Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gallmix

    aktív tag

    Devizaszámla boom! Nagyon bejött a Gránit Bank ügyfeleinek az ingyenes azonnali devizaváltás

    A szolgáltatás bevezetését követő hónapban több devizaszámla nyílt, mint az előző év teljes időszakában, és ez a dinamika tovább folytatódott 2024-ben is.

    A szolgáltatás tavaly novemberi bevezetése óta minden tizedik új ügyfélnek van devizaszámlája is, összességében pedig az azóta eltelt mintegy 2,5 hónap alatt csaknem négyszer több devizaszámla nyílt, mint az indulást megelőző azonos időszakban.

    A devizaszámlák között egyértelműen az euró számla a legnépszerűbb, az újonnan nyitott devizaszámlákon belül közel 70%-os az aránya, a második leggyakrabban nyitott devizaszámla az USA dollár alapú. Az euró alapú tranzakciók dominálnak a váltásoknál is, darabszámban csaknem tízszer annyit tesznek ki, mint a második legnagyobb számú dollár tranzakciók.

    A deviza-alapú megtakarításokon belül is az euró a favorit, az összes betét csaknem háromnegyede euróbetét. A top három lekötési idő a két legnépszerűbb devizanemnél a 12 hónapos (ez magasan a legnagyobb arányú), ezt a 6, majd az 1 hónapos lekötés követi.

    Ez lehet lehet az oka, annak, hogy nincs font és frank kártya általában magyar bankoknál. Nincs rá igény, vagy nagyon réteg igény lenne csak idehaza. Tehát nem éri meg.

Új hozzászólás Aktív témák