboy0415
aktív tag
válasz ricsi8800gt #26226 üzenetére
Hali. Igaz nekem is ilyen van kupak alatt de kb 4 hónap után beszáradt. Minap cseréltem ki.
Samsung S20 ULTRA
-
ricsi8800gt
addikt
válasz hellboy0415 #26253 üzenetére
Akkor hamar beszáradt.
Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
zimi1991
aktív tag
válasz hellboy0415 #26253 üzenetére
Akkor miaz ami nem szárad be és jó is alá?
A privátokra illik válaszolni!
-
laychi
veterán
válasz Apollo_21 #26256 üzenetére
CLU is ugyan úgy jó,attól,hogy egy picit megszárad még ugyanolyan jó lesz a hőátadása,könnyebb eldolgozni a die-on,meg nem folyik úgy,mint a CLP
De ez is szubjektív,mint minden más
Mindkettő jó,sőt ez is jó lehet(ugyan az.folyékony fém,és olcsóbb):
[link]
[link]vagy a Nanoxia Nano TF 1000 még hasonló
[ Szerkesztve ]
-
ricsi8800gt
addikt
Csak egy láma kérdés
Akinek Delidelt procija van azok milyen sűrün szokták a pasztát cserélgetni rajta és tisztittani?
-
vaakuum
addikt
válasz ricsi8800gt #26262 üzenetére
Gondolom erősen attól függ, hogy a kupak vissza lett-e ragasztva...
Akinek nincs ragasztva, annak gondolom minden alkalommal, amikor a proci rögzítőjét felnyitja.Én pl. már megvettem az fbs ragasztót, tehát ha pasztázom, vissza lesz ragasztva, és utána a következő 2-3 évet remélhetőleg ismét ki kell, hogy bírja. Utána meg nagyszülők gépébe már ugyanmind1.
[ Szerkesztve ]
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
Apollo_21
addikt
válasz ricsi8800gt #26264 üzenetére
3hónapja hogy delideltem, azóta kb 4-5alkalommal vettem le a vízproci blokkot, és ez a 3. Alaplap ami be azóta került, nincs vissza ragasztva a kupak de óvatosan megdöntve veszem ki mindíg, vmennyire azért tartja a kupakot a CLU..... Nem mozog vagy esik le egyből, még el sem mozdult szerencsére
[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
4264adam
veterán
Phenom 955 3,7Ghz lesz cserélve I5 2400-ra. Milyen VGA-t képes még kihajtani? Ugyanis a Phenommal GTX 750Ti-nél fentébb már limitbe ütköztem.
-
őstag
-
zimi1991
aktív tag
válasz kicsipapucs #26268 üzenetére
Konkrétan stabilan tartotta az fps-t míg az i5 igaztovább ment fel de 40-50 eket ugrált...
Ne félj én is csak pislogtam!Igaz az i5 alapon a kis phenom meg 4ghz-en ment.[ Szerkesztve ]
-
zimi1991
aktív tag
válasz Szoszo94 #26271 üzenetére
VGánál ugyan az volt minden!
Nem hiszem, hogy thermal throttling lett vollna, mert alíg volt 50 fokos mind2 cpu így az kizárható!
Egyentalán nem kell lehúzni az AMD processzorokat, mert az is tud teljeseíteni!
6870x2 volt a vga és i5 el ment 80-130 ig átlagosan az phenommmal meg betonstabil 125 öt ami sztem igen csak jó!
Az alap lap ugyan olyan kategóriás és a ramok mmeg csak átlettek rakva így az is kizárható...[ Szerkesztve ]
-
Szoszo94
őstag
válasz zimi1991 #26272 üzenetére
50°C-nál biztos, hogy nem az volt akkor. Viszont akkor sem volt okés valami, nem kellett volna ekkorát ugrania.
Nem húztam le az ADM-t, szó sincs róla, nem vagyok "hívő" sem, csak jelenleg lemaradásban van CPU erőben az AMD, ezért vettem egy hónapja Intelt. Viszont a VGA-m nekem is tőlük van, holott volt már Nvidia kártyám is, de annak a teljesítmény/ár mutatója nem egészen az én elképzelésem szerint alakult.
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
őstag
válasz zimi1991 #26272 üzenetére
Nem lehúzni akarom az AMD-t, csak szimplán egy 965BE az maximum egy Q9450-nel van pariban. nem egy i5 2400-zal. Ez tény, nem én találtam ki. Nálad valami nem volt kóser.
40-50fps drop még egy S478-as procival sem lenne soha.[ Szerkesztve ]
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
zimi1991
aktív tag
válasz kicsipapucs #26274 üzenetére
Fogok majd csinálni egy tesztet a 3570k-val is össze vetve...
De garantáltan minden kóser volt mind2 konfiggal!A privátokra illik válaszolni!
-
biacsia
tag
válasz ricsi8800gt #26262 üzenetére
Én több mint másfél éve tettem rá (CLP-t), azóta nem szedtem szét.( ami jó, azt nem kell megjavítani.)
Janusz001 #26261 : Átteheted kézzel 66 % ra bőven elég lesz még úgy is.
[ Szerkesztve ]
"...a béke az, amikor nagyobb botod van, mint a többieknek..."
-
kona005
senior tag
Sziasztok!
Tuningol itt valaki Asus lappal? Valamint most jelenleg gyári hűtő + mx4 -el fog menni egyelőre de valami alap feszes tuningot lehet a gyári ventivel? Jó tuningos 4.8at ment nálam is...
-
m0h0senator
őstag
válasz ricsi8800gt #26282 üzenetére
Ha jo a proci es delidelt 4.2-n mehet alapfesszel vagy alatta. Nekem ugy 65 fokos volt max. De a delid kell.
An odyssey through the realm of consciousness.
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok!
Az létezhet delid után hogy esetleg lapcsere miatt..máshogy fekszik fel a proci blokk vagy esetleg a paszta a kupak alatt elmászik..és emiatt magasabb hőfok generálódik? Mert amióta V Gene-ről V Formulára váltottam, nem sikerül olyan szép oc-t elérni azonos fesszel sem melegedéssel..
Gene-ben megvolt a 4,5 1.325V fesszel..max hő 60..most ugynez 1,34es fesszel megy csak..és örülök ha 7 5alatt van Cod alatt...Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
laychi
veterán
válasz Apollo_21 #26284 üzenetére
Ha nincs visszaragasztva a kupak,akkor talán lehetséges,hogy nem rendesen fekszik fel vagy elcsúszott és bizonyos területről hiányozhat a paszta.
A magasabb fesz meg inkább talán a lapnak köszönhető(más gyártó más lapja mást mutatahat, vagy akár azonos gyártó más lapja is. -
Apollo_21
addikt
válasz laychi #26285 üzenetére
Arra gondoltam leveszem a blokkot és újramegkenem a kupak alatt..liquiddel..és mx4el a kukak és a blokk között..elmozdulni akár elis mozdulhatott..bár már vagy 3x le és visszatettem hátha..de nemlett sokkal jobb.
Annyit sikerült finomítanom hogy a 4.2-t viszi 1.25V-el..ami eddig nemsikerült, viszont 1,325el nemmegy a 4.5 kifagy vagy leáll az új játékok többsége.
Beszerzek a 2radira pár ventit mert ez így nem muri.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
ricsi8800gt
addikt
válasz m0h0senator #26283 üzenetére
Igen ugy mehet de a felett már rizikos
-
ricsi8800gt
addikt
-
Apollo_21
addikt
válasz laychi #26287 üzenetére
Csak játékkal teszteltem a régi lapban is, teljesen jó volt neki.
Itt meg csak felhúztam neki egy friss win-t és gondoltam ugyanúgy belővőm a bios-t hisz méretben és 1-2feature-ban van csak változás a Formula javára..de látom nemilyen egyszerű a történetricsi8800gt
2venti van a 240es slim radin..máshol nincs a 360as passzívban üzemel, ezenkívül csak a vga-n megy venti.
Eddig bár akkor még nemvolt új Cod és FC4 megelégedett azzal a gép h felment 60ig és ott megállt mint a cövek..ezt 2héttel ezelőttig tudta is, itt jött a lapcsere és lett egy cf-em is ekkor.
Cf-el szívtam és félreflasheltem az 1ik kártyát de az mind1 is...
Szal gondoltam nemhagyom alapon a procit mehet ua. a beállítás mint a Gene-nek, na itt a gond ezzel nemérek el olyan jó értékeket ennyi.
Fesz nemhinném h rengeteg mivel alatta megse mukkant a Gene-vel a gép..1.325 alatt állandó kék halál volt és társai. Itt mint nemrég írtam a 4,2 furcsa mód már stabil játékok alatt is 1.25V-el aminek őrülök csak a 4.5es órajelhez nemtudok akkorsem jó feszt kicsikarni...ott nemértem a magasabb fesz miértjét..Rohadt hosszúra sikeredett, de feldobtam még+ba a 360as slimre is 2ventit..ezzel most letudtam vinni idle 38ra a 47helyett..terhelve pedig a 60as szintre..
