Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • xyzikeee

    aktív tag

    Sziasztok!
    Bár nem ide tartozik de remélem tudok segiteni.

    Telekomos TV előfizetésem van, Eddig Analóg volt, de volt ez a digitális átállás melynek keretében kódolatlan digitális csatornák jöttek be az analóg helyébe, bár még pár analóg is megmaradt.
    2 választás volt, vagy STB és akkor maradhat a régi CRT TV, vagy új TV és akkor nem kell Box.
    Vettünk 2db H6400-at-
    Összeszereltük mindkettőt, kezdőbeállítások elvégzése után, 33 digitális csatornát talált ami sokkal kevesebb mint amit a CRT TV az STB-vel talált amíg nem vettünk TV-t.
    Emellett talált még 22 analóg csatornát is. És az a fura helyzet állt elő hogy ha analóg csatornáról váltok digitálisra, akkor a digitális csatorna kép csúnya, kockás, téglalapos lesz, a hang nyeklik nyaklik. TV kikapcs, TV bekapcs és a digitális adó képe, hangja jobb mint volt de nem tökéletes, bele bele hibádzik.. Ezután analóg csatornára lépek, majd vissza a digitálisra, és megint ugyan az a gond.
    Fontos megjegyezni hogy az első pár alap digitális csatornánál nem jelentkezik a probléma: M1, M2, M4, DUNA...
    A másik TV-n ( + másik szobában) ugyan ez a helyzet, csak ott kevesebb adót talál. Volt hogy 6 digitálisat, volt hogy 24- et, aztán a 24 ből eltűnt jópár mert gyenge volt a jel sztem.
    Az analóg adóból mindig 22-t talál, ezzel nincs is gond.
    Szerintetek a TV-kkel van gond vagy esetleg ez a digitális cuccos nem birja el azt hogy 3 felé van osztva a jel a szüleim szobájából indulva (ahol a több csatornát lehet fogni).

    Valami ilyesmi lehet az osztó:

    Az analóg csatornákkal semmi baj nincs.

    Képek:

    Csütörtökön jön az inviteles szerelő és bekötik az IPTV-t. Ezt meg lemondjuk. Csak tudni szeretném hogy ez Telekomos vagy TV probléma. Remélem az IPTV nél nem fog fenn állni. Köszönöm.

    Köszönöm

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák