Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Boond

    addikt

    válasz cocka #32484 üzenetére

    Azért mert a Wise nem is bank. :DDD
    DE a Revolut 2020-2021 óta az. És határon átnyúló szolgáltatóként müködik itthon. Most már az Európai Központi Bank közvetlen felügyelete alá esik, a Litván jegybank mellett.

    A Revolut pl Angliában nem müködik bank ként, ott valóban csak fintech - jelenleg. De ott is zajlik az engedélyeztetés.

    Revolutnak sem kötelessége, mivel, egy eu-ban bejegyezett bank, eu-s jogalapján bármely tagállamban nyújthat szolgáltatást. ennyi. Ezért nem jut egyről kettőre vele az MNB, hiába hegyezi nyomás alá.

    " (ha már ezt állítja magáról)"
    Esetleg inkább olvass utána ;) Ha bankfiókja nincs is, helyi irodája, van. És pont az MNB-től jött pár éve, a helyi Magyarországi vezetője. Kapcsolat rendszer is van. Ugyan azok a szervek felügyelik, akik pl a Hazai bankokat, vagy az iránymutatást az MNBnek adják, valamilyen szinten, hiszen MNB is tag az EKBnál.

    Nyugaton ez már előre hjaladottabb, kevesebb, fiók kevesebb atm (mint nálunk - volt erre reagált is az MNB). Nyugaton olyan trend is van, hogy egy irodába akár több bank, vagy postán elérhető költség hatékonyság miatt.

    Fiókok létezésének van létjogosultsága, nem azt írtam, hogy nincs. Csak kevesebb, mint volt. Sok minden akár digitálisan is intézhető.
    De nem attól lesz valami bank, vagy nem bank, hogy itt van-e fiókja, vagy sem.

    "nem lesznek ruha- és cipőboltok (nehogy már próbálni tudj),"
    Nem a haverjaim :) És cipő, ruhát, nem rendeltem még neten nem is tervezek. :)
    Ha az emberek hagyják, akkor úgy lesz, ha felébrednek akkor nem. (lásd gazdák, agráriumra sincs szükség, van műhús, kukac - már akinek az kell)

    Értem én a problémád, de a wise se különb ha már ilyen aggályaid vannak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák