Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Razermazer

    őstag

    válasz FoxiestFox #77014 üzenetére

    Hát azért ezt ennyire nyíltan én nem merném kijelenteni, hűtőpad és hűtőpad között is van különbség!
    Én a topikjában megkérdeztem, hogy tesztek tapasztalatok alapján(felsorolt notikhoz T500, precision m4600) mit ajánlanak a topiklakók, egyértelműen a cooler master notepal xl-et(7k-volt) mondták nekem.
    Légnyomásban, szállítási mennyiségben, csendességben a lehető legjobbra értékelték(biztos van jobb nála is, csak nem emberi áron, az is igaz hogy egy 400k-s esetleg 200k-s notihoz képest még a drágább fajta is elenyésző összegű.)
    Tény, hogy én nem húzok semmit notiba ez alapszabály, pláne ennyire a végletekig,(ezt már semmilyen hűtő nem kezeli le) azt én elhagytam az asztali vonallal együtt. Ha lesz megint asztalim(komoly, grafikai munkára) akkor talán ott, és ott sem léggel hanem vízzel.
    Lehet lapost is vízzel hűteni, de ott nagyon meg kell tervezni a rendszert, túl kicsi a rézmag vastagsága, üzleti notiknál érdemes ezzel foglalkozni(vastag a ház vastagabb a hűtő), van rá példa, találtam elvetemült embereket akik megtervezték, legyártatták maguknak. Persze ez rengeteg idő, pénz, stb nem is mobil, lehet azzá is tenni akár.
    Szóval nekem most precision van rajta és 15 fokot simán nyertem vele, csak néha kapcsolt be a gép ventije. T500-nál meg szinte csak tervezés alatt, amúgy egyáltalán nem.
    Szóval értelek én, de nálam csak pozitív hatásai voltak a laptophűtőnek. ;)

    Metal01: Ez teljesen így van ahogy mondod, a p9700-ért meg felárat kell fizetni a hűvösség jegyében, amit a T9600-nál némi feszültség csökkentéssel, megkapod. Ha jobb modellt kifogsz még azt sem kell.

    [ Szerkesztve ]

    Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"

Új hozzászólás Aktív témák