- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
-
Mobilarena
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Student
senior tag
válasz #Morcosmedve #19286 üzenetére
Az esélyes, hogy blck 110-re állítom és tökéletesen stabil lesz minden ?
Nem értek abszolút a haswell tuninghoz az az igazság... nem is tudom, hogy kezdjek neki.
Ha beállítom a ram xmp profileját 2400mhz akkor a blck növelésével a memória órajel is nőni fog ?A proci feszt és hasonlókat hagyhatok mindent auto(n) ?
Egyéb Bios beállítási tanácsok ?
Dr. Student
-
törölt tag
válasz Dr. Student #19304 üzenetére
BCLK tuningot ne használj, mert semmivel nem lesz gyorsabb a géped, viszont káros lehet az alaplapra kötött alkatrészekre nézve. Legalábbis nekem itt így tanították.
-
asvald
senior tag
válasz trancemusic #19309 üzenetére
az a baj hogy 4,1ghz is max 85öt kapok , valami nem jó , esetleg valami Biosos beállítás elkerülte a figyelmem? TDP limit befolyásol itt valamit?
A rossz szándékkal mondott igazság, többet árt, mint bármely hazugság!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Dr. Student #19311 üzenetére
Illetve csak K-s procival. Haswellnél a non-K-nál nincs tuning, semmilyen.
-
asvald
senior tag
válasz trancemusic #19312 üzenetére
csak van ,mert 90körül volt alapon .
Az nem lehet , hogy a memória miatt? jelenleg 4gb-os modul van bent (nem dual )A rossz szándékkal mondott igazság, többet árt, mint bármely hazugság!
-
Dr. Student
senior tag
válasz BomiBoogie #19313 üzenetére
Ha veszek egy K-s procit, akkor bármilyen alaplappal lehetséges a tuning (Gigabyte Z97P-D3) ?
Dr. Student
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Dr. Student #19315 üzenetére
Igen, bármilyen Z-s alaplappal.
-
Dr. Student
senior tag
-
asvald
senior tag
válasz trancemusic #19320 üzenetére
leamputálnám Én ,csak nincsen olyan ragasztóm amivel visszatudom úgy rakni , hogy a garancia is megmaradjon
A rossz szándékkal mondott igazság, többet árt, mint bármely hazugság!
-
laychi
veterán
h1mpi & HSM
NewmanHD riadalmaira tettem be a képeket,mert írta ,hogy milyen meleg az i3 procija.
Így talán látja,hogy nem kell aggódnia.Számomra nem újdonság,hogy a Bios-ban magasabbak a hőfokok,csupán szemléltetni szerettem volna,hogy ez valószínűleg mindenkinél így van.(pl nálam is)
asvald
Igen,beleszólhat a memória,nem mindegy,hogy single,vagy dual chanel,beleszól a cpu órajel,TDP limit,ha be van állítva az is beleszól,ugyanis bizonyos teljesítménynél többet nem tud felvenni/leadni a proci,így ha még csak nem is magas a hőmérséklet, throttlingolni fog.
Hőmérsékleti throttlingnál is nyilván előfordulhat.Nincs olyan ragasztó,amit ha alákensz garis marad a procid,minden esetben bukod.
Szerencse kérdése,ha a bolt vagy a nagyker nem veszi észre,de ha szétszedik,mert felhatalmazza őket a gyártó,hogy ellenőrizzék,akkor ott úgy is kibukik,hogy nem a gyári ragasztó és paszta van alatta.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz laychi #19301 üzenetére
Az enyém 40-42 fok idle (Linux alatt nézve, már nem a BIOS-ban). HR-02 Macho passzív, MX4-es paszta, totál nyitott ház (még nem raktam össze). Házventi, VGA, HDD nincs.
Ha valamit csinálok (CPU load ~90%+), egyből felugrik 60-64 fokra és ott meg is áll lényegében. Ha a terhelést lekapcsolom, akkor leugrik úgy 45-46 fokra, majd percek múltán visszaáll a 40-42 fok.
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz #59070464 #19326 üzenetére
Próbáld meg tegyél rá egy ventit, 7-800 rpm-en szinte handtalanok,legalább mozogjon kicsit a levegő.
Szintén nem ártana egy kis ház szellőzés.legalább hátra fujja ki a meleget.oda is elég ~700rpmMivel terheled,hogy ezeket a hőfokokat produkálja? Ha avx-es progival,akkor nem csodálom,hogy 80 fokot is elérhet.
-
törölt tag
válasz laychi #19329 üzenetére
Nem használok ilyen hasztalan stress testeket. Csak a valós körülmények érdekelnek. Az imént egy olyan videót játszottam le, ami ennyire terhelte a CPU-t. Nem akartam ventit használni, mert bár "hangtalan", de hallom a 700 RPM-t. Bár csöppet sem zavaróan, sőt, ha nem figyelek, akkor nem is hallom. A VGA fölösleges lett, gondoltam kidobálhatok mindent ventit, ha az kierül a gépből. Egyelőre nem teszek vissza semmit, majd figyelem és meglátom hogy alakulunk. Ha valamit teszek is be, az legfeljebb egy hátsó 5V-ra szabályzott venti lesz.
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz #59070464 #19330 üzenetére
Legalább annyira érdemes lenne felrakni,hogy megnézd hogyan alakulnak ventivel a hőfokok.
Ha hasonlóan rossz lesz,akkor vagy a hűtő rosszul illeszkedik,vagy rossza a pasztázás.
Valami van,mert így nem szabadna melegednie szerintem,csak 2 magos a proci nem 4.
Azon az alap órajelen a HT miatt sem emelkedhet meg ennyire a hő. -
törölt tag
válasz laychi #19331 üzenetére
Holnap sort kerítek rá. Most nem parancssorban, hanem egy grafikus monitor-al a max. értékek 87 fokot mutatnak, egységesen (core0 / core1). Ha lekapcsolom a videót, azonnal 20 fokot esik a hőmérséklet és innentől csak nagyon lassan csökken tovább. Azért ez egy totál zárt ház (Fractal Define Mini), szerintem csak megrekken a meleg levegő. Mindössze csak a hátsó ventilátor helyén vannak rácsok.
[ Szerkesztve ]
-
Lalaboy
őstag
válasz #59070464 #19335 üzenetére
En evek ota fix feszeket hasznalok, minden problema nelkul! Probalkozni a vegletekig lehet, csak kicsit veszelyes! Ha "betonstabil" gepet szeretnel es megfelelo teljesitymenyt szeretnel kihozni a konfigodbol, akkor kikell tesztelned! Ha jo a procid, perszse, hogy alul kell feszelni, de ha nem fix feszeket hasznalsz, akkor erhetnek meglepetesek..... (Es nem a jo szempontbol!) Nem ertem, hogy a kedves forumtarsak mert eroltetik a "nem fix" feszeket!
-
Lalaboy
őstag
Megprobaltam meghuzni 5Ghz-re SuperPI tesztre a 4790K-t, de majdnem Windows ujratelepites lett belole..... A 4690K-m sem tul jo, de konnyebb volt kiismerni, de ami kesik az nem mulik!
-
-
Rica
senior tag
válasz #Morcosmedve #19297 üzenetére
hpeter10, Lacielvtars: Koszi! En is igy sejtettem. Bizok a szokasos mazlimban.
https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/
-
Lalaboy
őstag
válasz #59070464 #19344 üzenetére
Ez igy igaz! Ha a VGA kari PCI-E16-x8-as slot-ban van, akkor meg a 105Mhz sem konnyu! De (lagalabbis az alaplapomon) az X4-es slot nem emeli fel a BCLK Mhz-t 100Mhz fole! Az orajelekre sokkal jobban odakell figyelni, de meglehet csinalni!
Nezd csak! Es nem leptem fel 1.25x-es strap-re a procival! Ez szegeny kimult procim eredmenye......
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest