Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Viszlát

    addikt

    válasz Kukcaman #6472 üzenetére

    Nem ilyen egyszerű a kérdés, mert az osztrákoknál/németeknél nem sima Maestro kártyát használnak, hanem EC Maestro-t, ami két szolgáltó összevont terméke (ún. branded card, a Mastercard a kibocsátó, de limitált a felhasználása). Ez az EC Maestro éppen ezért egy teljesen más kártya, mint amit a magyarországi bankok bármelyike készíteni tud neked, mert nálunk (és sok más országban) a Maestro tulajdonképpen a Mastercard debit (folyószámlához kapcsolódó) megoldásaként indult, mostanra némileg átformálódott jelentéstartalommal, felhasználásuk némileg korlátozott és másképp működik a tranzakciós jóváhagyásuk.

    A lényeg annyi, hogy Ausztriában ahol csak az EC branded kártyáit fogadják el, ott teljesen mindegy, hogy milyen külföldi kártyával mész, ugyanúgy nem fogod tudni használni (a sima Maestro-t sem). Ilyen helyek egyébként jellemzően a kisebb boltok, vagy az Aldi/Lidl jellegű hálózatok, máshol nem lesz gondod. Benzinkutaton, éttermekben, szállodákban nem lesz ilyen problémád, de ha mindenképpen biztosra akarsz menni, akkor azt tudom tanácsolni, hogy legyen nálad mindkét nagy kártyakibocsátótól egy-egy kártya (VISA és Mastercard). Látom, hogy MC-d van jelenleg, emellé egy VISA classic és nem érhet meglepetés (a VISA egyébként is támogat több local scheme-t is). Készpénzfelvételnél szintén nem lehet gond, maximum ha valami eldugott kistérség takarékszövetkezet jellegű intézményénél próbálkozol, de a nagyobb bankok mind elfogadják a két nagy kártyakibocsátó kártyáit.

    Plusz javaslat: ha többször is szeretnél pénzt kivenni, akkor alternatív megoldás lehet, hogy egy kinti bankszámlával rendelkező megbízható ismerősnek átutalni Transferwise-zal a kívánt összeget (reggel indított utalásnál már aznap ott lesz az összeg) és őt megkérni, hogy vegye ki neked. Az árfolyam és az átutalás költségei is drasztikusan kedvezőbbek, mint a magyar kártyával pénzt kivenni.

    [ Szerkesztve ]

    "How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

Új hozzászólás Aktív témák