- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
-
Mobilarena
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doky586
nagyúr
Más az érzékelő tipusa mint nálad, gondolom ez az oka.
Nekem inkább az tünt fel hogy a két ventillátorból csak az egyiket mutatja, pedig a bios mintkét ventit és a ramfeszt is mutatja...[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
Valakinek van tapasztalata Haswell/Mantle-R9 290/BF4 tekintetében? Nálam másodpercenként akad. A régi 2500k-val meg hibátlan volt. Ha másnak esetleg jól megy, az megnyugtatna. Win reinstall nem volt ugyanis, de azt kb 1 hét múlva tudom megtenni.
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
h1mpi
félisten
Nekem ez jött le. Ha valaki a ring feszt és órajelet is állítja csak még egy dolog, amivel instabillá válhat a rendszer. Ennek az ellenpéldája is megvan. Ha stabil a rendszer, akkor el lehet kezdeni felvinni mondjuk egy 4.4-es core oc mellett 4.0-re vagy 4.2-re a ring szorzót és a feszt is. Én azért nem nyúltam hozzá, mert anélkül is stabil és jól megy a rendszerem.
Fully electric lifestyle!
-
deadwing
addikt
válasz GeneraL_XTX #7112 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek!
Gondolom ti platformváltás után újrahúztátok a wint...60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
TomiLi
addikt
-
shteer
titán
-
Rayyy
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek kell engedélyezni a C3 / C6 / C7 beállításokat, ha én nem használok alvás, meg hasonló funkciókat? Mert másnál olvastam, hogy bekapcsoláskori reboot-on segített, ha például a C6 / C7-et kikapcsolta.
Minden a legnagyobb render!
-
Lalaboy
őstag
[ASUS Z97-WS]
[ASUS Z97-Deluxe]
A Deluxe tesztje eleg reszletes es ahogy olvasom a neten egyedul az Asus merte "ido elott" tesztre kidobni nehany Z97-es lapjat...... -
Lalaboy
őstag
ASRock
ASRock Z97X Killer $ 149
ASRock Z97 Extreme4 135 $
ASRock Z97 Extreme6 159 $
ASRock H97 Performance 89 $Asus
Z97-DELUXE (NFC & WLC) $ 399.99
Z97-DELUXE $ 289.99
MAXIMUS VII HERO $ 229.99
MAXIMUS VII GENE $ 219.99
MAXIMUS VII Ranger $ 199.99
SABERTOOTH Z97 MARK1 $ 259.99
Z97-PRO (Wi-Fi AC) $ 219.99
SABERTOOTH Z97 MARK2 $ 179.99
Z97-A $ 149.99
Z97-C $ 139.99
Z97-K/CSM $ 129.99
Z97M-PLUS $ 134.99
Z97I-PLUS $ 159.99
GRYPHON Z97 $ 169.99
H97-PLUS $ 109.99
H97M-PLUS $ 114.99
H97M-E/CSM $ 104.99
H97I-PLUS $ 109.99Gigabyte
Gigabyte Z97X-UD5H-BK 235 $
Gigabyte Z97X-UD3H-BK 159 $
Gigabyte Z97X-SOC 215 $
Gigabyte Z97X-Gaming G1 WiFi 409 $
Gigabyte Z97X-Gaming G1 349 $
Gigabyte Z97X-Gaming GT 299 $
Gigabyte G1.Sniper Z97 169 $
Gigabyte Z97X-Gaming 7 189 $
Gigabyte Z97N-Gaming 5 159 $
Gigabyte Z97X-Gaming 5 159 $
Gigabyte Z97MX-Gaming 5 159 $
Gigabyte Z97X-Gaming 3 149 $
Gigabyte Z97X-UD7 TH 279 $
Gigabyte Z97X-UD5H 199 $
Gigabyte Z97X-UD3H 149 $
Gigabyte Z97N-WiFi 139 $
Gigabyte Z97X-SLI 139 $
Gigabyte Z97X-D3H 129 $
Gigabyte Z97X-HD3 119 $
Gigabyte H97N-WIFI 129 $MSI
MSI XPOWER AC $ 389
MSI MPOWER MAX AC $ 249
MSI MPOWER $ 199
H97-GAMING 3 $ 119
MSI Z97 Gaming 3 $ 139
MSI Z97 Gaming 5 $ 159
MSI Z97 Gaming 7 $ 189
MSI Z97 Gaming 9 AC $289
MSI Z97-I Gaming $189A lista nem tartalmazza minden felsorolt gyarto pontosan minden tipusat, mert azoknak egyszeruen nem volt meg ara......
(A forras kinai) -
3.Aragorn
addikt
válasz GeneraL_XTX #7118 üzenetére
Egy pillanatra azt hittem, az a gombelem egy kicsit nagyobb a kelleténél...
-
ÁdiBá
veterán
Szerintetek van értelme lecserélni az i7 4770K egy kisebb 4 magos HT nélküli processzorra?!
Ez a proci alapon tudja a 4,2GHZ-et, kupaktalanítva van, nem jó tuningpotenciával rendelkezik.
Nekem valami 4,5-4,6-illetve 4,7 GHz körüli i5 megfelelőbb lenne.
Gondolkodom, hogy lehet leváltom...Keveslem a 4,2-4,3GHz tőle...
[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
ÁdiBá
veterán
Gyári feszültség, nálam autón hagyva a biósban offset módban.: -0,020V így használom 4,2GHz.
Vagyis a CPU-z szerint 1,22V
4,3GHz már 1,26V kell.
Hővel nincs gond, főleg hogy kupaktalanítottam, egyedül azzal van bajom hogy nem elég számomra ez a teljesítmény, hiába i7... kevés.
Legalább 4,5 jó lett volna kihozni belőle. Így vagy elcserélem vagy eladom.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
h1mpi
félisten
Szerintem nem éri meg, gyengébb az i5 és nem megy az se 4.4 felett normális fesszel.
Volt 4670K-m. Inkább ad el és vegyél egy másik 4770K-t. próba szerencse, ha nem jó mehet vissza.miklosss: tök igazad van, ha nincs kupak mehet a kakaó neki
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
ÁdiBá
veterán
válasz MiklosSaS #7133 üzenetére
Próbáltam, még 1,4V is tudom hűteni mert a 90-91 fokot súrolja Linx alatt, de egyből pár kör után random eldobálja magát.
4,4-4,5GHz próbáltam fix feszültséggel, 1,3-1,4V ig minden féle variációval.
Hiába nem forr fel, eldobálja magát.
Prime alatt fél óra után mindig restart, linx alatt pár kör után vége...
4,3GHZ 1,28V lefut 50 kör, de fölötte egyszerűen ha 1,5V adok neki akkor se megy.Uncore magot meddig szoktátok húzni?!
Azért látszik hogy fejlődik az ipar, számítástechnika.:
i7 2600K 4,8GHZ gond nélkül léggel.
i7 3770K 4,6GHz (kupaktalanítva 1,3V)
i7 4770K 4,3GHz kupaktalanítva 1,28V
Ha így haladunk a következő generációkat jó ha alapon tudjuk használni....[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
NFree
addikt
válasz MiklosSaS #7135 üzenetére
Hát a tied kellemes darab, volt , asszem a tiedre emlékszem meg még 1 emberkének megy jól a 4770k, a többi az tré. beszarás egyébként ez az egész, én asszem a refrest megvárom ha nem lesznek minimum olyanok mit a ti prociaitok asszem váltok én is lga 2011 re, de majd csak az újra (ddr4) de félek tőlle , szarok lesznek majd azok is mint a haswell. akkor viszont veszek bosszúbol valami amd-t s beleszarok a pc-be.
vga
-
ÁdiBá
veterán
Szerencsére a felbontásnak köszönhetően nem kell annyira magas órajel... De azért a 4,5 GHz nem lett volna rossz.
ÁdiBá
-
ffodi
veterán
Szarok, mint a Haswell? Hiszen az új 2011-esek is Haswellek lesznek.....
Egyébként általánosan elmondható, hogy minden szériából nehéz jó példányt kifogni, ez a 2011-es rendszereknél sincs másképp. Vagy nagy szerencse kell, vagy legalább 30-50 példányt ki kell tesztelni hozzá.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
NFree
addikt
Tudom , hogy az is haswell lessz, csak így egyszerűbb volt megfogalmazni. 30-50 példány azért elég sok, tudom a múltból nem illik élni, de anno q9550, nél nagyob és jobb volt a szórás, szinte mind ment 4ghz en , de ha nem akkor 3,8 biztos volt , inkáb feszben volt nagyobb szórás, a tuningosab darabok , de abból is több volt ami képes volt 500fsb re jó lapban.
Egyébként a te és a fentebb említett fórumtárs hasija a jó példa arra miket kellett volna kiadnia az intelnek, hogy közelebb legyenek az ígéretekhez, mert a megelőző tesztekben hasonló prockók voltak , csak mire kikerült a kereskedőkhöz romlott egy csomót.
Ezért várja most mindenki a refrest gondolom, nagyon félek egyébként , hogy a 2011 es hasi, hasonló lessz a jelenlegihez, ami elég ilyesztő, szeretnék egy jó kis prockót 3tré markok miatt.(#7139) ÁdiBá
Azt mondod , hogy a nem elég a 4,3ghz az 780 sli-hez, s gondolod akkor a 4,5ghz már elég lenne?
Csak azért kérdezem , mert ennek a sok negatívumnak amit emlegetek , nekem meggyőződésem , hogy azért nagyon erős kis proci ez, csak ugye kicsi a tunying potenciál.
Nyár végére szeretnék egy 770 slí rendszert kiépíteni elvileg akkor ahoz elég lessz még az én kis prockóm bőven nem.
Egyébként a + 300 mgz ért nem érdemes már nekünk váltani, mert ha ez a prockó kevés, akkor oda 5ghz en se lenne elég sztem vagy nem?
Esetleg egy 5ghz es 6 magos de nem fér a fejembe hova kellene akkora teljesítmény , 3d markok kivételével.[ Szerkesztve ]
vga
-
ÁdiBá
veterán
Ez nálam inkább elvi problémákat vet fel.
Régi CPU egységeim könnyedén vitték a 4,6 - 4,8 GHz tempót, ez miatt jobban zavar, hogy ez a proci csak ennyire képes.
Természetesen nem azt mondom, hogy lassú lenne.
Csak figyeld, az AMD processzorai is könnyedén mennek 5 - 4,5GHz, igaz Clock to Clock-ban a mienk bőven erősebb....
Én jelenleg GTX780Ti Sli használok 1440p felbontásban.
Sajnos jobbat nem tudok, marad 4,2 GHz mert ehhez a tempóhoz se feszültséget semmit nem kell adnom, és ezt tudja hozni 100% stabilan.
Igazán már többször lemértem mennyit gyorsul a processzortól a rendszer játékok alatt, alapórajel és 4,2GHz képest, a különbség elenyésző 1440p felbontásban...
A két kártya szinte észre se veszi, hogy mekkora GHZ sebességgel hajtom őket.
De azért mégis jobb lenne ha többet menne...[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
ffodi
veterán
Amit érdemes figyelembe venni, hogy a tuningra nincs garancia (olyan értelemben, hogy ha megveszel pl. egy 4770k-t, akkor az egyáltalán nem garantált, hogy megy mondjuk 4,1 GHz-et, csak a tapasztalat mást mutat ).
Valamint a SB anno kiugrónak számított a léggel való tuning esetében, mert lazán ment a példányok nagy része 4,8-5 GHz környékén, akár 24/7-re. Erre előtte és azóta sem volt nagyon példa.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
NFree
addikt
Szerintem nem ez a baj a haswellel, nagyjából mindenki elfogadja , hogy a tuning lutri, csak ugye ennek a procinak , legalább is én így éltem meg s sokan másiok is, hogy azért mégsem azt kaptuk amire igazán vágytunk az előzetes tesztek alapján.
Igen az es példányok teszteken sokkal jobban mentek, beharangoszták az eget szinte mindenhol 1.2v környékén hajtották a procikat 4,6ghz körül, és ehhez képest a sima példányok elég gyengén muzsikáltak, igen a tuning lutri tény , de itt a topikban 2db proci van ami jól megy a többi mind elég gyenge, namost azért sokan nem ezt várták.
Köztük én sem, inkább szerintem sokunkban ez okozott igazán csalódást.
És most nem akarom emlegetni megint , hogy anno wolfdale, yorkfield, voltak példányok amik simán joban mentek mint az es példányok. Tehát engem inkább az zavar , hogy nem azt kaptuk a pénzünkért amit szerettünk volna, azt jobban elfogadnám , ha mondjuk az enyém nem menne csak 4,1ghz et, de itt topikban mégis legalább 10-emberből 5 nek hozná azt amit ugye az es példányok, mert akkor tudom belenyultam ennyi.
Remélem érted mire akarok kilyukadni.[ Szerkesztve ]
vga
-
MiklosSaS
nagyúr
Ilyen teren szerencsesnem mondhatok magamat....a 4770K (4.5 GHz@1.2 V) es a 4930K (4.5 GHz@ 1.215 V) boltbol volt, dobozos.
FX-8350 -em volt ami ment 5.1 GHz-et pont 1.51 V-al. Visszont volt egy rohadt 3570K ami meg 1.48 V-al sem volt hasjlando 4.2 GHHz-nel nagyobb orajelen mukodni.Szerintem aki szeretne komolyabban tuningolni annak egy tesztelt peldanyt ajanlok az aprorol...lehet 10-15 %-al dragabb de legalabb nem lutri.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest