Hirdetés

2017. szeptember 26., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-06-27 16:44:01

Mobilarena

Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6401) Reag3nS válasza riki (#6399) üzenetére


Reag3nS
(senior tag)

Ugye nem akarsz online játszani? :D Menekültek upc-től a válaszidő miatt.

CyberGames >>> http://cybergames.hu/

(#6402) InvitelGuide válasza Intruder2k5 (#6318) üzenetére


InvitelGuide
(lelkes újonc)

Kedves Intruder2k5!

Köszönöm, hogy megtiszteltél válaszoddal és elnézésedet kérem, amiért ilyen megkésve írok neked ismét! Elolvasva a hozzászólásodat az alábbi válaszokkal szolgálhatok neked.

"Ezt ismerjük! Hármas betűmérettel a 6,8Mbps, és harminchármassal pedig a 8Mbps!"

Nem mintha ez a 4kbps érdekelne, de tudtommal nem 508, hanem 512 kbps járna felfelé, ehhez képest a vonali sebességem mindig 508kbps, pedig maga vonal ennél sokkal többre is képes, tehát ez nem jelenthet akadályt.

Az 5M csomagban a névleges feltöltési sebesség pontosan 500 kbps, a garantált feltöltési sebesség 192 kbps. Vagyis az 508 kbps –es mért adat a szerződésben foglaltak szerint megfelelő.

Ez viszont csak ADSL esetén van így (mivel információiddal ellentétben nem a TCP/IP protokoll okozza, hanem a PPPoE), kábelnetnél elérhető a névleges sebesség, arról már nem is beszélve, hogy más cégek (pl.T) ezt a veszteséget nem az előfizető nyakába varrja, hanem ő nyeli le.

Ez valóban így van, a fizikai ethernet/ATM felett nem "sima" IP, hanem a bejelentkezés kezelésére pppoe-t alkalmazunk az Invitel és az ügyfél gépe között, ami hordozza az IP-t aztán. Mea culpa.

… nem gondolod (vagy gondoljátok ott bent), hogy ha 2Mbps sebességre vágynák, akkor 8Mbps netet rendelnék, és ennyiért fizetek??? Szépen is néznénk ki, ha mondjuk rendszeresen 3Mbps-t tudnék kihasználni a fizetett nyolcból, és nektek az úgy megfelelne...

Ha a vonalon valamilyen műszaki ok miatt valóban nem megy nagyobb sebesség, akkor egy csomagváltást javasolnék kisebb sebességű csomagra, és így legalább a fizetett díjat tudod csökkenteni. Ahogy már korábban írtam, ebben az esetben a 3M megfelel a szerződésben vállalt garantált adatátviteli sebességnek.

…az egyes területeken, és csúcsidőben történő, InviTV kockásodás, amit több fórumon is lehetett már olvasni, nem külföldi hálózatokhoz köthető jelenség.”

Ebben tökéletesen igazad van, néha előfordul, de folyamatosan dolgozunk azon, hogy a lehető legjobb képminőséget biztosítsuk az InviTV előfizetőinknek. Munkánkat nagyban segítik a fórumozóktól kapott információk is.

a TCom-osok úgy állítják be a kapcsolatot, hogy a modem a névlegesnél 10-15%-al nagyobb sebességen szinkronizál, ezzel biztosítva az előfizetőnek azt a sebességet, amiért fizet!

Az én tudomásom szerint nincs ilyen beállítás az említett szolgáltatónál, és ezt mi sem tudjuk így beállítani.

nekem olyan telefon + ADSL csomagra lenne szükségem, amiben a jelenlegivel azonos díj mellett gyorsabb sebességet kapok, vagy pedig ugyanezt a sebességet kevesebb pénzért kapom. Ilyet viszont senki nem ajánlott nekem, csak csupa olyan dolgot, amire nincsen szükségem, mindezt azzal a körítéssel, hogy ez most nekem jó, és ezt csak én kapom, mert hűséges előfizető vagyok.”

Ezt értettem a korábbi beszélgetéseinkből és mivel éppen most indítottunk új akciót, azt javasolnám, hogy érdeklődj munkatársaimnál a 1288-os telefonszámon.

Üdvözlettel, InvitelGuide www.facebook.com/Invitel

(#6403) riki válasza Reag3nS (#6401) üzenetére


riki
(senior tag)

Én nem, a család többi tagja sem játszik online fps-t. A nagy sávszél, 3 gyors gép kiszolgálásához kell. Természetesen gigabites router osztja le nekik a cuccost. :U

(#6404) Intruder2k5 válasza InvitelGuide (#6402) üzenetére


Intruder2k5
(MODERÁTOR)

Szia!

Én ezekre az apró betűkre gondoltam...

Illetve ez lenne az, ahol valóban fel vannak tüntetve a tényleges sebességek...

Csak, hogy ezeket a számadatokat nem ártana feltüntetni mindenhol, ahol a csomag sebességéről szó esik!

"Az 5M csomagban a névleges feltöltési sebesség pontosan 500 kbps"
Az előfordulhat, nekem viszont nem 5M, hanem 8M csomagom van, ahol 512K-nek kellene lennie, és nem 508K-nak! De mint mondtam, ez a 4K már igazán nem számít csak megjegyeztem... Mellesleg az 508K nem mért adat, hanem annyival szinkronizál a modem, mivel gondolom ezt állították be az Invitel-nél. A vonal képessége semmiben sem korlátozza, mivel az nálam ~1500kbit/sec sebességre képes. A mért adat ~425kbps. A garantált sebesség pedig nem nagyon érdekel, mert nem azért fizetek! Az nyilván arra az esetre van, ha valami műszaki probléma miatt ideiglenesen nem tujátok szolgáltatni a megrendelt sebességet, de nem állandó jellegre.

"Ezt értettem a korábbi beszélgetéseinkből és mivel éppen most indítottunk új akciót, azt javasolnám, hogy érdeklődj munkatársaimnál a 1288-os telefonszámon."

Ma délelőtt is néztem az invitel.hu oldalt, de nem találtam olyat, ami megfelelne a korábbi kitételeknek, amik ezek voltak.

„nekem olyan telefon + ADSL csomagra lenne szükségem, amiben a jelenlegivel azonos díj mellett gyorsabb sebességet kapok, vagy pedig ugyanezt a sebességet kevesebb pénzért kapom.

A csomag ADSL komfort, vagy mi, 8M/512K + 2000Ft lebeszélhető telefon...

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#6405) Reag3nS válasza riki (#6403) üzenetére


Reag3nS
(senior tag)

Akkor jó választás volt, a sávszél legtöbb esetben megvan upc-nél ;)

CyberGames >>> http://cybergames.hu/

(#6406) InvitelGuide válasza NowWhat? (#6387) üzenetére


InvitelGuide
(lelkes újonc)

Kedves NowWhat!

Olvastam a bejegyzésedet és szeretnék segíteni a probléma megoldásában.

Én is azt javasolnám, hogy telefonálj munkatársainknak a 1445-ös számon és mondd el nekik, hogy mi a gond. Amennyiben szükséges, ki fogják cserélni az eszközt, de csak akkor, ha nem "szereld magad" csomagod van, mivel ebben az esetben a Te tulajdonod az eszköz és neked kell gondoskodni a cseréjéről. (Feltételezem, hogy nem ez a helyzet.)

Ha nem sikerül megoldani az ügyet, ekkor kérlek nyugodtan írj nekem privátban és megnézem mit tehetek.

Üdvözlettel, InvitelGuide www.facebook.com/Invitel

(#6407) NowWhat? válasza InvitelGuide (#6406) üzenetére


NowWhat?
(tag)

Tisztelt InvitelGuide!

Köszönöm a felajánlott segítséget, a héten ráveszem magam a telefonra.

Üdvözlettel:
NowWhat

HP Compaq nw9440, Lenovo G550, Huawei Ideos S7 Slim, TP-Link TL-R480T+, SMC EZNET-24SW, Fujitsu AMS150 (1 TB HDD), Zyxel - Edimax - TP-link - Alix wireless eszközök. <= volt... Ma? => :-( {szar}

(#6408) NowWhat? válasza Intruder2k5 (#6404) üzenetére


NowWhat?
(tag)

Most olvastam el rendesen a linkelt anyagot. Tehát a vonalveszteségen felül a vezérlő információk által foglalt sávszélességet is én bukom. Ergo a T úgy állítja be, hogy a hasznos sávszélesség legyen a névleges érték, míg az Invitel úgy, hogy a vezérlő információk által foglalt kb.10%-ot is én bukom.

Akkor nem veszek D-link 321B-t :) ezek szerint többet már úgysem tudok kitermelni a jelenlegi csomagomból.

[ Szerkesztve ]

HP Compaq nw9440, Lenovo G550, Huawei Ideos S7 Slim, TP-Link TL-R480T+, SMC EZNET-24SW, Fujitsu AMS150 (1 TB HDD), Zyxel - Edimax - TP-link - Alix wireless eszközök. <= volt... Ma? => :-( {szar}

(#6409) Intruder2k5 válasza NowWhat? (#6408) üzenetére


Intruder2k5
(MODERÁTOR)

Azért egy jobb modem hozhat némi javulást az eredeti állapothoz képest... A régi C3 és B3 verziójú (szürke-kék színű) DSL-360R modemek gagyi Trendchip Chipset-el vannak szerelve, ezáltal elég lehervasztó eredményeket produkálnak, mind sebességben, mind stabilitásban. Mint lentebb láthatod majd, nem feltétlen kell a 8 ezer HUF-os 321-es modemet venned, bőven megteheti egy olcsóbb DSL-360R T1 (fekete) példány is, amire majd egy alternatív firmware kerül utólag. Maga a művelet nem bonyolult, bár azt hozzá kell tennem, hogy visszaút nincs, mivel ennek a modemnek jelenleg sehonnan sem lehet letölteni a gyári szoftverét. Én is egy ilyen eszközre cseréltem a régi 360R modemet, és természetesen lecseréltem a firmware-t is rajta. A szoftver csere előtt egyébként nem hozott semmi különleges eredményt, szinte hajszálra ugyanazokat az értékeket mértem, mint a régi modemmel. Aztán belevágtam dchard leírásába, és lecseréltem a firmware-t. Bár a beállításokkal egy picit megküzdöttem, mert az Invitel a honlapján nem tesz közzé minden ehhez szükséges dolgot, és úgy kell összevadászni fórumokról... Nem igazán supportálják a saját eszköz használatát. Na de végül sikerült, és akkor jöjjön a lényeg, az elért eredmények...

Az első képen a régi firmware-el tesztelt feltöltési sebesség látható, 10 perces intervallumban. Ha megnézed az értékeket, láthatod, hogy az átlagos feltöltési sebesség 54,3KB/s, tehát messze elmarad a névleges 64KB/s-től, a 10 perc alatt feltöltött adatmennyiség pedig 31,82MB.

A második kép a firmware csere után készült, szintén 10 perces intervallumban. Bár az ingadozása jóval nagyobb volt, de az átlagos sebesség 71,9KB/s, az egységnyi idő alatt feltöltött adatmennyiség pedig 42,13MB!

Hmm... Ugye, hogy elég szembetűnő a változás?! :)

Az igaz, hogy a második képen a sebesség eléggé ingadozó, de ha figyelmesen megnézed, láthatod, hogy az ingadozás csak az 55KB/s feletti sávban volt, amit viszont az első teszt alkalmával szinte át sem lépett! Magyarán mondva az első teszten elért sebesség a második alkalommal is folyamatosan megvolt, az ingadozás csak az e-feletti sávban történt...

Amit még hozzátennék, hogy a vonalam szerencsére elég jó erőben van, a modem által becsült maximális sebessége ~23/1,5MBps, tehát sokkal több, mint amennyit jelenlegi előfizetésem (8M/512K) lehetővé tesz.

Magától értetődik ugyan, de azért leírom, hogy természetesen semmilyen garancia nincs arra nézve, hogy a művelet mindenkinél hasonló eredményeket hoz!!!

Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#6410) NowWhat? válasza Intruder2k5 (#6409) üzenetére


NowWhat?
(tag)

Ha sikerült megállapodnom az Invitellel akkor nézek egy ilyen modemet. A héten rájuk recsegek majd és megpróbálok valami ésszerű koncepciót kialkudni az elkövetkező évre. Mennyiért dobálták amúgy az R1-es modemet?

HP Compaq nw9440, Lenovo G550, Huawei Ideos S7 Slim, TP-Link TL-R480T+, SMC EZNET-24SW, Fujitsu AMS150 (1 TB HDD), Zyxel - Edimax - TP-link - Alix wireless eszközök. <= volt... Ma? => :-( {szar}

(#6411) Intruder2k5 válasza NowWhat? (#6410) üzenetére


Intruder2k5
(MODERÁTOR)

Kevesebbért, mint gondolnád... :)

De nem R1, hanem 360R T1.

Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#6412) OddMan


OddMan
(őstag)

Sikerült már valakinek úgy visszamondania invitel területen (88) a telefont, hogy az internet viszont megmaradt? :U Apám nevén van a telefon az én nevemen pedig az internet szerződés. A számlák is külön vannak fizetve. Az internetre még van kb. 9-10 hónap hűségidőszak a telefonra viszont nincs. Apám visszamondta a telefont számhordozással, mert mostantól kábeltévés telefonos csomagot szeretnénk használni. Inviteles telefon kurva drága nem éri már meg. Az internetet is visszamondanám ha nem lenne hűségidőszak. :W

[ Szerkesztve ]

''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''

(#6413) Winner_hun válasza OddMan (#6412) üzenetére


Winner_hun
(Webcaritas)

Telefont nem kell visszamondani, akihez mentetek ők intézik. Csak a netet kell lemondani.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#6414) OddMan válasza Winner_hun (#6413) üzenetére


OddMan
(őstag)

A netet nem lehet lemondani, mert ködbért kellene fizetni kb. 70e ft.-ot. Szóval a netet nem is akarom lemondani csak a telefont. :F

[ Szerkesztve ]

''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''

(#6415) Winner_hun válasza OddMan (#6414) üzenetére


Winner_hun
(Webcaritas)

A számhordozásra írtam hogy akkor a telefonnal nem kell semmit csinálni, az új szolgáltató elintézi azt a részt. A netet külön le kell mondani. Legalábbis nekem így mondták, netet majd akkor mondom le ha megjött az új net. Múlt héten voltam a T-nél, én is váltok:)

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#6416) SpeedR válasza Intruder2k5 (#6409) üzenetére


SpeedR
(őstag)

Én gagyi B3-at és C3-at használok 5+ éve panaszmentesen. Ezt tudja mindkettő:

5000/500 csomag
Nagyobb csomagoknál már lehet hogy elvérezik a C3 is, de ezt nem tudom.

(#6417) Intruder2k5 válasza SpeedR (#6416) üzenetére


Intruder2k5
(MODERÁTOR)

És mindezt hol?

Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#6418) SpeedR válasza Intruder2k5 (#6417) üzenetére


SpeedR
(őstag)

53-as körzet.

(#6419) Intruder2k5 válasza SpeedR (#6418) üzenetére


Intruder2k5
(MODERÁTOR)

Akkor az nem Invitel terület ugye?

Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#6420) SpeedR válasza Intruder2k5 (#6419) üzenetére


SpeedR
(őstag)

T terület. A sebesség alapján egyértelmű, nem?

(#6421) Intruder2k5 válasza SpeedR (#6420) üzenetére


Intruder2k5
(MODERÁTOR)

Hát igen, erről beszéltem én is fentebb... Ráadásul Te mintegy 1500Ft-al olcsóbban kapod meg ezt a csomagot az Inviteltől, mint egy Invitel területen élő, aki még sebességben is 4250/425-t kap!!!

Ez egy szar szemnét tetves társaság! Ráadásul fordítva nem is működik a dolog, mivel a T nem ad Invitel területre ADSL-t. Gondolom, mert az Invitel ellehetetlenítette ezt!

InvitelGuide!
Akkor most mivel magyarázod ezt a sebesség eltérést?

Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#6422) Cickánykoma


Cickánykoma
(tag)

Nekem is belassult mostanában a sebesség valamiért. Tavasszal még (ápr-máj)
13 Mbit le / 0,9 Mbit fel körül volt speedtesten mérve, azóta legjobb esetben 10 M körül jön lefele. 15 Mbit/0,9 M csomagom van, T területen vagyok (56-os körzet) és D-Link 321B modemem van, ime előbb, mértem:

A szolgáltatóváltáson még nem gondolkodtam, mert összességében elégedett vagyok az Invitellel eddig, nem voltak netkimaradások, a feltöltés stabilan a maxon van végig (ami nálam fontos, mert nagy méretű fileokat FTP-zek gyakran) ....

Kiváncsi vagyok, hogy a T területen bírná-e a modemem és a vonalaom a 25/5 M-et, bár Invitelnél ilyen csomagot nem láttam, épp most néztem egy Drávanetes akciót ilyenről :)

[ Szerkesztve ]

Madžari......Dober dan, passport kontrol !!! :D:D:D

(#6423) Intruder2k5 válasza Cickánykoma (#6422) üzenetére


Intruder2k5
(MODERÁTOR)

Ezt már simán meg kellene reklamálni...

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#6424) Cickánykoma válasza Intruder2k5 (#6423) üzenetére


Cickánykoma
(tag)

gondolom erre az lenne a sablonválasz, hogy bőven a garantált (5M) felett van, úgyhogy nincs helye reklamációnak :N

Madžari......Dober dan, passport kontrol !!! :D:D:D

(#6425) Intruder2k5 válasza Cickánykoma (#6424) üzenetére


Intruder2k5
(MODERÁTOR)

Azért szerintem ez nem egészen így működik... Én biztos, hogy cseszegetném őket folyamatosan! Ha 10Mbit-es netet szeretnék, akkor nem fizetek 15-óst! Ha meg 15-öst fizetek, akkor szeretném is megkapni. Ez már közel 30%-al kevesebb.

Ez a garantált minimum duma úgyis a pofátlanság teteje! Mi lenne, ha a boltban is azt mondanák, hogy a literes tejben garantálják, hogy van 0,5L, meg a kilós kenyér van legalább 0,5kg...?! Vagy éppen a 40 literes tankolás után közölné a kutas, hogy 25 liter biztos belement...

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#6426) SpeedR válasza Intruder2k5 (#6423) üzenetére


SpeedR
(őstag)

Szvsz nem sok értelme lenne. Leráznák annyival, hogy ennyit tud a vonala.

(#6427) Intruder2k5 válasza SpeedR (#6426) üzenetére


Intruder2k5
(MODERÁTOR)

Jó, azt még el is lehet fogadni, ha műszakilag valóban nem tudja, de akkor viszont tegyen vissza a 10-es csomagba, ha úgysem tud 15-öt szolgáltatni!

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#6428) Cickánykoma válasza Intruder2k5 (#6427) üzenetére


Cickánykoma
(tag)

Műszakilag szerintem 13-14 M közt van nálam valahol a vége, legalábbis a friss váltáskor annyit mértem sokáig, aztán ez leesett egy ideje konstans 10-re.

Madžari......Dober dan, passport kontrol !!! :D:D:D

(#6429) Intruder2k5 válasza Cickánykoma (#6428) üzenetére


Intruder2k5
(MODERÁTOR)

A 321-es egy nagyon jó modem, és megy is rajta a dchard féle firmware... Ha érzel magadban egy kis affinitást, akkor lecserélheted, és az többek közt azt is megmutatja neked, hogy mire is képes a vonalad... De a lehet vele finomhangolni is a dolgokat, csökkenteni vagy növelni a vonali tartalékot, ezáltal gyorsabbá, stabilabbá tenni a kapcsolatot.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#6430) SpeedR válasza Intruder2k5 (#6427) üzenetére


SpeedR
(őstag)

Ha kell a 0,9-es up, akkor a kisebb csomagra visszaváltás nem opció.

A finomhangolás nem tudom mennyit segíthet, de egy próbát megér.

(#6428) Cickánykoma
Nem volt semmi változtatás azóta a vonaladon? Nem került be új eszköz sem?

[ Szerkesztve ]

(#6431) OddMan


OddMan
(őstag)

#6412-re valaki? :U

[ Szerkesztve ]

''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''

(#6432) Reag3nS válasza Cickánykoma (#6424) üzenetére


Reag3nS
(senior tag)

Erre mérget is vehetsz. :)

Nemrég jeleztem itt a fórumon, hogy szép lassan fogynak a kilobájtjaim. Nem olyan vészes, de mégis ezért az árért...

Az Invitel alkalmazottja készségesen rám is írt itt a fórumon, hogy adjak információt és megnézik. Ezért le a kalappal. Felhívott egy technikus, Elmeséltem neki is a történetet, kérdezte, hogy a garantáltat eléri-e, mondtam nem tudom pontosan mennyi ez jelen pillanatban, de szinte 100%, hogy a garantáltat eléri, mert az annyira alacsony...

Ennyiben is maradt a dolog, nem tudott mit kezdeni ezzel az egésszel, ha a garantált sávszélesség megvan.

Amikor jeleztem itt a fórumon a "gondomat" Akkor a letöltés 850 kb/s, feltöltés 46 kb/s volt.
Mikor felvette velem a kapcsolatot az illető itt a fórumon, akkor pár napig a letöltés 890 kb/s, feltöltés 54 kb/s volt, kezdtem is örülni.
Jelen pillanatban a letöltésem 870 kb/s feltöltésem 25 kb/s. De ez még mindig a garantált felett van, így most gyakorlatilag (nem tudom, hogy belepiszkáltak-e, vagy sem) rosszabb, mint amilyen volt. :D

A modemet többször újraindítottam hátha nem jól szinkronizált, de mégsem lett javulás.

Igazából pont a napokban mondták szüleim, hogy olcsóbb internet kéne nekik, ha én elköltözöm, úgyhogy valószínű nem is fogom ezt a témát feszegetni már. De azért érdekes dolgok vannak :D

[ Szerkesztve ]

CyberGames >>> http://cybergames.hu/

(#6433) NowWhat? válasza Reag3nS (#6432) üzenetére


NowWhat?
(tag)

Elképzelhető, hogy a modem a ludas a történetben. A 360R típusú modem amit a legtöbb helyre kihelyeznek hajlamos érdekes jelenségeket produkálni. A típusra jellemző gyenge szellőzés és extrém melegedés is okozhat hasonló problémákat (ezt már korábban feszegettük itt). Én is kénytelen voltam némi extra hűtést fabrikálni a modememre ami után ideig óráig egészen megtáltosodott. Majd az utóbbi időben újra elkezdett szarakodni, valószínűleg megérett a cserére.

HP Compaq nw9440, Lenovo G550, Huawei Ideos S7 Slim, TP-Link TL-R480T+, SMC EZNET-24SW, Fujitsu AMS150 (1 TB HDD), Zyxel - Edimax - TP-link - Alix wireless eszközök. <= volt... Ma? => :-( {szar}

(#6434) NowWhat? válasza OddMan (#6431) üzenetére


NowWhat?
(tag)

Ace Ventura lesz a te embered, dobj rá egy üzit vagy nézd vissza a fórumot és kérdezz tőle.

HP Compaq nw9440, Lenovo G550, Huawei Ideos S7 Slim, TP-Link TL-R480T+, SMC EZNET-24SW, Fujitsu AMS150 (1 TB HDD), Zyxel - Edimax - TP-link - Alix wireless eszközök. <= volt... Ma? => :-( {szar}

(#6435) Reag3nS válasza NowWhat? (#6433) üzenetére


Reag3nS
(senior tag)

Sagem analóg modem ez, ha jól emlékszem. De lényegtelen már. :)

CyberGames >>> http://cybergames.hu/

(#6436) NowWhat? válasza Reag3nS (#6435) üzenetére


NowWhat?
(tag)

Váltottál?

HP Compaq nw9440, Lenovo G550, Huawei Ideos S7 Slim, TP-Link TL-R480T+, SMC EZNET-24SW, Fujitsu AMS150 (1 TB HDD), Zyxel - Edimax - TP-link - Alix wireless eszközök. <= volt... Ma? => :-( {szar}

(#6437) Reag3nS válasza NowWhat? (#6436) üzenetére


Reag3nS
(senior tag)

Itt már bekötötték a kábelnetet, de szüleimnél még invitel van.

Amúgy nagyon kár, hogy ilyen drága ez az invitel, mert nagyon jó pingje van.

CyberGames >>> http://cybergames.hu/

(#6438) Intruder2k5


Intruder2k5
(MODERÁTOR)

Ma viszont délután óta már vagy 5-6 alkalommal megszakadt... Azonnal visszacsatlakozik ugyan, de 1-2 óra után megint eldobja a kapcsolatot. Remélem, hogy csak átmeneti jelenség, és mihamarabb ,megoldják.

Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#6439) NowWhat? válasza Reag3nS (#6437) üzenetére


NowWhat?
(tag)

Nagyon jó a pingje? Miért? Nálad mennyi? Itt 30-38 között mocorog, ami nem nevezhető éppenséggel jónak. Inkább az elmegy kategóriát képviseli.

HP Compaq nw9440, Lenovo G550, Huawei Ideos S7 Slim, TP-Link TL-R480T+, SMC EZNET-24SW, Fujitsu AMS150 (1 TB HDD), Zyxel - Edimax - TP-link - Alix wireless eszközök. <= volt... Ma? => :-( {szar}

(#6440) Orlin


Orlin
(PH! addikt)

Sziasztok!

A mostani New 10 MB-s net eredménye:

Szerintetek ez nem kevés?Vagy ez a max? :S

Köszi!

ASUS K501L,Windows 10 Anniversary,ESET Smart Security 10 Beta,Razer Abyssus,Xiaomi Redmi 3 Pro 3/32,Kindle Paperwhite (5th Generation),

(#6441) Reag3nS válasza NowWhat? (#6439) üzenetére


Reag3nS
(senior tag)

bixre 10 ms
német szerverre 27 ms

A vválaszidő legalább is itt ahol mi vagyunk nagyon jó belföldre és külföldre is. (Vác) Ja és ez rendkívül stabil. Nem ugrál, oda van szegezve ezekre az értékekre.

CyberGames >>> http://cybergames.hu/

(#6442) Reag3nS válasza NowWhat? (#6439) üzenetére


Reag3nS
(senior tag)

dupla, sry

[ Szerkesztve ]

CyberGames >>> http://cybergames.hu/

(#6443) NowWhat? válasza Orlin (#6440) üzenetére


NowWhat?
(tag)

Szia!

Nekem is 10 Megás netem van, a letöltésem 8,59 körül van a feltöltésem hasonló. A 6,59 az nem valami izmos eredmény. Próbáld meg a technikusokkal felvenni a kapcsolatot hátha a modemed egy hulladék. Jó esetben megoldódik a probléma, rosszabb esetben ráfogják a hálózati veszteségre. Utóbbi esetben magadra leszel utalva, ez esetben meg kell próbálni egy D-link 321B-t vagy egy 380T-t beszerezni. Ezek a modemek azonos jelszint mellett jobb eredményt szoktak produkálni mint mondjuk a 360R.

HP Compaq nw9440, Lenovo G550, Huawei Ideos S7 Slim, TP-Link TL-R480T+, SMC EZNET-24SW, Fujitsu AMS150 (1 TB HDD), Zyxel - Edimax - TP-link - Alix wireless eszközök. <= volt... Ma? => :-( {szar}

(#6444) NowWhat? válasza Reag3nS (#6441) üzenetére


NowWhat?
(tag)

Mákod van :) milyen kábelre váltottál?

HP Compaq nw9440, Lenovo G550, Huawei Ideos S7 Slim, TP-Link TL-R480T+, SMC EZNET-24SW, Fujitsu AMS150 (1 TB HDD), Zyxel - Edimax - TP-link - Alix wireless eszközök. <= volt... Ma? => :-( {szar}

(#6445) Orlin válasza NowWhat? (#6443) üzenetére


Orlin
(PH! addikt)

Oks!Köszi!Csütörtökön válltottam 10 MB-re és én is min 8 felttiben reménykedtem...

ASUS K501L,Windows 10 Anniversary,ESET Smart Security 10 Beta,Razer Abyssus,Xiaomi Redmi 3 Pro 3/32,Kindle Paperwhite (5th Generation),

(#6446) NowWhat?


NowWhat?
(tag)

Nekem is befutottak közben az árajánlatok a konkurens szolgáltatóktól, az egyik csak 8 megát tudott volna adni, a másik meg adta volna a 15-öt de aranyért. Na nem mintha az Invitel olyan rettentően olcsó lenne. Igy hát újraszerződtem Invitelékkel az imént. Komfort 15M + Tablet PC + korlátlan mobilnet =kerekítve 12e. Itt jelezném, hogy simán lehet tabletet igényelni 15 mega mellé még akkor is ha olcsóbbra váltasz.

HP Compaq nw9440, Lenovo G550, Huawei Ideos S7 Slim, TP-Link TL-R480T+, SMC EZNET-24SW, Fujitsu AMS150 (1 TB HDD), Zyxel - Edimax - TP-link - Alix wireless eszközök. <= volt... Ma? => :-( {szar}

(#6447) NowWhat?


NowWhat?
(tag)

No azért persze nem cáfolja meg önmagát az Invitel sem. Ha nem rendelsz tőlük 1100ért korlátlan mobilnetet akkor olyan tabletet adnak amiben nincs 3g csak wi-fi :D

HP Compaq nw9440, Lenovo G550, Huawei Ideos S7 Slim, TP-Link TL-R480T+, SMC EZNET-24SW, Fujitsu AMS150 (1 TB HDD), Zyxel - Edimax - TP-link - Alix wireless eszközök. <= volt... Ma? => :-( {szar}

(#6448) Tel Elek


Tel Elek
(PH! addikt)

Van korlátlan mobilnet? :Y

(#6449) NowWhat? válasza Tel Elek (#6448) üzenetére


NowWhat?
(tag)

Van 1100-ért, azt vettem én is a Tabletbe, ennyit megér szerintem.

HP Compaq nw9440, Lenovo G550, Huawei Ideos S7 Slim, TP-Link TL-R480T+, SMC EZNET-24SW, Fujitsu AMS150 (1 TB HDD), Zyxel - Edimax - TP-link - Alix wireless eszközök. <= volt... Ma? => :-( {szar}

(#6450) pakfong


pakfong
(tag)

Ha az Invitel felére csökkentené az árait, talán akkor tudná megtartani az előfizetőit. És így is csak talán. Kicsit matekozzunk.
Invitelnek eddig fizettem 8/0,5 megás net + alap telefonért 7000 + 1000 Ft-t.
T-home családi tv csomagért fizettem 3600 Ft.

A napokban a T-home kihozta a modemet, 15/1-es kábelnet + családi tv + alap telefon = 9000 Ft. És ez a net valóban tudja a 15 megát, tehát több mint 2x gyorsabb, mint az eddigi 8 megás, ami valójában csak 7 mega volt. Városunkba nem rég jött be a T, így valamennyi akció van, honlapjuk szerint 9600 Ft-nál több amúgy sem lesz. Tehát 2000 Ft-al kevesebbet fizetek a 3 szolgáltatásért és abból a net 2x gyorsabb.
Sokan és köztük én sem nem értik, hogy az Invitelnél mire fel ez a magas ár. Akinek lejár a hűsége és van rá lehetősége, át fog menni más szolgáltatóhoz.
Ja és 2004 decembere óta volt netem, telefon meg '96 vagy '97-től. Nem értem az ilyen régi felhasználókat miért nem éri meg az Invitelnek megtartani.

Ön, mint individum, hogyan képes kompenzálni az egyre improduktívabbá váló lét ökonómiai perifériákra szorító erők neufrózisait? A fórumon ha nem reagálok a kérdésedre, írj pm-t.

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.