Most megyek bios-t túrni hogy meglegyen 1.3al a 4,5 hátha.[ Szerkesztve ]
-
bandika0626
senior tag
válasz Apollo_21 #26290 üzenetére
Ha 4.2-höz 1.25V kér akkor 1.3V-al nem lesz meg a 4.5GHz.
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
ricsi8800gt
addikt
Én most néztem hogy 4.2GHz el megy fesz emelés nélkül és 1.160V megy.4.3 már kéri a fesz emelést és 4.5GHz-n 1,256V megy
-
Apollo_21
addikt
válasz bandika0626 #26291 üzenetére
Ezt értem, nemis sikerül neki..de akkor mégis ez hogy van?
Régi lap vs ÚJ
Asus Maximus V Gene 4.2höz 1,3V kellett; 4,5höz 1,325V kellett..
Asus Maximus V Formula 4.2höz 1,25V kell; 4,5höz 1,35V körül kellTehát érted..ha kisebb órajelhez alapba kevesebb feszt kér akkor 4.5höz miért is kér többet?
Ez nemjön át nekemA melegedés meg a másik...ha az V Gene 60on tartotta maxon 4,5en
Akkor ez attól a kis fesz többlettől ne engedje már fel +15fokkal...Mondjuk ez a melegedés dolog most megoldva...kapott még 2ventit így most mindkét radin 2db van.
A 240en 2db 120as, 360on 2db 140es, minden venti 1100at pörög, így sikerült 4,5en tartani a 60-65öt pár óra játék után.
Bár nemide tartozik..ha esetleg variálnám a pumpa sebességét? mert most maxot pörög 1800-1900körül, esetleg egy lassabb fokozat javíthat?ricsi8800gt
Dobj rá egy FC4et nekem pl ott derült ki h ez a lap nem képes 1.325Vel elviselni a 4.5et..Crysis3al meg simán...
Pedig eddig ha Crysis3 alatt nemhalt meg általában megálta a helyét.[ Szerkesztve ]
-
biacsia
tag
válasz Apollo_21 #26293 üzenetére
Szerintem nincs az új lappal semmi gond. Arról lehet szó, hogy ennyi különbség adódhat abból, hogy más alkatrészek építik fel a két lap feszültség szabályozó részét. Ehhez jön az is, hogy amit a lap mér feszültséget , nem szabad készpénznek venni. Ez még két azonos típusú lap esetében is igaz. Amennyiben ezt a három dolgot számításban veszed, máris nem olyan sok az eltérés a feszültség értékben (2% 4.5Ghz en). Azon pedig, hogy kicsi feszültség változás nagy hőmérséklet változást indukál ne lepődj meg, mivel nem lineáris a kettő között a kapcsolat, továbbá egyáltalán nem biztos, hogy a valóságban ( ha feszmérővel megmérnéd a lábait) tényleg csak ennyi az eltérés.
Természetesen megértem, hogy bosszant, engem is zavarna ez az egész, csak azért írtam le ezt a pár sort , hogy megnyugtassalak."...a béke az, amikor nagyobb botod van, mint a többieknek..."
-
ricsi8800gt
addikt
válasz Apollo_21 #26293 üzenetére
Nem értem miért kell a procit ilyen eröteljes huzásnak ki tenni játék futtatásához.Mikor alap órajelen simán viszi a játékokat (Nálam) 2x4GB 1600MHz ramok vannak meg egy R9 270 és simán alap procin viszi a játékokat.
-
Apollo_21
addikt
válasz biacsia #26294 üzenetére
Köszi!
Igaz, és nincs is feltétlen szükség rá, bőven elég lenne a 280X mellé is 4.2-n, de ha már "K".
Most akarom kitapasztalni amíg érdekel ez a része h mikor és meddig mehetek el úgyh nemvágom haza.ricsi8800gt
Nem nevezném nagyon erős húzásnak..ennyit sztem szinte mind bírnak...
CF megálmodása miatt van ekkora OC, de most az félretéve mert meghalt a 7970 félre flash-eltem.
Egyébként kb bő 3hónapig hogy így járattam..mármint a fent említett 1,325el 4,5en kutya baja nemvolt, csak amikor CF-re került a sok 2hete akkor kiderült hogy a Gene mATX méretei miatt nemfogdja be a 2,5 slotos Vapor-X-et és a 280X Toxic OC-t. Ekkor jött a lapcsere és a fejvakarás h az új lapba nemmegy az OC olyan jól.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest