- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
Új hozzászólás Aktív témák
-
danih
veterán
Független(ített) Huawei E1752-esem van. Tudok rá pakolni Vodafone-os Mobile Connectet (firmware)? Van-e esetleg kompatibilis firmware?
Köszönöm a segítséget[ Szerkesztve ]
-
danih
veterán
válasz Dluinet #3253 üzenetére
Bevallom: nem tudom mit szeretnék (azon kívül hogy vodás felöltöltős alkalmi netet
) Laikusként azt látom: a modemen a pannon cucca van. Felnéztem a vodka oldalára, hogy simán leszedjem a Vodafone Connect Managert, de valahogy nem találtam (pedig régebben nem egyszer töltöttem le onnan). A Dashboard pedig nem tudom, hogy jön a képbe, és hogy micsoda[ Szerkesztve ]
-
-
danih
veterán
válasz Dluinet #3257 üzenetére
Hálásan köszönöm a segítségedet!
Remélem megbocsájtasz, de muszáj feltennem még egy-két láma kérdést.
Tehát: csak a deposit-on linkelt "Huawei Mobile Partner" Dashboard jó az eszökzömhöz. Ez tehát a firmware-től független program, ennek feltöltésével az E1752 ROM-jába pontosan mit kapok? Egy univerzális programot, melybe mondjuk csak beírom a szolgáltató APN-jét és csókolom, működik?
Illetve: potenciálisan veszélyes a Dashboard cseréje (brick-elhetem a cuccot)? -
danih
veterán
Volt időm utánanézni, megtaláltam a dashboard update-et, itt van.
Most már mindent értek, még egyszer köszönöm. -
neo-geo
aktív tag
Segítséget kérnék egy pannonos huwei a számát nem tudom mobilnet telepítésében. Egy pentium3 256mb rammal rendelkező gépen a gépen xp prof pack 3 van. Elkezdi telepíteni és egy idő után telepítő lemezt kér de honnan adjak olyat. Egy laptomon probáltam ott simán feltelepűlt semmi gond nem volt. Lehet hogy kellene valami + driver a p3 miatt?
PSN-ID:Putyesz-HUN
-
neo-geo
aktív tag
Ja még annyit hogy egy másik mobilnettel az is pannonos nem tudom milyen számu gondolom huawei modemmel ment ezen a gépen a net. Elöttem telepitették ezt a mostani modemet elvileg felis települt mert a program futott amivel lehet csatlakozni csak a hitelesítésnél megált és nem csatlakozott. Én uninstall bedug telpít de addig sem jutottam el hogy a program települjön amivel lehet csatlakozni.
[ Szerkesztve ]
-
-
danih
veterán
válasz neo-geo #3261 üzenetére
Nekem volt hasonló problémám, nem csatlakozott, a megoldás az volt hogy vissza kellett kapcsolni egy leállított windows szolgáltatást (services.msc). Azt ajánlom ott kutakodj, és mivel nem emlékszem, konkrétan melyik szolgáltatás volt, mindent rakj AUTO-ra ami névre összefügghet a hálózati működéssel
-
neo-geo
aktív tag
Na az a helyzet hogy az én asztalimra se tudom telepíteni p4 xp prof sp2. A programot feltelepítette de utána kéri az xp cédét és hiába nyomok okét nem csinál semmit. Az eszközkezelőben az usb vezérlőknél sárga jel a huawei mobilnál. Tehát nem tudom még a tipusát se megnézni. A laptopon amire gond nélkűl felmászott minden azon xp home sp2 van ez jelenthet valamit?
[ Szerkesztve ]
-
Tündi2003
csendes tag
Sziasztok! Az a problémám, hogy kb. 10 napja nem megy a modemem (Huawei). Előbb csak gyötrelmes lassú volt a net, bár HSDPA-t és 3G-t írt ki, és a jel "nagyon jó" illetve "kiváló" volt, de letöltés az 0 bps vagy esetleg 10-15 kbit/s maximum, de oldalt akkor sem nyitott meg. A Voda ügyfélszolgálat azt mondta, telepítsem újra, megtörtént, de semmi változás azonkívül, hogy ekkor már a "nincs eszköz", "tegye be a SIM-et" (soha ki se vettem), majd végül az "eszköz letiltva" üzenet fogadott és RAS619 hibakód. A Voda HelpDesk szerint a modem volt a hibás. Elvittem szervízbe, közben kaptam cseremodemet, amivel szintén vagy nem volt net, vagy szintén gyötrelmesen lassú volt. Az eredeti modemet visszakaptam azzal, hogy kutyabaja, esetleg telepítsem újra az oprendszert.
Ez megtörtént (Vista Home Premiumom van), az eredmény: nincs eszköz, tegyem be a SIM-et, eszköz letiltva. Újra hívtam a Vodát, ők semmi hibát nem látnak a hálózatukban, azt javasolták, hogy vagy tegyek fel másik oprendszert, mert lehet, hogy a Vista és a Connect Lite ütközik (másfél évig nem ütközött, most hirtelen ütközik???), esetleg próbáljam ki másik gépen a modemet, hogy ott megy-e, illetve menjek el mekibe, ami legalább 5-600 méterre van tőlem, és próbáljam ki ott, mert hátha mégis a Voda hálózattal van baj, és ott ki lehet azt is próbálni, hogy wifivel megy-e a Vista.
Másik oprendszerem nincs, gyárilag van telepítve a Vista, amit ha lecserélek, elvesztem a garanciát. Másik gépem sincs, így elmentem egy mekibe. A Wifi gyönyörűen működik, de a modem nem, továbbra is a fenti hibaüzenetek jönnek.
Én már a bőgés határán vagyok, nem bírom kitalálni, hogy mi a baj. Ha elviszem a notebookot szervízbe, ott vajon tudnak szoftveres problémán segíteni? A notinak amúgy semmi baja. A vicc az, hogy mivel újratelepítettem a Vistát, minden, amit a netről szedtem le, pl. OpenOffice, így eltűnt róla, tehát amíg nincs netem, és nem tudom újra letölteni, egyáltalán nem tudok dolgozni se a fájljaimmal, se semmivel, azaz most a gép csak dísznek áll az asztalon...
Van valakinek valami ötlete? Köszi előre is.
-
msrs
csendes tag
Sziasztok!
Egy E870-es modemmel kapcsolatos a kérdésem. Laikus vagyok, csak lassan követem a dolgokat.
Vodás feltöltőkártyás előfizetésem van. Szeretném a VMC programot egy újabb verzióra frissíteni. Én azt hittem, hogy ehhez elég csak a VMC programot letölteni a netről (guglival megtaláltam) a setup_vmc_9.2.1.6545.exe file-t, futtattam, települt és azt hittem ennyi.
Előtte leszedtem a gépről a régi verziót (3.2-est).
Viszont ha csatlakoztatom az express kártyát, újra telepíteni akarja a régi 3.2-es verziót.
Hogyan tudnám erről leszoktatni?
A Voda Ügyfélszolgálatát 3x hívtam, semmi ötletük nem volt, még a kérdést sem értették.
Emailben is próbálkoztam, erre azt válaszolták, hogy ehhez a modemhez nincs már frissítés.
Ezt nem értem. A firmware frissítésnek mi köze van a VMC frissítéshez??
Ekkor azt hittem, hogy a firmware frissítésbe bele van építve a VMC is.
Találtam a neten frissebb firmware-t. Konkrétan ezt: E870Update_11.311.04.02.00.B310
Ezt most rátettem, de még ezek után is elindítja a 3.2-es VMC telepítőt.
Mit tegyek???
Köszönöm -
neo-geo
aktív tag
Ja tényleg bocs, végül is én voltam a fasz mrt mikor kérte a p4-es gép az xpsp2 cédét én csak okét nyomtam de nem azt kellett hanem tallozni az i386 mappát utána megint valamit de azt már fejből nem tudom és utána meg valami usb... valami fájlt okéztam és telepűlt az usb vezérlőknél eddig sárga huawei. A p3-as xpsp3 gépen is igy akartam csinálni de ott nem jött össze mert hiába raktam be neki az xp lemezt magátol nem jelölte hogy mire tallozzak, igy ott nem sikerült összehozni a pannon netet.
-
Tündi2003
csendes tag
válasz Tündi2003 #3271 üzenetére
A történetem tovább folytatódik, bár már nem teljesen modem témában. Amikor azt az ötletet kaptam itt, hogy a SIM kártyám lehet a hibás, akkor elhatároztam, hogy elviszem a Vodafonehoz, megnézetni. De aznap reggel még kipróbáltam, hogy működik-e, és voilá, működött. Nagyon örültem neki, és ennek örömére rögtön le is töltöttem a Vista kettes szervízcsomagot. Na ezt nem kellett volna, mert 3 órás szüttyögés után azt bírta kiírni, hogy a telepítés nem sikerült, mert valami függvényt használ valami másik tranzakció. Jobb híján újraindítottam a gépet, ami ezután nem volt hajlandó elindulni. A Toshiba logó után zenélt egyet a Vista, majd kiírta, ahogy szokta, hogy várjak. Általában pár másodperces várakozás után megjelenik a bejelentkezési képernyő, ahova beírhatom a jelszavam, de ezúttal 1 órás várakozás után sem jelent meg. Ekkor megint újraindítottam a gépet, megint 1 órát vártam. Ezt eljátszottam még 4-5-ször, de nem indult el. Ekkor pihentettem egy teljes napot, arra gondolván, hogy ha nem segít, akkor irány a notebook szervíz. Aznap, mikor vinni akartam a szervízbe, próbaképpen bekapcsoltam, és voilá, működött. Az internet is. A szervízcsomag letöltésével nem próbálkoztam újra, hanem csak önfeledten neteztem, kihasználva, hogy működik. A netezés végén úgy döntöttem, hogy végleg megjavult, így letöltöttem a Firefoxot, és arra gondoltam, hogy másnap már a fájljaimat is visszamásolom. Este 10 óra lévén ki akartam kapcsolni a gépet, ami lekapcsolás előtt rákérdezett, hogy akarom-e telepíteni azt a néhány frissítésecskét, amit talált. Én balga, akartam. Na, innen el lehet képzelni, mi történt. 22 frissítésből ötöt tudott telepíteni, 17-ről azt írta, hogy nem sikerült, és hogy a frissítések beállításához indítsam újra a gépet. Megtettem. Minden frissítés után, az újraindításkor megjelennek feliratok, miszerint a "Frissítések beállítása 3/1 fázis, X% kész. Ne kapcsolja ki a számítógépet.". Ez rendben is volt, beállította a 3/1 és a 3/2 fázist, majd a 3/3-nál lehalt. Nem kapcsoltam ki a gépet, hanem elmentem aludni. Reggel 6-kor keltem, még mindig a "3/3 fázis, 0 (azaz nulla) % kész" felirat fogadott. Sajnos, mivel dolgozni mentem, és nem akartam, hogy túlmelegedjen, vagy ilyesmi, kikapcsoltam a gépet. Tegnap este megint bekapcsoltam. Alapból a 3/3 fázis-os szöveg fogadott. 4 órával később még mindig a 0%-nál tartott, így megint kikapcsoltam. Most már tényleg elviszem szervízbe, de csak 1 hét múlva tudom, mert éppen elutazok. Szerintetek mi lehet a hiba? Én rontottam el valamit a frissítésnél? Mitől gyógyult meg hirtelen a modem? (Bár nem olyan gyors, mint kellene lennie).
Azt hozzátenném, hogy úgy vettem észre, hogy a gépen a merevlemez kijelzője folyamatosan világít olyankor, amikor dolgozik (pl. a Vista betöltésekor), de most csak ütemesen fel-felvillan. Lehet, hogy valami merevlemez probléma (is) van? Azt sajnos nem tudom, hogy a korábbi modemprobléma idején, hogyan világított, mert nem figyeltem. Elképzelhető, hogy az egész modem-mizériám is merevlemez gond okozta? Korábban is volt olyan, hogy a bejelentkezési ablak megjelenésére akár 3-4 percet is kellett várnom, de általában 20-30 másodperc szokott lenni a várakozási idő.
(Bocs a kisregényért, csak laikusként próbálom minél pontosabban leírni, hogy mit csináltam)
-
BluEyes
őstag
válasz Tündi2003 #3277 üzenetére
"gyárilag van telepítve a Vista, amit ha lecserélek, elvesztem a garanciát"
Ez természetesen nem igaz, annyi és olyan OS-t telepíthetsz a gépedre, amennyit akarsz. A garancia csak a hardwerre szól.
Én újraraknám a windózt, ez a frissítések körüli galiba semmi jót nem jelent a jövőre nézve. De újratelepítés nélkül is meg tudod nézni, hogy mi újság a modemeddel. Az Ubuntu például igen kiválóan kezeli ezeket az eszközöket. Live módban, azaz telepítés nélkül, a cd-ről indítva is teljes értékű rendszer, a hálózat ikonjára kattintva a tálcán, kiválasztod a Vodát, és már megy is a net. Próbáljad ki.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Tündi2003
csendes tag
válasz BluEyes #3278 üzenetére
Ahogy írtam a korábbi hsz-emben, az egész onnan indult, hogy a Voda szerint jó a modemem, és azt javasolták, telepítsem újra a Vistát. Ez megtörtént, azóta van gond a frissítéssel. Lehet, hogy én rontottam el a telepítést, bár nem tudom, mit lehet rajta elrontani, mert mindent pontosan úgy csináltam, ahogy a felhasználói kézikönyvben le volt írva. Konkrétan: tegyem be a lemezt, betettem. Ha bent van, nyomjam meg az F12-őt, és így kapcsoljam be a gépet, majd a Toshiba logo megjelenésekor engedjem fel az F12-őt. Így kapcsoltam be. Ezután meg kell jelennie egy menünek, amiből ki kell választanom a CD/DVD lehetőséget. Megjelent, kiválasztottam. Ekkor elkezdett dolgozni, majd egyszer csak kiadta a lemezt, és kérte, hogy tegyem be a másikat. Betettem. Tovább dolgozott, és a végén közölte, hogy az újratelepítés kész, és kiadta a második lemezt is, majd magától kikapcsolt a gép.
Ezóta vannak problémák a frissítésekkel, de csak a frissítéssel. Tehát amikor az újratelepítés után először bekapcsoltam, rendesen működött, csak nem volt net, továbbra is vagy eszközhibát, vagy SIM hibát jelzett. Aztán teljesen magától az is megjavult. Ekkor letöltöttem az SP2-őt, ami nem sikerült, utána meg magától kínált fel elérhető frissítéseket, és azóta van teljesen meghalva a gép.
Én már azt sem értem, hogy a modem (vagy a Sim-kártya) mitől gyógyult meg hirtelen, és vajon meddig fog tartani ez a meggyógyult állapota? Persze, most előbb a gépet kell rendbehozni. Holnapután viszem a szervízbe, kíváncsi leszek, mit mondanak.
Amúgy nekem tényleg azt mondták a boltban, hogy CSAK a Vistával érvényes a garancia.
-
nagyúr
-
Lion81
tag
Sziasztok!
Nekem egy T-M...l-os E870-es modemem van és kérdezem kell-e frissíteni a firmware-jét egyáltalán van-e hozzá frissítés és az konkrétan mit javít rajta és hogyan kell telepíteni?
(egyszuszra ).
Köszi a válaszokat!TDU nick: gabur2 (sárga Mustang GT-R :-)
-
mazsó
aktív tag
Sziasztok!
Segítségetekre lenne szükségem, hátha tudtok segíteni.
Huawei E220 -as T-mobilos mobil internet modemem van.
Az a problémám hogy gyakran ledob a netről mert: nem látja a gép (nincs eszköz), aztán fél perc múlva visszajön, és megint megy rendesen. Ez kb. 1 óra netezés alatt 2-3-4-5 ször is előfordul.
Olvastam hogy lehet frissíteni, megoldaná az a problémát?
Illetve hogy lehet frissíteni a szoftvert, hol találok leírást, és a legújabb szoftot hozzá?
Nagyon köszönöm!! -
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Most készülök ilyen 3G/HSDPA modemet venni, melyiket javasoljátok? A Huawei E220 típusúhoz már elég olcsón hozzá lehet jutni, mik ezzel a tapasztalatok?
Köszi: RR
═════════════════════════════════════════
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Huawei K-3565 modemről valami tapasztalat?
Köszi: RR
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Intéztem egy modemet, és akitől vettem kölcsön adta az voda instant net kártyáját, hogy kipróbálhassam, van-e nálam egyáltalán térerő, meg 3G.
Nos reggel óra próbálkoztam mindenféle móddal a csatlakozást és nem tudtam, utána láttma a programban van egy menü, hogy beállítások Felhasználói fiók típusának megváltoztatása" És ott átállítottam előfizetésesről vitamaxosra. De ezelőtt meg küldtem is egy sms-t róla magamnak, hátha kéne a száma a SIM-nek. Na most meg egyszer csak tudtam csatlakozni, csak nem tudom, hogy az sms küldéssel aktiválódott valami vagy, hogy átállítottam vitamaxora. Előtte mindig 619 es hibát dobott. :s
Huawei K3565 a modem típusa...
Ki mit szól ehhez? Köszi: RR
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Van egy két éves E220-as modemem amit már régóta nem használok, most vennék bele egy feltöltős Voda internetet, de szeretnék frissíteni a szoftverén mert emlékszem amikor anno használtam a gyári sokszor fagyott, bontotta a kapcsolatot, stb.
A kérdés, honnan tudok frissített firmware-t illetve szoftvert keresni (esetleg a gyári VMC Lite helyett) és mi a menete a frissítésnek?
A segítséget előre is köszönöm!
Let the Zone take me if I am.
-
adorjant
őstag
Sziasztok!
E630+ Telenoros modemeket használunk a családban,de csak 3,6mbps-el tudnak csatlakozni
Nincs firmware frissítés ezekhez,amivel 7,2-t is tudnák? -
adorjant
őstag
dupla
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
válasz Dluinet #3297 üzenetére
Üdv!
Kössz az anyagot, a firmware-t frissítettem, a VMC ezen verziója már telepítve volt a modemen.
Win7-esen lehet amúgy kézzel beállítani a kapcsolatot, hogy ki lehessen iktatni a VMC-t?
Lehet ez a frissített már jobb mint a régi de akkoriban igencsak fagyott szépen a gyári VMC.
-
kutga
nagyúr
válasz Dluinet #3299 üzenetére
Üdv!
A minap vásároltam egy Instant Net SIM kártyát (csak SIMet), fel is töltöttem az egyenlegem 2000 Ft-tal. Hazaérve beraktam a kártyát a régi Huawei E220-as modembe (firmware friss), próbálnám használni a VMC Lite-tal.
A progi indításnál kéri a PIN kódot, amit meg is adok, de hálózatot már nem talál a modem. Próbáltam Vodafone Mobile Broadband alkalmazást is, szintén nem talál hálózatot.
Kipróbáltam mobilban a SIM kártyát, térerő van, smst is tudok küldeni (gyorsan újra aktiváltam a kártyát, hátha segít, de nem oldotta meg a problémát).
A kérdés mi lehet a gond? Ilyen sokáig tartana aktiválni a SIMet? Az MDMA indulásnál nem találja a SIM kártyát.
Telón kipróbáltam, működik. A PC-n továbbra sem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest