- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUTCHDB
nagyúr
Van valami hir arrol, hogy az x(s xsmax) eseten az a ronda, vastag, kihasznalatlan (jo, neha a foldgomb ott van) sáv ami a billentyuzet alatt van, el fog tunni valaha?
[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz MasterMark #193018 üzenetére
Ez most komoly?
Akkor ficsor...nem hiba?" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Cathfaern #193026 üzenetére
Egyreszt nulla ertelme van, (hiszen akkor minek "faltol-falig" kijelzo) masreszt esztetikailag is egy vegtelen ronda, felmunkanak tuno kivitelezes.
Miert nem teszik meg feljebb, a kijelzo kozepe fele? Ugy meg konnyebb lenne gepelni. (Mondjuk nekem nem, mert nekem siman leer a huvelykujjam a keszulek aljaig.)
Ha mar az ujj vedelemrol van szo, akkor ebbol az aspektusbol erre miert nem gondoltak az x elotti modellek eseten a bal felul levo vissza gombra?
Na ahhoz pl. egy i6 plus-nal igencsak nyujtozkodni kell.Kozben probaltam utana nezni, de sehol nem talalom azt, hogy ez egy konnyites lenne, inkabb mely hallgatast tapasztalok ezzel kapcsolatban.
Szivesen olvasnek rola, hogy maga az apple is igy gondolja, nem csak ti.
[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
5S-et erdemes 12.1.1-re fissiteni?
Igazabol az uzemidoben torteno valtozas erdelelne, nem lenne jo, ha csokkenne az akkuido." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz _adaml21_ #195254 üzenetére
Bocsanat, ez lemaradt, 12.1-en van a telefon.
Nem tudom, hogy pontosan milyen az uzemido, de ma delutan hasznaltam par orat a telefont es az alapjan, nem is mondhato rossznak." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz hunited88 #195267 üzenetére
A szervizben másik kijelző betételével (akár, ha csak annyi ideig beletesznek egy masikat, mig az engedelyt megadják) ki tudják menteni.
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
2 napja frissitettem egy 5S-et 12.1.1-re.
Iszonyatosan es kiszamithatatlanul merul.
Folyamatos hasznalat mellett (megy a kijelzo) 100 %- on kb. 1/2 oran keresztul all az akkumulator kijelzes, majd kb. 65 %-ig teljesen normalisan csokken, utana oriasi leptekekben aranytalanul es ertelmetlenul merul.
Vegul 25 % -nal egyszeruen kikapcsolt.
Tudtok tanacsot adni esetleg lehet az akku stat-ot nullazni?" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Nimda #195337 üzenetére
Ok., akkor azt meg megprobalom.
Egyertelmuen az akku kijelzessel van gond.
Tegnap este is "ledolgoztam" 55%-ra es azota (kb. 10 oraja) itt, ezen a toltottsegen all." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Nimda #195337 üzenetére
No ugy nez ki bevalt az ajanlasod, mondjuk en meg tovabb leptem, tehat nem csak itunes-os, hanem dfu modos visszaallitast csinaltam, plusz a legujabb 12.1.2 kerult fel az 5S-re.
Most teljesen realisan mutatja az akku toltottseget, es normalisan is merul.MAS:
Tudja valaki, hogy lehet-e kapni valahol fizikai dual SIM-es sima XS-et?
Max-ot tudnek venni itt Debrecenben is gsm boltbol (kinai gondolom), de nehany napig hasznaltam a nagyobbik modellt (szimpla sim) es nekem nagyon szeles, nem tudtam normalisan hasznalni, igy a kicsit vennem, de dual simesben." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz MasterMark #195388 üzenetére
Igen tudom, alapbol esim-esek, de nekem mint, ahogyan irtam fizikai dual simes kellene, es a "kicsi", a sima xs.
XS Max-bol fizikai dual sim-et tudok venni itt Debrecenben is, de nekem a merete miatt az mar kenyelmetlen.
Azert kerdeztem, hogy egyaltalan letezik-e fizikai dual simes sima xs.(#195389) hemaka !
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz promisz #195452 üzenetére
Épp ilyen problémája volt a lányom 6S-ének, vagyis nem tudta a tél (hideg) beálltával az utcán használni a telefont, pedig ha jól emlékszem 89 % volt az akku állapota.
El is adtuk.
Egy s9-et vett, semmi ilyen jelenség nincs ott.Minap írtam, hogy egy 5S-nél is volt gond az akkuval, pontosabban azzal, hogy össze vissza jelezte ki a töltöttség állapotát, illetve értelmetlen merüléseket is produkált.Nimda fórumtárs ajánlotta, hogy csináljek egy iTunes-os resetet. Én ettől tovább mentem és DFU módban volt egy reset, és a vadi új 12.1.2-re való frissítés.
Azóta semmi gond nincs a telefonnal még hidegben sem jelentkezett semmilyen anomália.Nem tudom, hogy ezek alapján ez szoftveresen "kezelhető" probléma -e, vagy csak nálunk alakult így, de akinek hasonló gondja van, megpróbálhatja a fentieket.
(A 6S-nél nem tudtuk kipróbálni, hamarabb eladtuk, így saját tapasztalat nincs e téren.)" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
Tudtok megoldást a következő dologra:
Most nincs saját iphone-om, de épp akciós a sygic navigáció, amit meg szeretnék vásárolni.
A weboldalukon hiába megyek rá a vásárlásra, átirányít arra, hogy a mobilon vásároljam meg.
Van itthon 4 db iphone, de mindegyiken más családtagom van bejelentkezve.
Annyira nem vagyok naprakész ezen a téren, így kérdezem, hogy ha mondjuk a fiam account-jára megveszem, akkor én azt később a saját készülékemre tudom majd telepíteni, használni? Itt működne a családi megosztás, vagy hogy is hívják..." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz MasterMark #195461 üzenetére
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz kchris78 #195465 üzenetére
Van logika abban, amit irsz, de az hogy lehet, hogy az altalam emlitett i5S-nel a szoftver nullazasa megoldotta a dolgot.
A masik pedig az, hogy a felesegemnek is i6S-e van, es a szinten emlitett lanyom i6S-hez kepest semmi rendkivuli esete nincs a hidegben." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
Van itt olyan, aki FIZIKAI DUAL simes ixsm-ot hasznal?
Terero, nem kapcsolhato, stb. anomalia van-e?" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
Van itt valaki, aki debreceni, és használja a dual sim-et az xs, xs max telefonokon?
Ha igen, dobjon már rám legyen szíves egy privát üzenetet." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz davidsz #196121 üzenetére
Ezt korábban már olvastam.
Akkor ezek szerint nincs változás.
Én fizikai dual sim-esen gondolkodom, de megnéztem pár videót, és semmi különbséget nem látok a két készülék (esim, vs. real dual sim) menüiben, használataiban.
Lehet-e, hogy csak az esim sz@rakodik, és a valóban két kártyás készülékkel nincs ilyen gond?
Igazából én sem szeretnék elérhetetlen lenni..." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
Van itt még olyan fórumozó, aki jailbreak-kel, vagy jártas benne?
Van JB a legújabb ios-re? (12.1.2)" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz davidsz #196407 üzenetére
Holnap kapom kézhez a FIZIKAI DUAL SIM-es XS MAX-ot.
Remélem semmilyen anomália nem lesz a térerővel, és a kezelésével.
Próbáltam utána járni, utána olvasni, de nem nagyon tudtam dűlőre jutni, hogy most az esim-mel van gond, vagy csak a Magyar Telekomos esim-mel. Inkább a fizikai megoldást választottam.
Hosszú android után ismét alma lesz. Kíváncsi leszek, hogy hogy jövünk ki egymással." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz davidsz #196409 üzenetére
Ezzel a fizikai sim-es megoldassal biztos, hogy ki lesz iktatva a (nevezzuk neven) kezdetleges esim.
Alig lehet beszerezni "valodi" ket kartyas verziot, raadasul dragabb is, mint a sima, igaz nem tul sokkal.
Nalam kizaro ok, hogy nem ernek el, munkam miatt ilyet nem engedhetek meg.
Remelem tenyleg nem lesz terero gond.A masik dolog majd maganak a ket kartyas funkcio kezelesenek a megszokasa. Androidon ez nagyon profin, konnyen, egyszeruen mukodik.
Ami biztos nehezkes lesz, az a hivas inditas 1. illetve a 2. kartyarol, vagyis, hivas elott kivalasztani, hogy most melyikrol induljon az.
Ahogy neztem a videokat errol a "funkciorol", elore ki kell valasztani a kartyat, ami eleinte nekem biztos nehezseget fog okozni. Felul kozepen kell allandoan nyomkodni a valtas miatt a kivalasztott kartyat. Szerintem ez nem egy jo, gyakorlatias megoldas.
Itt androidon a szam beutese, vagy a nevjegy felkeresese utan arrol indul a hivas, amelyik kartya tarcsazojara kattintok, amely.gombok alul, egymas mellett vannak. Vagyis igy elkerulheto az, hogy masik szamrol keresem a kapcsolatomat, aki az ismeretlen szam miatt azt sem tudja, ki vagyok...
De remelem, csak szokas kerdese lesz a dolog, es beletanulok.Az ios-t meg megint meg kell tanulnom, utoljara kb. 3 eve 7 plus-om volt hosszu tavon azota kiprobalason kivul nem hasznaltam iphone-t.
Mondjuk az hozzatartozik az egeszhez, hogy az 5 fos csaladbol eddig csak en logtam ki a sorbol a samsungommal, a tobbieknek iphone-juk van.[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
Viber kommunikaciokat at lehet hozni androidrol valahogy?
Hiaba van mentesem a google drive-ban (one) es a pc-en is ott van a teljes viber forgalmam, ios-re nem birom attenni.
Van erre valami megoldas?[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz hhenry #196427 üzenetére
De próbáltátok, vagy csak tipp?
Mert, ahogyan leírtam, úgy működik androidon a mentés, vagyis drive-ba.
Az ios-en is valahonnan vissza kell töltenie... itt iphone-nál honnan szinkronizálja vissza?" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
No ez itt a gond.
Az android a google drive-ba ment, az ios meg icloudba.
Szerintem ez a kettő nem kompatibilis egymással, így nem fog átmenni, hacsak valahogy a drive mentést nem tudom áttenni az icloudba úgy, hogy azt kezelje is....[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
Újabb problémám adódott az átköltözéssel.
Nekem nem akar működni a "váltás iOS-re" nevű program.
El sem indul az átmásolás, csak gondolkodik, gondolkodik, aztán leáll.
Azt vettem észre, hogy eldobja a wifi jelet mindkét készülék a program használata során, az iphone 4G-re vált, az androidos (mivel abban nincs kártya) az pedig wifi hibát jelez.
Másnál megy/ment ez az átköltözés?
Vagy mindkét készülékben adatforgalomra képes sim kártya kell?[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz bok92 #196450 üzenetére
Megnéztem.
Ez Huawei alkalmazás, nekem samsung s9 plus-om van, de hátha.
Nyilván ehhez új iphone-ként be kell állítani a telefont, belépni az ID-mel a store-ba, stb...
Megpróbálom, csak akkor nem tudom, miért van beépítve a költözés androidról az ios kezdő lépéseinél, ha nem működik." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz bok92 #196450 üzenetére
Ez sem jó.
A Samsungon QR kódot kér, az iPhonon pedig ilyen nincs...csak annyit ír ki, hogy várakozás a régi telefon csatlakozására..." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz herdsman12 #196453 üzenetére
Így csinálom, nem működik.
A viberig még el sem jutottam, mert először a hívásnaplómat, és az sms-eimet szeretném áthozni.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz herdsman12 #196456 üzenetére
Már kb. 20x megpróbáltam. Egyszerűen nem megy.
Amit ajánlottál, azok átvitelén én is manuálisan vinném át.
Mint írtam az sms-ekre, hívásnaplóra és a viberre van szükségem.3utools, vagy más program nem tud ilyesmit?
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
A syncios alap esetben felismeri az s9-et.
Ahogy az sms-ekre rálépek azonnal megszakítja a kapcsolatot. Vélelmezem az sms-ek átvitelét csak a program fizetős verziója tudhatja, de erre semmilyen jelzés, vagy adat nem figyelmeztet.
Szóval ez az egész egy olyan körülményes, hogy legszívesebben földhöz vágnám a telefont.
Órák óta ezzel próbálkozom, de nulla eredménnyel.
Miért kell ezt ennyire megbonyolítani, vagy miért nem működik ez az egész a két rendszer között?A 3utools-t nem is ismeri fel a samsungot.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz herdsman12 #196461 üzenetére
Ez nem fog menni.
Az ios-en a google drive-ból "egyéb" adatot visszaállítani nem lehet.
A képeket meg lehet nézegetni vagy egyes dokumentumot, pdf-et, és kész.Nem hiszem el, hogy másnál ez megy, mint a karikacsapás...
Az utolsó mondatotra reagálva, nincs semmi újdonság.
Egyébként annyira egyértelmű lenne az egész, ha ezt a menüpontot választom a első lépéseknél, hogy nem kell hozzá leírás.
De egyszerűen nem működik.
Valami gond lehet a "program" működésével, mivel biztos vagyok benne, hogy azonos hálózaton kellene kommunikálniuk a telefonoknak, de már maga az xsmax ahogy kiadja a kapcsolódási kódot, levált a wifiről, 4g-re, és így hogyan is találná meg a samsung az iphone-t?[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
Igen, természetesen, kb. 20x nulláztam, töröltem a telefont.
Tele van a net ezzel hibával, szóval feladtam.
Beállítottam új iPhone-kent.(#196464) chaosmonger!
Nem jó a gondolat, vagyis az iPhone-on a netet az első lépéseknek nem lehet kikapcsolni, és a váltás androidrol kb a 3-4 lépés. Ilyenkor nem fersz hozza sem a wi-fi, sem a 4g kikapcsolasahoz. Próbáltam kivenni a SIM kártyát de úgy sem működött.
Wi-fi nélkül meg nem lép tovább az első beállítási résznél.[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
A Chrome böngészőt használja valaki?
Betűméretet hol tudok benne állítani? Lehet egyáltalán?" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
Délelőtt kérdeztem a chrome-mal kapcsolatban, hogy van e lehetőség a betűk nagyitasara.
Úgy látom, hogy másnak sincs ötlete, így safarira váltottam.
Itt is keresnem ezt a lehetőséget, de nem találom. A Safari sem tudja?[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
Köszi, ez jó lehet!
Más!
A wi-fi hotspot nálatok nem szarakodik?
Egyszerűen nem tudok a telefonhoz csatolni egy másikat wi-fi -n, mert az, az istennek nem akarja látni a iPhone-t.Szerk:
Sokszori próbálkozás után “meglátta”, de továbbra sem csatlakozik:
Hitelesitesi hibát jelez.[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz sethi #196545 üzenetére
Lehet a fontosabb partnereknél meg fogom csinálni.
MÁS!
Ahogy felemelem a telefont pl. hívás fogadásához (vagy éppen jön egy egyéb értesítés) a mozgással teljesen elhalkult a hangjelzés.
Ezt ki szeretném kapcsolni, de nem találom a beállítások között ezt.
Gyanakszom egyre:Ennek van köze hozzá, és ilyen állásban, vagy pont ellenkezőleg kell állnia?
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz MasterMark #196548 üzenetére
Köszi (#196547) sethi!
MasterMark!
Ma pl. az autóban volt mellettem az anyós ülésen a telefon.
Kb. 20 percnyi eseményről maradtam le menet közben, hiszen ahogyan az autó mozgott, semmilyen jelzést nem adott...Más!
Amellett, hogy a wi-fi hotspot-öt továbbra sem tudom életre bírni, meg a wach-al sem kommunikál, elveszítette a Bluetooth jelet.
Most konfiguralhatom újra az egészet.[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Elims #196550 üzenetére
Köszi, akkor megnézem majd azt, amit írtál/írtam/képpel illusztráltam.
MasterMark!
Én leírtam a jelenséget, a fórumtárs irta, hogy ez a megoldás.
Az autós példán kívül, pl. ha a táskában van a telefon, akkor is hallom, hogy mozgásra egyszerűen lehallkul.[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
Nekem az istennek nem működik a hangjelzés az autóban.
Hiába kapcsolok, ki, be bármit ami ezzel a hangjelzéssel kapcsolatban feljott, nem hallható a jelzőhang.
Tud valaki tanácsot adni e téren?Szerk:
Lehet a Bluetooth kapcsolat miatt van valami összeütközés?
Megnézem majd a beállításokat ebből a szempontból is.[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Elims #196599 üzenetére
Mindjárt megnézem az autóban.
Úgy emlékszem az AirDrop értesítésénel mikor a fejegyseghez kapcsolódik a telefon a jobb felső sarokban egy kis kék wifi kijelzés szeru jel jelenik meg." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 14 pro -128 gb - deep purple - független - szép állapotú!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest