Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz opr #1541 üzenetére

    Melyik város melyik lakótelepe volt?

    Nekem pár éve hatalmas nosztalgiában volt részem, mert ugyanabban a házban, ahol felnőttem (csak pár lépcsőházzal odébb) lett Pesten lakó havernak egy lakása, ami full kihasználatlan volt, így kaptam egy kulcsot, és gyakorlatilag lett egy lakásom a Tóciban. Akkor még a mostani barátnőm sem volt, és mit ne mondjak? Rendesen kihasználtam azt, hogy van egy lakás, amiben csak én vagyok időnként (életvitel szerűen továbbra is a mi kicsiny falunkban éltem, bár így heti 1-2 éjszakát simán Debrecenben tudtam tölteni) és hát hordtam fel a lányokat.
    Lehet, hogy a nosztalgia faktor, ugyanabban a házban, ugyanazon emeleten, ugyanazon számú lakásban csak pont 5 lépcsőházzal odébb, volt ez a lakás mint ahol életem első 13 évét eltöltöttem, de én imádtam.
    Az egyetlen dolog amit nem tudtam megszokni, az a qrwa száraz levegő volt. Minden reggel úgy ébredtem mint aki alaposan megfázott. Meg nyáron csakis fullra tekert klímával volt elviselhető az élet. De ettől eltekintve, a szomszédokkal nulla problémám volt, (jó az is igaz, hogy 48-72 óránál többet sosem töltöttem egy huzamban a lakásban, és azt is általában hétvégén) és élveztem számos előnyét, úgy mint a rohadt gyors és filléres internet, hogy a város összes pizzériája kiszállít természetesen, hogy gyalog eljutok a belvárosba 20 perc sétával, van bolt hétvégén, sőt, éjjel-nappali is, nem vagyok utolsó buszhoz kötve, vagy épp, hogyha megnyitom a csapot azonnal jön a melegvíz, nem kell 40-60mp-t várni mire a bojler felmelegíti. 5 perc sétán belül, bankautomata, boltok, gyógyszertár, fogorvos, fodrászat. 10 percen belül iskola, óvoda, középiskola, nagyáruházak, étterem, busz, kedvenc kocsmám.
    Emlékszem, hogy meg is akartam volna venni, haver 13M-et mondott rá, akkoriban 15-16M körül mentek a hasonló lakások a környéken, de ennyit akkor esélytelen volt összeszednem, belátható időn belül. :( Aztán haver sajnos elvesztette a lakást (örökölte, de más örökösök megtámadták a végrendeletet és megnyerték a pert, így haver elveszítette a lakást kárpótlás nélkül -- ezen a ponton jó, hogy végül nem vettem meg, mert jócskán bonyolított volna a történeten). Bár az igazi vesztese a történetnek én voltam, mert oda volt a városi búvóhelyem. Két évvel később ugyanazt a lakást nulla ráköltéssel 26 Milláért hirdették.
    Ha egyszer nagyobb összeghez jutok valami csoda folytán, az első dolgom az lesz, hogy veszek magamnak egy lakást abban a házban. :)

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák