- Milyen okostelefont vegyek?
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Bluetooth-headsetekről általában
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
ok, értem. csak akkor ennek (amit vastaggal szedtél) nem kétfaktoros azonosítás a neve. mert ez így már három faktor (feltételezem, hogy maguk a bankkártya adatok továbbra is kellenek minden vásárláshoz).
tipp: multifaktor azonosítás már jó név lenne.és mostmár így értem a másik mondatot is.
viszont egyelőre pl. OTP-nél nem látom 2-nél több faktort terveznének bevezetni. (tehát a bankkártya adatok mellett, egy mobilra küldött egyszer használatos azonosító fog csak kelleni az online tranzakciókhoz). Gránitnál meg még csak ennyit sem. Ott a "legfrissebb" psd2 tájékoztató oldaluk szerint annyit csináltak, hogy a netbankos belépéshez bevezették az sms-t (amit majd egyszer talán átalakítanak isms-re is végre, ha már július 7 óta a hirdetményük része)...
de az is lehet, hogy ez csak a leginnovatívabb hazai bankok lemaradása (bár akkor Gránit pl. nagyon lemaradt, mert január 1-ig már nincs 2 hónap, és eddig nem tájékoztatott, hogy mi lesz ezután)
mellesleg én azt látom rohadtul nem egyértelmű a PSD2 SCA része, az egész PSD2-re az MNB a saját értelmezése mellé is odaírja, hogy "nem jogerős", magyarán nem vállalják érte a felelősséget. szóval megint alkottak a jogászok valami fantasztikus spagetti szöveget egy technikai problémára. meg úgy az egész PSD2 egy elég nagy katyvasz, mert semmit nem szabványosítottak benne
@ #17245 RR-13
találtam olyan PSD2 értelmezést is, amely szerint minden helybeni és távoli tranzakcióhoz kötelező lesz az SCA, szóval még ez sem egyértelmű (szerintem)
[ Szerkesztve ]
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
Új hozzászólás Aktív témák
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gitáros topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Renault, Dacia topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest