Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz schawo #1097 üzenetére

    Ez se annyira bonyolult. Ár/érték arány és kész.
    Azért egy erős 4/4 alatt se sok játék van ami vállalhatatlanul becsuklik átlaguser alatt. Innentől eldönti, hogy mi másra kell még neki és az mennyit ér meg cash-ben. Pl videót én is kódolok néha az ugye bármit elbírna prociban, ha 32 magot rakok alá attól is tovább gyorsul de nem biztos, hogy megéri hobbyból 2-3 havi szinten használva beletolni a 6-8-16 magot.

    Akinek meg többre kell az vélhetően kifizeti érte a plusz pénzt. De ugyanígy van végül is a kiemelt játékokkal is. Ha 64 fős szerverre kell, hogy ne essen be a min 144fps alá akkor csengetni kell. Mindhez megvan mi kell, freki vagy több mag.

    Az meg szerencsés helyzet, hogy a több magtól a frekik annyira nem estek vissza, a 8700K-t is meg lehet küldeni ha valakinek feltétlen ez kell és az alap gyári Turbók is jó maga órajelet visznek kevesebb magra. Ez egy működő modell akkor is ha kell a több mag és a freki is.

    Amihez meg ez is kevés azzal nincs mit kezdeni. F*s lagos játék mindig lesz aminek bármit raksz alá akkor se lesz 120fps-ed. Vagy nem szarul optimalizált csak simán régi és 2db 8GHz-es mag kéne neki. Ezzel meg nem lehet mit kezdeni, nincs rá célvas. Vagy elfogadja az ember ami van vagy kihajítja a progit.

    Na mindegy, lehet, hogy csak nekem egyszerűbb ezt belőni. Én nem látom a nagy problémát amin sokan vergődnek. Sokszor szerintem feleslegesen is, mert biztos érezhető ha a min fps nem esik 144 alá a 144-es monitoron, de azért ez nem a musthave kategória.
    Vagy csak öreg vagyok, de felsejlenek azok az idők amikor a 800x600-nak örültünk meg 30 helyett 40-50fps-nek. Vagy amikor a sima SD divx-et nem 3fps-sel enkódolta a gép.
    Ezen a kényelmi szinten már túl vagyunk. Gyakorlatilag kb. csak "jó" választások vannak. Főleg most, hogy 6-8 mag is elérhető lett emberi áron és magas 4-5GHz közötti frekin.
    Lehet válogatni, mindenre van megoldás, csak azt kell eldönteni kinek mennyit ér meg.

    Ultimate megoldás nyilván a sok mag+magas freki, de ezt elengedve sem jut már az ember nagyon vállalhatatlan kompromisszumra. Egy 6-7700K-t se dobnék ki még jó ideig, ahogy egy "alacsony órajeles" 3.5 körüli 6-8 magos Ryzent se. Sokan meg úgy nézik a bench oszlopokat meg fps számlálókat mintha bármelyik egy szánalmas f*s lenne úgy összességében.

    Hogy ON is legyek: ránéztem a CB-s fogyasztási adatokra az írásod után. Ott AVX prime-ra kb. -6-8W-ot írtak egy i5-7500/6500-höz képest, nem tűnt olyan nagynak a különbség. Egy 8400 pedig elvileg +30W még innen... 65W vs 65W TDP. Legalábbis a computerbase.de szerint.

Új hozzászólás Aktív témák