- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
-
Mobilarena
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Picturemaker
őstag
válasz Doky586 #7050 üzenetére
Nem neked akart menni, hanem pendre54-nek.
Nálam van olyan, hogy "Extreme Memory Profile v1.2" AIDA-ban az SPD beállításoknál. Ezt a CPU-Z nem írja ki. Persze ettől a Ti ramotok is mehet 1600-at 1,5V-on, de ez nem derül ki a CPU-Z-s képről.
Az AIDA képről is csak az derül ki, hogy 1333 - 1,5V. 800(1600)-as érték nincs is megadva a ramon belül.[ Szerkesztve ]
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Doky586
nagyúr
válasz Picturemaker #7051 üzenetére
A tipus alapján ugyanolyan memóriám van mint pendre54-nek.
A leírást már linkeltem, abban is és a dobozán is 1600 1.5V szerepel.Én a Z87 alaplap miatt a memória kereken 40db paraméterét tudom hangolni. Lehetséges hogy a H87-esek hátrányban vannak. Lehet hogy ezen a néven utólag válogatott ramok vannak és emiatt nem szerepel az SPD-ben az XMP profil..
-
Atlantis
veterán
Hello!
Van egy 4330-as procim. Mi a normál feszültsége ezeknek, ill. milyen szoftverrel tudom a legpontosabban kiíratni a procinak adott feszültséget?
Más: olvasom, hogy a memóriákról beszéltek. Miért baj, ha 1,65V-on megy 1600-on a RAM? Nekem is 2 éves Kingstonjaim vannak, BIOS-ban kiválasztottam az ott lévő XMP-profilt és megy rendesen. Nem is gondolatm, hogy a feszültségekkel bíbelődjek.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
addikt
válasz Atlantis #7055 üzenetére
Üdv!
Tegnap pont én is ezt a kérdést jártam körbe, mert AMD-ről váltok Intelre, az alaplapom majd egy ASUS Vanguard lesz. A helyzet az, hogy az Intel ajánlása szerint általában a 1,5V-os mamóriák az ajánlottak az alaplapjaikhoz. Amennyiben olyan memóriát használunk amelyek 1,65 V-osak, akkor elméletileg hosszab távon sérülhet a proci memóriavezérlője, a magasabb feszültség miatt. Ezért dilemázok én is, hogy miként oldjam meg a problémát, mert lehet, hogy símán menne az 1600Mhz, 1,65-ön, de azt sem szeretném, ha emiatt kb. 2 év múlva mehetne a kukába a proci, így azután valószínű, hogy az lesz, amit javasoltak itt, hogy autora állítom, és majd az alaplap eldönti, hogy mi a tuti."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
beci43
senior tag
És ezzel a pasztával sincs gond?
[ Szerkesztve ]
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
Az sem rossz a tesztek alapján.
Az MX-2 szintje, de az állaga kérdéses. Én pl. az MX-2-t ajánlanám első blikkre a nem túl drágák közül az MX-4 "helyett" is, mert annak az állaga nekem nem jön be. Túl száraz és úgy oda tud ragadni, AMD-t már sikerül kihúznom a zárt foglalatból vele.A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
#Morcosmedve
veterán
Ebben az árban Noctua NT-H1 vagy picit drágábban az MX-4, egy kutya, a legolcsóbb az MX-2 az is megfelelő
(#7058) Picturemaker: gyorsabb voltál
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
Doky586
nagyúr
válasz pendre54 #7056 üzenetére
Én csak azt akartam elkerülni hogy emiatt egy új RAM vásárlásába hajszold magad feleslegesen..
Mert ez is ugyanolyan jó. Sőt! Eddig csak azt bizonyítottad screenshottal (#7047) hogy a meglevő is 1.5V-os.
Nem bizonyítottad bios vagy aida képpel hogy a meglevőd 1.65-ös lenne...Illetve arra céloztam hogy ha nem Z87 alaplapot veszel akkor max 1333-on tudod majd használni valószínűleg.
-
Doky586
nagyúr
válasz Picturemaker #7061 üzenetére
Akkor tudnák ha lenne benne (ram spd-ben) ezen sebességre JEDEC vagy XMP profil. De NINCS...
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz Picturemaker #7063 üzenetére
Igen az enyimben aminek neve és partnumbere gyakorlatilag azonos pendrejével. Ő se mutatott képet miszerint volna benne.
-
GeneraL_XTX
veterán
"Amennyiben olyan memóriát használunk amelyek 1,65 V-osak, akkor elméletileg hosszab távon sérülhet a proci memóriavezérlője, a magasabb feszültség miatt"
Ennek van is valami megerősített alapja, vagy ez is csak olyan fórumos legenda?
Mert a Vanguard gépkönyve tele van támogatott 1600@1,65v-os modulokkal.Szerintem nem lenne benne, ha akármilyen tekintetben károsítaná a processzort. Vagy akkor az már O.C. kategória lenne, amire agyártók nem vállalnak garanciát.
Egyébként alapjáraton a lap 1333@1,5v-ra állítja ezeket a modulokat. Most 1600@1,65 volton jártak hibamentesen, közel 2,5 óra memtest86 alatt. Én ezt stabilnak mondom már
De letesztelem majd 1600@1,5v-on is, azon már ne múljon.
[ Szerkesztve ]
-
Picturemaker
őstag
válasz GeneraL_XTX #7067 üzenetére
Nem legenda, Intel ajánlás szerint 1,575V a max. ami megengedett.
Az alaplapok ajánlását, meg auto beállításait meg hagyjuk. Pl. RING fesz. ha kézzel állítom, már 1,2V-nál "bepirosodik" (ez még erős tuning esetén sem ajánlott érték), de 4GHz-hez simán tol auto-ban 1,23V-ot.A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
addikt
válasz GeneraL_XTX #7067 üzenetére
A helyzet az, hogy mint írtam is, most váltok AMD-ről Intelre, így nulla tapasztalatom van ebben az ügyben, ezért is fordultam az itteni fórumosokhoz. Az eddigi válaszok alapján számomra még mindig nem egyértelmű, hogy akkor mi is lenne az egyetlen üdvözítő út.
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Bacusuz
addikt
Legobban teszed ,ha felteszed a kérdést a Milyen RAMot vegyek topicban.
Érdemes elolvasni az összefoglaló részt is.(fent összefoglaló kinyitása fül)ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Lalaboy
őstag
Az csak INTEL ajanlas..... A memoriak tapellatasa fuggetlen a procitol, igy hogy karosithatna magat a procit? Evek ota hasznalom a ramjaimat 1.65V-on, tuningra 1.75-1.9V-on is, persze ilyenkor emelnem kell az IMC-nek adott feszt is, ami hosszu tavon karos lehet, de ez mar mas lapra tartozik.... Meg valami: az 1866Mhz feletti ramok 100%-a 1.65V-os, ami ellentmondani tunik az INTEL ajanlasanak?!
-
TomiLi
addikt
válasz pendre54 #7069 üzenetére
Én azt tenném a helyedben, hogy megnézném megy-e a mostani memóriád 1.575V-on. Ha igen, akkor lehet még játszani a frekvenciával / időzítéssel. (gondolom 1333-on fog menni, ha megy)
Ha már kitalálta ezt a korlátot az Intel (nem tudom, hogy van-e alapja, vagy csak "marketing" fogás) én olyan kis befosi vagyok, hogy betartom....
[ Szerkesztve ]
Bogyorisz
-
dbius
veterán
Olcsóbb kategóriában is előfordul, pl. az én Corsair Vengeance CMZ16GX3M2A2133C10 ramjaim is gyárilag 1,5v-on mennek 2133-on.
-
Bacusuz
addikt
+1
Az én GSkill-em 1,56 v on viszi a 2400Mhz-t.
[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
NFree
addikt
Én nagyon várom az msi nek a kupkanélküli lefogatóját, aztán be lesz lőve a 4,5ghz ha beledöglik a proci akkor is, habár a jelenlegi biossal most megint töb feszt kér a proci 0.02v al kb , azt írta a giga , hogy javítottak a tuningon , hááát nem úgy vettem észre benyomtam a multkor 1,36v ra 4,5ghz en és 160w ot kajált be a prockó kiakadt 100 fokon egyből
vga
-
Doky586
nagyúr
válasz pendre54 #7069 üzenetére
Úgy látom nem is akarod megtudni milyen ramod van jelenleg. Csak tippeket akarsz hallani.
Ha az igazságot keresnéd akkor mutattál volna képet Aida-ról ahogy Picturemaker kérte, vagy a biosról ahogy én is tettem volt... Eddig 1,5V ramokról mutattál képet... (nem 1.65-ről)Így hogy biztos legyél magadban javaslom vegyél új ramokat, ezeket meg ajándékozd nekem,,,
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Doky586 #7081 üzenetére
Rosszul látod, csak a helyzet az, hogy nem vagyok abban biztos, hogy mit is kéne pontosan mutatnom, mindenesetre itt van két fotó, remélem ezekre vagy kíváncsi, én meg arra, hogy mit látsz ezekből.
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Doky586
nagyúr
válasz pendre54 #7082 üzenetére
A képekből az látszik hogy ezek 1.5V-os memóriák...
Vagy eddig túlhúztad manuálisan a feszültséget, vagy most is 1.5V-on mennek...
Nálam a biosban a feszültséget itt állítható és mérhető:Aidánál erre a képre gondoltam volna.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Doky586 #7085 üzenetére
Akkor még kérdezném, hogy a BIOS-os képen az a JEDEC 1 1333 Mhz, ez micsoda, mert most már abban se vagyok biztos, hogy most milyen órajelen dolgozik jelenleg a memória, a CPU-Z-s kép szerint elvileg 1600, aztán meg ki tudja.
-
-
addikt
válasz Doky586 #7093 üzenetére
Köszi, meglépem, bár már csak max. egy hétig lesz csak ebben az alaplapban, de ha jól gondolom, akkor ezt el lehet játszani majd az ASUS Vanguardban is.
Ja és még egy nagyon fontos, hogy az ASUS-nál majd manuálra állítva lőjjem be, vagy van valami más ide vonatkozó lehetőség is?[ Szerkesztve ]
-
NFree
addikt
válasz Doky586 #7091 üzenetére
Nem kötözködés , de az aida is meg más monitorozó progik is mutatják a ramnak beállítot feszt megközelítőleg , valódi tényleges feszt ha annyira kiváncsiak vagytok, tesék kimérni multiméterrel.
Jelenleg nekem 1.57v van beáálítva. és szépen mutatja az aida is meg a hw monitor a 1.572v ot , a cpu z az csak jedec szabványokat írja ki+ a memória mire képes xmp profilban.
Ilyen helyeken tesék nézelődni.
.vga
-
NFree
addikt
válasz Doky586 #7098 üzenetére
Nos a te esetedben, lehet akkor a lap a ludas, nincs szenzor ami érzékelné a ram feszültséget , ami azért hihetetlen, mivel az asrock extreme már nem egy fapados lap. Vagy csak még nincs vele kompatibilis progi ami ki tudja olvasni a szenzorokat minden estre nekem furcsa
Ami viszont nagyon a begyembe van akkor pedig magát a fogyasztásást miért tudja kiolvasni? így ez nekem most teljes sokk[ Szerkesztve ]
vga
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest