- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Apple iPhone 11 - népalma
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Android szakmai topik
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
-
Mobilarena
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
kp78
addikt
Én a BM CIB ECO-n gondolkodom egyelőre átmenetileg, próba jelleggel, mivel az itt nem említhető (zöld) bank megszüntette a mobilalkalmazást, ami eddig szépen működött Huawei telefonon is, amin már nincs Google támogatás. Az újat persze nem adta ki rá, bár most van ígéret, h mégis lesz. Kérdés, h mikor.
CIB mobilapplikációja viszont elérhető az AppGallery-ben, ezért gondoltam rá.
CIB ECO-nál is elfogadják, ha a mostani OTP-s, vagy a Revolut számláról utalom rá a jelenleg minimálisan előírt 133.000 Ft-ot?
„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
tahepa
senior tag
"....Amennyiben a számlavezetési díj terhelését megelőző hónapban legalább a mindenkori nettó minimálbérnek megfelelő összegű jóváírás érkezik átutalással)
(saját számlák közötti átvezetés, készpénzes befizetés nem számít bele), akár több tételben is a bankszámlára, akkor a havi számlavezetési díj nem kerül
terhelésre, az 0 Ft...."Ha másik bankból utalsz akkor szerintem elfogadják.
Amúgy ne a BM-en keresztül kösd meg mert elesel még 20 ezer pengőtől ( írtam privit)
CIB ECO kapsz 25 ezer pengőt és még kaphatsz 20 ezret is - ezek a szabályzat szerint összevonhatók.
[ Szerkesztve ]
-
Fifi
őstag
válasz tahepa #23203 üzenetére
Gondolom a számlanyitást azért tervezi a BM-en keresztül, mert aktívan akarja használni és az a 45eFt kezdeti jóváírás nem fedezi az elkövetkező 2 évben felmerülő költségeket.
Idézet a BM oldalról:
"2 évig ingyenes CIB ECO bankszámlánál számodra van-e jobb!
Kizárólag a bankmonitornál!
0 Ft számlavezetési díj
0 Ft tranzakciós illeték
0 Ft átutalási díj
0 Ft éves kártyadíj
[..]Az ingyenesség feltételei:
A minimálbér (jelenleg 133 000 Ft) havonta beérkezik a számlára (jövedelem, vagy más)"Ha nem a BM oldalán át köti, akkor meg csak az első évben nincs kártyadíj és az utalás sem ingyenes:
1.) Bankközi azonnali átutalás GIRO-n keresztül CIB Internet Bank, CIB Bank mobilalkalmazás, CIB Bank Online felületen:
0,389%, maximum 7.812,-Ft (Akció: 2022.12.31-ig: 0,-Ft a tranzakció 20.000,-Ft-ot meg nem haladó részére)2.) Bankon belüli azonnali átutalás CIB Internet Bank, CIB Bank mobilalkalmazás, CIB Bank Online felületen:
0,389%, maximum 7.812,-Ft (Akció: 2022.12.31-ig: 0,-Ft a tranzakció 20.000,-Ft-ot meg nem haladó részére)3.) Állandó átutalási megbízás teljesítése GIRO-n keresztül:
0,371%, max. 7.459,-Ft (Akció: 2022.12.31-ig: 0,-Ft a tranzakció 20.000 Ft-ot meg nem haladó részére)4.) Állandó átutalási/átvezetési megbízás módosításának, törlésének díja: 363,-Ft/tranzakció
-
kp78
addikt
Az volt a gondolat, h a jelenlegi OTP-s számláról átutalok minden hónapban annyit, ami az ingyenességhez kell, és innen töltök fel Revolutra, és a Curve kártya mögé is betenném a CIB-es kártyát. Főleg a Revolutot használom, de Curve is használatban van, hátha egyszer szükség lesz az ott elérhető nagyobb kp felvételre.
Remélhetőleg a Revolut kártyás feltöltése CIB-nél is díjmentes kártyás vásárlásként jelentkezik.
Szóval ilyen jellegű, egyelőre átmeneti megoldásként, mintegy kipróbálni szeretném a bankot és a mobilappjukat. Bizonytalan, h meddig marad meg a bankszámla.
Van arra előírás, h meddig kell megtartani?
Nem szeretnék csupán bónuszpénzért regelni, amit aztán majd vissza kell adni, mert nem voltam elég hosszan hűséges a bankhoz.
„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
RR-13
őstag
-
kp78
addikt
RR-13
Fifi
tahepa
Mindhármatok tanácsait nagyon köszönöm!Tehát a nem BM-os esetében minimum 6 hónapig kell ügyfélnek maradni, de a BM-os kötés esetén nincs ilyen min. intervallum?
Megnyitom, használom, nem tetszik megszüntetem?
#23209 UniCreditnek nincs mobilapplikációja HMS mobilra, így az nekem kiesett.[ Szerkesztve ]
-
Fifi
őstag
Amikor írtam, az a poszt még nem volt kint. Hozzászólásom írása közben dolgoztam is.
Ahogy pictigjis is írta már, a számlazárás nem díjmentes.
1.)
Számlazárási díj
Számlanyitást követő hat hónapon belüli számlazárás esetén: 3.500,-Ft
Számlanyitást követő hat hónapon túli számlazárás esetén: 0,-Ft2.)
A Promóció időtartama (kezdő és záró időpont): 2022. március 3. – 2022. április 1.
25.000 Ft – azaz huszonötezer forint – jóváírást teljesít a Promócióban
résztvevő Üzletfél CIB Banknál vezetett CIB ECO vagy ECO Plusz Bankszámláján
legkésőbb a bankszámla nyitásának hónapját követő hónap 15. munkanapjáig.
[..] a jóváírás teljes összegét köteles a CIB Bank részére visszatéríteni, ha a
promóció keretében nyitott CIB ECO / ECO Plusz Bankszámlára vonatkozó
szerződést annak megkötésétől számított 1 éven belül:
- az Üzletfél felmondja, vagy
- az Üzletfél módosítja eltérő bankszámlára váltás miatt, vagy
- a CIB Bank az Üzletfél súlyos szerződésszegése miatt felmondja.Ha a 20e+25e promóciót igénybe veszi, akkor
- 6 hónapon belül 28.500,-Ft-ot kell fizetni
- 7-12 hónapon belül 25.000,-Ft-ot kell fizetni
- 12 hónapon túl nem kell fizetni a számlazárásért.kp78:
Ha 1 évig megtartod és havonta a mindenkori minimálbért ráutalod, majd kártyás vásárlással elköltöd vagy kp felveszed a 150e nyilatkozat alapján és nem veszel igénybe extra szolgáltatásokat (SMS, biztosítás stb.) akkor a jelenlegi kondíciók alapján nem lesz költséged 1 évig.[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
Nem is írtam, hogy díjmentes a számlazárás, sőt 2x is azt írtam, hogy díja van.
Az, hogy a "bónuszpénz" esetén további feltételek vannak, és nem 6 hónap, hanem 12 hónapon belül nem díjmentes a számlazárás az más kérdés, de valóban ott 12 hónapot is írhattam volna, de csak az alapeset szerinti 6 hónapot írtam le.
Mivel próbaként nyitná, és nem feltételezem, hogy próbaként kivárná a 12 hónapot, ha nem felel meg neki.
Egyébként ettől még igaz a fenti mondat:
"csak akkor "jár jól" (ha megkapja a 45 ezret), majd meg is szünteti 6 hónap után a számlát, ugyanis 6 hónapon belül nem díjmentes a számla zárása", és 12 hónapon belül sem, de a 6 és 12 hónapon belüli megszüntetés esetén már nem kell visszafizetni az összes bónuszt, csak egy részét, tehát jól járna úgy is lényegében azzal a megmaradt 20 ezerrel, de szerintem főleg a 6 hónapos használat utáni számla zárásával járna jól, abban az esetben, ha sok utalása lenne egy hónapban, és a további 6 hónap alatt, a fele bónuszpénzt el is vinné neki esetleg[ Szerkesztve ]
-
-
flash-
veterán
most látom hogy márciusban jár le a cib kártyám
még nem kültek újat.
ez azt jelenti hogy áprilisban már nem tudom használni a jelenlegit ,amig nem kapom meg a másikat? -
MODERÁTOR
Akármit csinálok nem sikerül a szelfis számla nyitás a Gránitnál. Van valami trükkje? Akárhogy olvasom be a számokat nem fogadja el.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
RR-13
őstag
A Gránit alkalmazásban, a szelfis nyitásnál, az új személyinek a chipjét is be lehet olvastatni (ha olyan a telefonod). Azt próbáltad?
Nekem Androidon a 3. próbálkozás után kiolvasta, csak másodpercekig mozdulatlanul kell tartani a megfelelő helyre téve az igazolványt a telefon hátuljához, és kitámasztani a telefont, vagy az igazolványt letenni, és úgy "rátenni" a teleont, mert idő kell neki, míg kiolvas minden adatot.[ Szerkesztve ]
-
-
ztoldy
senior tag
válasz Ice&Lime #23150 üzenetére
Ha a postán összecsúszik a kézbesítés hétvége miatt, arról valóban nem a posta tehet.
Érdekes, hogy ajánlva küldte ki vacs-nak a KH a kártyát, nem szokás. Mondjuk manapság már simán lehetne az is, hogy nem is küldenek kódot, mert ott a mobilapp és akkor abban állítasz magadnak.
(azt mondjuk nem tudom miért a 23150-re ment ez válaszol, biztosan mellényomtam )[ Szerkesztve ]
https://www.refundo.hu/?ref=175161
-
ztoldy
senior tag
Még arra próbáltam reflektálni, hogy megy a diskurzus arról, hogy egy napon érkezett a kártya+pin valakinél. Ott látszott, hogy volt egy hétvége, egyik talán pénteki dátummal volt pecsételve, míg a másik hétfőivel. Ez csak azt jelenti, hogy a postai feldolgozásnál összecsúszott a kettő és egyszerre vitte ki a jóember. Ebből érthetően lehetne probléma is akár természetesen.
Ezzel összefüggésben írtam azt, hogy bevezethetnék, hogy a user adja a pin kódot a mobilappban, mert gyakorlatban felesleges postázgatni a kódot, így biztonságosabb is lenne.
-
RR-13
őstag
válasz ztoldy #23228 üzenetére
Úgy értettem melyik Hsz-re akartad írni.
És oké, de hol volt olyan pecsét, ami pénteki, és hétfői pecsétes
Amit én beraktam itt, az 2021. október 18. (hétfő), és 2021. október 21. (csütörtök) volt.Aztán van nekünk olyan, hogy 2022. január 17. (hétfő) PIN kód küldése, és 2022. január 20. (csütörtök) bankkártya küldése.
Az persze jó lenne, ha az alkalmazásban lehetne megadni a PIN-t, és nem csak kiolvasni belőle, ahogy jelenleg van pl. az UniCreditnél is.
Tervezik azt, hogy az appban változtatható legyen. (remélem ott majd díjmentesen).Az összecsúszást értem, de nem történhetne meg az, hogy 4 napos feladási különbséggel is egyszerre viszi a posta, ha igen az a posta hibája.
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
senior tag
a cib-nél kérnek pénzt a kártya pin-kódjának megváltoztatásáért? ezt nem találtam semmilyen hirdetményben
-
addikt
válasz axioma #23232 üzenetére
Gránit bank-os kártyát és pint is egyszerre hozta ma a postás, de két külön borítékban. A posta erre ma már teljesen alkalmatlan (mint kb. minden másra is). Küldhetnék a pin-t sms-ben, vagy (mint revo teszi), az app-ban tudnád megnézni.
[ Szerkesztve ]
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
ztoldy
senior tag
válasz axioma #23232 üzenetére
Így van, van hely, ahol chipkártyát alkalmaznak és előbb a kártyaátvételt kell visszaigazolni az átvételi elismervény visszaküldésével (email, fax, galamb akárhogy) és csak utána történik meg a pin kód postázása. Ez viszont egy lassabb folyamat.
-
bringasisti
őstag
Most cseréltem kártyát. A be kellett kétszer írnom a pint az OTP fiókban, és küldik a kártyát, és nem küldenek másik levélben egy ideiglenes pin kódot.
BENEFON DELTA--------N8
-
törölt tag
CIB-nél nektek minden működik? Virtuális kártyát akartam létre hozni de hibát ír folyton
-
Olga80
csendes tag
Sziasztok! Szeretném ha 11 éves gyermekemnek lenne lehetősége kártyával fizetni - ne kelljen mindig kézpénzt magánál tartania. Van kimondottan kiskorúak részére ajánlott számla/kártya? Egyenlőre a Revolut Junior úgy látom működne ... de hátha van "hazai" megoldás is.
-
sifarr
senior tag
válasz Olga80 #23242 üzenetére
Van kimondottan kiskorúak részére ajánlott számla/kártya?
Van. Pl. a CIB ECO Start. A részletekről itt olvashatsz.
Van az OTP-nek is. De az OTP itt nem ajánlott téma. -
kammler
senior tag
Valaki szüntetett meg mar gránit bankszámlát? Remélem meg lehet tenni írásban, vagy videóbankon keresztül. Mert kb. 300 km-re vannak tőlem.
-
Ereshkigal
őstag
Bankos átverés, okulásnak.
-
kammler
senior tag
válasz kaszaking #23246 üzenetére
Én közben felhívtam őket. Azt állította a csaj, hogy videóbankon át (is)meg lehet szüntetni. Van rá nyomtatvány, találtam is, de a telefonban csak videóbankot meg személyes megjelenést említett. 21 óráig vannak elvileg. Próbálj rá kíváncsi vagyok. Nekem még nincs náluk. Egy alap 0-ás számlán gondolkodok. Viszont ugye 300km-re nem utazok megszüntetni, ha meg akarom. Bár mondom. Videóbankon át elvileg elintézhető. Persze az egy külön app.... Nincs beépítve a banki appjukba. Nem is volna gond, kenjék a hajukra, ha nem volna ott az évi kártyadíj.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest