Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 8th

    addikt

    válasz zoltanz #45641 üzenetére

    Egyesek szerint (ha igaz) cpu erőben az az azonos órajelen ketyegő C2D processzorokhoz lehet leginkább hasonlítani. A Gen7+ IGP-ről ezt írtja a PH!.:
    "Ahogy az elején is jeleztük, hogy az IGP esett át a legnagyobb változáson. A szimplán HD Graphics névre keresztelt grafikus vezérlő a legtöbb szempont alapján az Ivy Bridge-ben található Gen7 architektúrához hasonlít. A Gen7+ jelzés azonban indokolt, ugyanis az eredeti architektúra kiegészült az OpenGL ES 3.0-s API kezelésével, azaz technikailag támogatja az ETC textúratömörítést, illetve ennek az ETC2 és az EAC kiegészítéseit. Persze fontos szempont, hogy mobil lapkáról van szó, így csupán négy darab Execution Unit, azaz feldolgozó található benne, ami negyede az Ivy Bridge legerősebb konfigurációjának, de muszáj volt spórolni a hellyel. A gyorsítótárak méretéről sajnos még nincs adat, viszont az nyilvános, hogy az új IGP a Bay Trail-T platformokban maximum 667 MHz-es turbó órajelen üzemelhet, az alapórajel pedig 310 MHz. A D-s megoldások esetében némi előny, hogy a turbó órajel 688 MHz lehet. Az új HD Graphics IGP egyébként nagyjából olyan teljesítményt képes felmutatni, ami megközelíti a 2011-es esztendő elején megjelent AMD Brazos platform grafikus vezérlőjének tempóját."

    Nem rossz cucc ez. Tehát nagyjából azt tudja mint egy Brazos ám cpu tekintetében köröket ver rá alacsonyabb fogyasztás és passzív kialakítás mellett. És a lényeg az, hogy már a gagyi IGP-t sem lehet felróni a Zinntelnek. Remélem nyárra esik az ára még jó 15%-ot.

    [ Szerkesztve ]

    "Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."

Új hozzászólás Aktív témák